Derby! První domácí zápas ve 2. lize je tady

Redakce | 19.09.2024 | |

Derby! První domácí zápas ve 2. lize je tady

K a d a ň - Třetí nejvyšší soutěž začíná nabírat na obrátkách. Po středečním prvním kole se blíží také úvodní domácí zápas. Kadaňští budou mít jistě chuť odčinit venkovní porážku, doma je čeká atraktivní souboj v severočeském derby s ústeckým Slovanem! S tím se Kadaň utkala dvakrát v přípravě, v obou případech byl úspěšnější soupeř. Jak se Kadani povede v ligovém utkání? Přijďte se přesvědčit na zimní stadion v sobotu 21. září v 17 hodin. Připraven pro vás bude také doprovodný program, který začne již v 15 hodin. Všichni jste srdečně zváni.

 

K prvnímu soutěžnímu startu vyjeli Kadaňští k zřejmě nejtěžšímu soupeři druhé ligy. Tábor se před sezónou netajil ambicemi postoupit a mohutně posílil také o extraligové hráče. Kadaň od začátku duelu tahala za kratší konec a po první třetině se zdálo být rozhodnuto za stavu 4:0 pro Kohouty. Ve druhé periodě vykřesali jiskřičku naděje Vostiňák s Nekvindou, kteří snížili na 4:2. Tábor ovšem ve třetí třetině přidal a nasypal svěřencům Miroslava Nováka dalších pět branek, zvítězil tak přesvědčivě 9:2.

První duel našeho příštího soupeře se uskutečnil v nedalekém Mostě. Utkání splňovalo druholigové parametry a hrál se kvalitní hokej. Mostečtí se dostali do jednobrankového vedení, které ale Slovan stihnul do konce střetnutí otočit - a obrat již nepřipustil. Ústí nad Labem si tak připsalo první tři body po výhře 2:4.

Ústečtí Lvi před sezónou neměli jednoduché spaní. Na povrch se dostali kostlivci minulého majitele, kteří měli za následek velké dluhy a nejistotu startu ve druhé lize. Severočeši i tak vsadili vše na jednu kartu a přes léto svůj kádr posílili. Z Chomutova se Slovanu upsali obránce Richard Záruba, Daniel Jouza a Lukáš Stehlík. Dorazil také někdejší mládežnický reprezentant Adam Gajarský. Klub z krajského města navíc udržel své opory - brankáře Davida Stahla, obránce Lukáše Sýkoru, Jakuba Trefného či útočníky Martina Dubského, Jana Rudovského nebo Tomáše Bernata. O velkých ambicích klubu svědčí i výsledky v přípravě. Ze sedmi odehraných duelů ztratili svěřenci Miroslava Kanise pouze jeden, který skončil vítězstvím Děčína v prodloužení. Ve všech dalších případech byl Slovan vítězem.

Na sobotní odpoledne je pro vás nachystaný předzápasový program, který začne v 15 hodin. Pro návštěvníky s dětmi je připraven skákací hrad s dlouhou skluzavkou nebo Maxipes Fík. Budete mít možnost se vyfotit s pohárem pro vítěze Krajské ligy nebo s medailemi za zisk bronzové příčky kadaňských extraligových žen. Přítomen bude také DJ David Šrámek a samozřejmostí je občerstvení. Mimo jiné si můžete zasoutěžit o permanentní vstupenky a po přesunu na zimní stadion bude k vidění na velkoplošné obrazovce vzpomínkové video na loňské úspěšné tažení krajskou ligou či nová sestava A-mužstva. Všichni jste na klání srdečně zváni, tak určitě dorazte podpořit kadaňské borce v dalším náročném souboji!

Foto: www.presskadan.cz

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM