POHÁR ŠAMPIONŮ - BRIANCON

Miroslav Lučan | 23.04.2008 | |

POHÁR ŠAMPIONŮ - BRIANCON

Ve dnech 18. - 20.dubna se mladé naděje kadaňského hokeje účastnili turnaje 18éme TROPHÉE DES PETITS CHAMPIONS, který se konal ve třech francouzských městech, Briancon - ročník 1999 a mladší, Gap - ročník 1995 až 96, Orciéres 1850 - ročník 1997 až 98, tam dokonce startovala dvě kadaňská mužstva. V prvním díle vám přinášíme reportáž z města BRIANCON.

 

Le Trophée des Petits Champions 2008

Turnaj se konal ve třech francouzských městech, týmy byly rozděleny podle ročníku narození.

Nejmladší hráči (1999-2001) hráli ve městě BRIANCON, hrál se minihokej (napříč hřištěm) a 2x 10 minut. V případě faulu se nařizovalo trestné střílení.

Sestava SK Kadaň :

brankář:
Ondřej Vítek
obránci:
Martin Bláha
Radek Novák
Daniel Georgiev
útočníci:
Tomáš Hejduk
Patrik Hartman
Adam Studený
Kryštof Bodnár
Ondřej Bláha
Jakub Cicko

trenéři:
Robert Černý ml.
Miroslav Lučan

Mužstvo SK Kadaň bylo nalosováno do skupiny C.

Základní skupina :

pátek 18.dubna 2008

SK KADAŇ                     - PINEROLO (ITA)           12:0
CASTORS AVIGNON (FRA)        - SK KADAŇ                  0:14
DIABLES BLANC BRIANCON (FRA) - SK KADAŇ                  1:11

sobota 19.4.2008

SK KADAŇ                     - ELEPHANTS CHAMBERY (FRA)  6:2
SK KADAŇ                     - REAL TORINO (ITA)         7:0
PINGOUINS MORZINE (FRA)      - SK KADAŇ                  5:4

V posledním zápase skupiny se děly věci, pořadatelé byli evidentně překvapeni hrou kadaňských hráčů a s jejich výsledky a byli zřejmě rozhodnuti jim co nejvíce znepříjemnit cestu ve vyřazovacích bojích.
V zápase se silnými Pinguins to vzal do rukou rozhodčí, od začátku utkání evidentně pískal na stranu francouzů. Kadaňští však bojovali a zhruba pět minut před koncem se dostali do vedení 3:4.
Rozhodčí evidentně přehlížel fauly Pinguins, hlavně tři ošklivé zákroky, po kterých museli být odneseni tři kadaňští hráči. K údivu všech kadaňských na lavičce a v hledišti se sudí necelou minutu před koncem rozhodl potrestat dva zákroky kadaňských, které byly určitě čistější než předchozí na druhé straně.
Obě trestné střílení Pinguins proměnili a otočili utkání. Tuto křivdu nelibě nesli kadaňští trenéři a hodně poté diskutovali s rozhodčím, který však trval na svém.
Do debaty vstoupil i jeden z funkcionářů turnaje a ač tvrdil, že vše viděl, nic s tím neudělal a trenéra Lučana uklidňoval slovy "Je to jen sport".
Na případný obrat kadaňských už zbývalo málo času a tak se mužstvo SK Kadaň muselo smířit se 2.místem ve skupině po základní části. Vrchol všeho bylo, když při podávání rukou po zápase srazil protihráč Tomáše Hejduka k ledu.
Událost se pak ještě několikrát řešila na direktoriátu turnaje.

 

Zápas ALL-STARS, FRANCIE - ZBYTEK EVROPY

Do zápasu all-stars turnaje měli kadaňští největší zastoupení ze všech zúčastněných mužstev, z SK Kadaň byli vybráni, brankář Ondřej Vítek a útočníci Tomáš Hejduk, Ondřej Bláha a Kryštof Bodnár.
Kadaňští trenéři stáli dokonce na lavičce all-stars týmu Evropy a komedie z posledního zápasu skupiny pokračovala. Francouzští fanoušci neunesli situaci na stadionu a při vstupu kadaňských hráčů na led začali mohutně "bučet", to pokračovalo i při každém dotyku kadaňského hráče s pukem.
Pro kadaňské trenéry bylo složité koučovat tým složený z několika národností ( Češi, Italové, Švýcaři ), nikdo z hráčů neuměl anglicky, natož česky :D, trenéři . Trenéři hráče rozdělili podle toho jak nastupují ve svých týmech, na útočníky a obránce.
Krátce po začátku utkání se Francouzi dostali do vedení, evropští hráči byli dezorientovaní a nevěděli co mají hrát, nesehranost byla znát. Za stavu 2:0 pro "domácí" se vyznamenal opět hlavní rozhodčí, kteří byli do této doby nejslabším článkem jinak povedeného turnaje.
Při střídání, když byla přerušena hra, se na led dostal třetí obránce a sudí k údivu všech nařídil trestné střílení za příliš mnoho hráčů na ledě, i když se ještě ani nevhazovalo ! Bylo to 3:0. Hráči z Evropy se vzpamatovali až za stavu 4:0 a začali domácí tým přehrávat, za stavu 4:1 nastala opět úsměvna situace.
Domácí při střídání měli 6 hráčů na ledě, čili stejná situace jako u mužstva Evropy na počátku utkání. Na lavičce výběru Evropy vypukla velká nevole a rozhodčímu po poradě s direktoriátem turnaje nezbývalo ni jiného než nařídit také trestné střílení. K tomu byl určen šikovný útočník švýcarského týmu SANTI BATS a elegantně proměnil.
Za stavu 4:2 ve prospěch domácího výběru se do branky Evropy postavil kadaňský Ondřej Vítek a chytal skvěle. Na 3:4 dokonce snižoval kadaňský Tomáš Hejduk, když projel přes celý led a střelou pod horní tyč nedal gólmanovi žádnou šanci.
Druhá část utkání se hrála nahoru dolu a inkasoval dvakrát až v závěrečných dvou minutách. Utkání ALL-STARS tak skončilo vítězstvím domácího výběru Franci v poměru 6:4.
Výběr Francie - Výběr Evropy  6:4

Čtvrtfinále

V neděli 20.dubna ve 14:00 hodin začalo čtvrtfinálové utkání s velkým U. Kadaňští trenéři měli obavu, že do hry vstoupí opět rozhodčí, a že jako jediné nefrancouzské mužstvo přes první vyřazovaci duel neprojdeme.
Mužstvo SK Kadaň, které podávalo velmi dobré výkony narazilo na silný celek, který vyhrál skupinu D SANGLIERIS CLERMONT bez ztráty bodu.
Byl to prozatím nejtěžší soupeř a po velké bitvě a perfektním taktickém výkonu dokázali kadaňští zvítězit. A je nutno dodat, že debaty ohledně posledního utkání skupiny zabraly. Rozhodčí k našemu údivu pískal naprostou rovinu.

LYNX VALENCE (FRA)     - CHAMOIS CHAMONIX    (FRA)      2:6
DRAGONS ROUEN (FRA)    - DIABLES BLANCS BRIANCON (FRA)  6:5sn
PINGUINS MORZINE (FRA) - RAPACES GAP (FRA)              3:1
SK KADAŇ               - SANGLIERIS CLERMONT (FRA)      6:4

Semifinále

Účast v semifinále byla pro SK Kadaň velikým úspěchem, v kabině panovala spokojenost a postup do finále turnaje, který měl velmi dobrou úroveň, by se bral jako BONUS navíc.
Semifinálové dvojice se losovali. Na kadaňský tým vyšel CHAMOIS CHAMONIX, který působil velmi dobrým dojmem a k zápasu jsme nastupovali s velkým respektem.
Kadaňští nastoupili velice nabuzení po čtvrtfinálové výhře a hráli doslova famózní hokej, soupeři nic nedovolili a po polovině utkání vedli rozdílem 5:1. Poté trenéři nabádali hráče, aby šetřili síly a nikam se příliš nehnali.
Po dalším výborném výkonu hráči SK Kadaň zvítězili 7:3 a zaslouženě postoupili až do finále.
Před tímto utkáním se spojili všechny nefrancouzské týmy v jeden celek v hledišti a mohutně skandovali "Kadaň, Kadaň", které mohutně podporovali kadaňští rodiče.
Ve druhém semifinále se utkal DRAGONS ROUEN s týmem, který se podvědomí kadaňských nezapsal příliš dobře, PINGUINS MORZINE. Kadaňští se těšili na finále s PINGUINS, aby jim vše oplatili i s úroky, ale k překvapení všech, nebyla spravedlnost "slepá" a DRAGONS ROUEN dokázal i svůj druhý vyřazovací zápas dotáhnou do konce až vítězného konce v samostatných nájezdech v poměru 6:5.
CHAMOIS CHAMONIX (FRA)   - SK KADAŇ                3:7
DRAGONS ROUEN (FRA)      - PINGUINS MORZINE  (FRA) 6:5sn


Finále tak mělo pikantní příchuť, kdy se utkaly spřátelené týmy SK Kadaň a DRAGONS ROUEN. Již předem bylo jasné, že se rozhodne pouze na ledě a hlavně výkon hráčů.

Finále

Z kadaňských hráčů a trenérů spadla nervozita, účast ve finále byla obrovskýcm úspěchem a proti DRAGONS ROUEN, kteří měli výškovou převahu a působili kompaktnějším dojmem rozhodně nebyli favority.
V tuto chvíli bylo jasné, že hráči odjedou domů s medailí, což byl velký sen, ale nidko netušil a ani si nepřipouštěl, že se stane skutečností.
V přátelském rozhovoru před utkáním, prohodil vtipem vedoucí mužstva Dragons, že nemůžeme vyhrát, jelikož máme slabou obranu. Na to trenéři v kabině zareagovali a vyburcovali své svěřence k naprosto úžasnému výkonu, kdy kluci chtěli všem dokázat, že bránit umí.
Utkání nezačalo pro kadaňské příliš šťastně, již v páté vteřině prohrávali 0:1. Ale i toto byl jakýsi impuls k parádnímu výkonu. Bylo to na dlouhou dobu vše, co týmu Dragons dovolili. Hráči začali rychleji bruslit a roztočili kolotoč skvělých přihrávek.
K našemu překvapení odešel soupeř fyzicky a brzy se SK Kadaň stalo pány ledu. Konec utkání se hrál pouze na jednu branku a utkání skončilo vysoko 9:3 pro český tým SK Kadaň.
Při utkání byla opět parádní atmosféra, kdy sektor za naší střídačkou mohutně hnal kluky dopředu, kadaňští rodiče navlékly společné fanoušky do dresů SK Kadaň a opět vytvořili parádní atmosféru. Za kterou bychom chtěli poděkovat. Zvláštní díky poté patří funkcionářů a hráčů týmu REAL TORINO.
DRAGONS ROUEN (FRA) - SK KADAŇ 3:9

Na celém turnaji nemůžeme vyzdvihnout nějakého jednotlivce. Mužstvo si úlohy skvěle rozdělilo. Branky stříleli rovnoměrně všechny tři formace. Tým šlapal jako tým s velkým T.

Konečné pořadí

 1 - SK Kadaň (CZE)
 2 - Les Dragons de Rouen (FRA)
 3 - Les Chamois de Chamonix (FRA)
 4 - Les Pingouins de Morzine (FRA)
 5 - Les Diables Rouges de Briançon (FRA)
 6 - Les Lynx de Valence (FRA)
 7 - Les Sangliers de Clermont-Ferrand (FRA)
 8 - Les Rapaces de Gap (FRA)
 9 - Les Chevaliers du Lac d´Annecy (FRA)
10 - Les Aigles de Saint Gervais (FRA)
11 - Real Torino (ITA)
12 - Slavoj Český Krumlov (CZE) 
13 - Santi-Bats Saint Imier (SUI)
14 - Les Vipers Montpellier (FRA)
15 - Les Aiglons de Besançon (FRA)
16 - Les Eléphants de Chambéry (FRA)
17 - Les Bouquetins de Val Vanoise (FRA)
18 - Les Diables Blancs de Briançon (FRA)
19 - Draghi Italie (ITA)
20 - Les Aigles de Gap (FRA)
21 - Les Castors d´Avignon (FRA)
22 - Les Petits Ducs de Dijon (FRA)
23 - Les Hiboux d´Aubagne (FRA)
24 - Les Marcassins de Clermont-Ferrand (FRA)
25 - Les Diables Noirs de Briançon (FRA)
26 - Les White Tigers de Narbonne (FRA)
27 - Les Aiglons de Gap (FRA)
28 - Pinerolo Italie (ITA)

V příštím díle přineseme reportáž z turnaje v GAP a ORCIERES.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM