Před Chomutovem se klanět nebudeme, říká Ladislav Boušek

Ondřej Nejedlo | 29.05.2008 | |

Před Chomutovem se klanět nebudeme, říká Ladislav Boušek

Dravý útočník Ladislav Boušek vždy neodmyslitelně patřil k modro-bílým chomutovským barvám. Před sezónou 2008/2009 je to však úplně jinak. Po nepříliš vydařené sezóně s ním však vedení přestalo počítat. Klub mu našel náhradu v podobě působení v Kadani. Ladislav Boušek z toho žádnou tragédii nedělá, jak sám říká, dívá se hlavně dopředu, a proto chce odvádět maximální výkony v kadaňském týmu. Věří také, že se mu opět podaří střílet góly, jako dříve, kdy pro něho nebyl problém pokořit dvaceti gólovou hranici za sezónu. Protože je Ladislav Boušek posila s velkým P, požádali jsme ho o rozhovor. Jak se mu v Kadani líbí, jaké má klub ambice, to vše a mnohem více se dozvíte z následujícího rozhovoru.

 

Láďo, po třinácti sezónách v áčku Chomutova měníte dres. Co za vaším odchodem stálo?
Bylo to čistě rozhodnutí vedení. Právě vedení mě poslalo do Kadaně. Má loňská sezóna nebyla z mé strany tak dobrá, jak se asi čekalo.

Takže jste si Kadaň nevybral sám…
Ne, nevybral. Mezi kluby je určitá spolupráce, tak proto mě poslal Chomutov právě sem do Kadaně.

Znal jste někoho v Kadani, než jste sem zamířil?
Je tu hodně kluků, které znám. Velice dobře se znám například s Milošem Kajerem a Tomášem Chybou. Jsou tady hodně hráči z Chomutova, se kterými jsem tam hrál i trénoval.

Nebylo těžké se loučit s Chomutovem po tolika sezónách strávených v tamním klubu?
Těžké to nebylo. Rozhodně mi to však bylo líto. Přistupuji k tomu jako profesionál, vedení mě poslalo jinam. Já s tím nic neudělám a abych se zabýval nějakým koukáním zpět, to vůbec ne, já se dívám jen dopředu a jsem připraven odvádět maximální výkony pro Kadaň.

Říkáte, že se nerad díváte zpět, ale pro jednou byste mohl udělat výjimku. Povězte nám, kterého z vašich úspěchů si ceníte nejvíce?
Na to je velice složitá odpověď (chvíli přemýšlí). Úspěchem bylo určitě hrát baráž o extraligu proti Karlovým Varům. Bylo to hodně hektické a byl to asi i takový hokejový vrchol pro mě. Dále si strašně vážím každého startu za mládežnické reprezentace. K tomu se asi váže i ten největší úspěch. Stalo se tak na turnaji s reprezentací do 18 let v Kanadě, kde jsme hráli proti Švédsku a já čtyřikrát skóroval a ještě jsem si připsal jednu nahrávku, tak na to asi nikdy nezapomenu.

Vraťme se ke Kadani. Myslíte si, že může ve vzájemných zápasech konkurovat Chomutovu?
O tom jsem pevně přesvědčený. Je to vidět i na trénincích, maká se tu naplno. Všichni uděláme maximum, abychom byli Chomutovu vyrovnaným soupeřem. Jestli si někdo představoval, že se budeme před Chomutovem klanět, tak to je na velkém omylu. Jak jsem říkal, budeme hrát na maximum a uděláme vše pro to, abychom byli lepší.

Jaká je nyní v Kadani parta?
Parta je tady naprosto výborná. Je tady Radek Šíp, což je velký kamarád z Chomutova. Dokázali jsme vždycky partu držet a makat. Kluci jsou tady bezvadní, takže si myslím, že tu žádný problém nebude. Jak říkám, základ úspěchu je parta a ta je tu výborná.

Kdo si myslíte, že bude v 1. lize nejsilnější?
I když jsem teď v Kadani, tak i přesto jsem na Chomutov nezanevřel. Věřím, že Chomutov bude stále nahoře. Silný bude určitě Hradec Králové a nepříjemný soupeř bude i Kometa Brno. Nahoře bude chtít být i Olomouc. První liga se v posledních letech hodně vyrovnala. Sezóna bude dlouhá, ale přesto si myslím, že již zmíněná čtyři družstva budou na tom stejně, jako na tom byla vloni. Možná se přidají i další dvě mužstva, která budou hodně kousat. V play-off je to vabank, tam může překvapit kdokoliv.

Kdo si naopak myslíte, že bude tabulku uzavírat?
To si vůbec netroufám odhadnout. Neznám podrobněji ty týmy, které postoupily do ligy (Benátky a Chrudim - pozn. red.). Určitě tam bude panovat velká euforie, která dělá prvním rokem hodně moc.

Jaké jsou cíle Kadaně pro nadcházející sezónu a jaké máte vy osobně cíle?
Žádné konkrétní pohovory, které by se týkaly cílů ještě neproběhly. My však máme vždy ty nejvyšší cíle. A co se týká mé osoby, tak já chci odvádět maximální výkony pro Kadaň, chci dávat góly, chtěl bych chodit na oslabení a tudíž ty góly ani nedostávat. Co mi trenér řekne, to budu dělat na 200 procent. Já mám cíle vždy vysoké a rozhodně si je dávám i tady.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM