„Sledoval jsem Simpsny,“ prozradil Tom Ringler

Kateřina Kundertová | 22.02.2018 | |

„Sledoval jsem Simpsny,“ prozradil Tom Ringler

K a d a ň - Trhači v 51. kole WSM Ligy přestříleli ústecký Slovan a připsali si v posledním domácím zápase sezóny tříbodovou výhru. Do zápasového kolotoče se vrátil po více než čtyřech měsících Tom Ringler, který se na třetím vyhraném derby podílel jednou asistencí, přestože vyměnil útok za obranu, kde zaujal postavení šestého beka.

 

Tom Ringler naposledy nastoupil v utkání jedenáctého kola, ve kterém Kadaň přivítala na vlastním ledě Třebíč. Přestože Trhači Horáckou Slavii porazili 3:2, a získali tak druhou výhru v sezóně, pro mladého hráče to nebyl příjemný duel.

„Už od léta jsem měl problémy, něco s ramenní kloubní jamkou. A při domácím zápase s Třebíčí, kdy jsem hrál naposledy, jsem šel do srážky s hráčem. Bohužel to vydrželo, prasklo to a musel jsem na operaci,“ vyprávěl.

Chomutovský odchovanec byl mimo zápasy čtyři měsíce a dvanáct dnů, na led se vrátil přibližně čtrnáct dní před derby. „Nejhorší bylo celé léčení, když jsem musel být v klidu a nemohl jsem nic dělat. Hodně jsem se nudil a jenom koukal na televizi,“ kabonil se. „Sledoval jsem Simpsonovi a různé filmy“ smál se.

Na střetnutí bylo původně připraveno pouze pět beků, které doplnil právě Tom Ringler, jenž se po několika letech podíval na hru ze zadních pozic. „Návrat byl těžký, protože jsem teprve dva týdny na ledě. Navíc jsme hráli v obraně jenom na tři lajny a já taky na bekovi. Trošku jsem nemohl, bylo náročné dostat se do tempa,“ přiblížil.

„Na bekovi jsem hrál naposledy v juniorce asi půlku sezóny před čtyřmi možná pěti lety. Občas jsem trénoval na bekovi, ale bylo to těžší, protože jsem zvyklý na útočníka,“ pokračoval.

Jelikož Trhačům už do konce ročníku chybí pouze jedno utkání, bylo možné, že Tom Ringler už si ostrý start nepřipíše a bude se připravovat na další sezónu. „Uvažoval jsem o tom, ale přišel trenér, jestli si nechci jít zahrát, protože bylo jenom pět obránců. Tak jsem souhlasil,“ uvedl dvojnásobný juniorský šampion.

Přestože se vrátil po dlouhodobém zranění, strávil na ledě téměř dvacet minut, k čemuž přispěl i fakt, že hrál v defenzivě. „Po první třetině jsem měl nohy v betonu, ale ve druhé jsme dávali rychlejší střídání, takže to šlo lépe,“ vysvětlil.

Cíle pro mladého útočníka na letní přestávku jsou jasné. „Musím pracovat na fyzičce – běhání, bruslení – a na tom, abych zpevnil rameno, přeci jenom bylo dva měsíce v klidu a v ortéze,“ prozradil plány. „Chtěl jsem hrát celou sezónu, ale zase to nevyšlo, takže už mi spoustu lidí říkalo, abych to hodil za hlavu a připravil se na další sezónu,“ uzavřel Tom Ringler.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM