Další těžký zápas pro Trhače, tentokrát v cestě stojí pražská Slavia

Tereza Doksanská | 31.01.2017 | |

Další těžký zápas pro Trhače, tentokrát v cestě stojí pražská Slavia

Kadaň – K 48. kolu zajíždějí Trhači do pražského Edenu. V minulém kole prohrála Slavia s Mostem, Kadaň vybojovala jeden bod proti silnému Kladnu. Podaří se černožlutým bojovníkům bodovat i na Slavii? Zápas v Edenu začíná v 18 hodin.

 

HC Slavia Praha
Po výsledkovém nezdaru během tří kol, kdy slávisté prohráli s Prostějovem vysoko 13:0 a s Benátkami nad Jizerou a Českými Budějovicemi 3:0, se zvedli a z jedenácti zápasů jich vyhráli deset. Ze sedmého místa, které obsadili po nezdařených zápasech, se sešívaní opět vyhoupli na přední příčky. Poté se střídaly výhry s prohrami, dokonce ze čtyř zápasů získala Slavia pouhé tři body, to nemění nic na tom, že se Pražané nacházejí na čtvrtém místě.

Po 47. kolech patří slávisté mezi TOP šest týmů, se 77 body jsou na čtvrtém místě za Českými Budějovicemi, Jihlavou a Kladnem. Na třetí Rytíře ztrácí Slavie 17 bodů. Náskok od tabulkového souseda má pět bodů a od Ústí nad Labem bodů šest. Zbývá odehrát ještě pět kol, takže je zcela možné, že pořadí v tabulce se bude měnit a Pražané můžou zakončit základní část na jiném než čtvrtém místě.

Posledních pět zápasů
HC Slavia Praha: Rytíři Kladno 2:3 sn.
HC Stadion Litoměřice: HC Slavia Praha 2:1p.
HC Dukla Jihlava: HC Slavia Praha 3:2p.
HC Slavia Praha: SK Horácká Slavia Třebíč 3:2p.
HC Most: HC Slavia Praha 4:2

Nejaktivnější hráč Pražanů? David Šafránek
Tento slávistický útočník nastřílel 16 gólů a na 14 jich nahrál, což znamená, že za 39 zápasů nasbíral 30 kanadských bodů. Nejvíce produktivním zadákem je Jan Pohl, který v sešívaném dresu odehrál 35 zápasů, v nichž nasbíral 21 bodů za 6 gólů a 15 asistencí. Martin Bača, obránce, který na trestné lavici strávil 76 minut během 26 zápasů.

Nejvíce odchytaných zápasů má Dominik Frodl (26). Může se pyšnit procentuální úspěšností 94.23 a 1.91 počtem inkasovaných branek za zápas.

Změny v A týmu
Odchody: Milan Mikulík, Henri Tuominen, Peter Hraško, Jaroslav Markovič, Roman Chlouba, Michal Dragoun, Marek Drtina, Alexandr Hylák, Tomáš Jiránek.

Příchody: Zdeněk Kubica, Martin Bača, Patrik Marcel, Jan Holý, Vojtěch Tulačka, Patrik Polívka, Petr Beránek.

HC Most: HC Slavia Praha 4:2
40. Havlíček (K. Reichel, Divíšek), 41. Martynek (Kubinčák, Divíšek), 48. Martynek (Kubinčák, Hora), 60. K. Černý (Smolka) – 22. Schleiss, 46. M. Kadlec (Šagát).

Sešívaní nastoupili v této sestavě: Frodl – Pohl, A. Růžička, Kolařík, Knot, Bača, J. Novák, J. Holý – Jankovský, Šafránek, P. Beránek – Pletka, Kubica, Schleiss – M. Kadlec, Šagát, Rys – Šmerha, Krliš, Půhoný.

SK Trhači Kadaň: Rytíři Kladno 2:3p.
9. Kaše (Kohout, Havel), 14. Kůs (Trefný) – 3. Zikmund (Gratton, P. Hořava), 15. Tůma (J. Kloz, Burger), 62. Burger (Ulrych, Jánský).

Sestava z utkání: Strmeň – R. Černý, Trefný, D. Šimek, Baránek, Tejnor, R. Havel, L. Chalupa – Hlava, Hejcman, Kůs – Kohout, Harkabus, Kaše – Chlouba, Chrpa, Slavíček – L. Vrána, Raška, Ringler.

Vzájemná utkání
Ze vzájemných duelů vycházejí lépe hráči Slavie. Ze tří zápasů získali pět bodů.

SK Trhači Kadaň: HC Slavia Praha 2:3p.
HC Slavia Praha: SK Trhači Kadaň 3:0
SK Trhači Kadaň: HC Slavia Praha 2:0

Program 48. kola
HC Benátky nad Jizerou: HC ZUBR Přerov
ČEZ Motor České Budějovice: LHK Jestřábi Prostějov
HC Dukla Jihlava: HC Most
HC AZ Havířov: HC Slovan Ústí nad Labem
Rytíři Kladno: HC Frýdek Místek
HC Stadion Litoměřice: SK Horácká Slavia Třebíč

O zápase
Zápas 48. kola se uskuteční ve středu, 1. 2. na zimním stadionu v Edenu. Úvodní buly bude vhozena v 18 hodin. Pokud se nechystáte podpořit Trhače přímo do hlavního města, můžete utkání sledovat na onlajny.com.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM