Červená křídla Detroitu nelétají do Kadaně každý den

Petra Brotánková, Jakub Coufal | 25.03.2008 | |

Červená křídla Detroitu nelétají do Kadaně každý den

Na velikonoční pondělí 24. března odehráli hokejisté 5. třídy přátelské utkání se soupeřem poměrně neobvyklým. K nám do Kadaně zavítali přes půlku světa malí hokejisté ze známého hokejového města, a to přímo z Detroitu. Možná se ptáte proč zrovna Detroit? Odpověď je prostá, američtí hráči jsou svěřenci Petra Klímy, který pochází z Kadaně a navíc jeho synové Kevin a Kelly odehráli několik zápasů s našimi páťáky. Právě tato dvojice a jejich spoluhráči ukázali severočeským mladíkům jak se hraje hokej u nich.

 
Zápas byl sice po celou dobu v držení hostů, ale ani naši hráči se nenechali zahanbit. Každá lajna měla několik šancí, přesto výborné brankáře ze zámoří ani jednou nepřekonali. Na ledě po celou dobu zápasu vévodila dvojčata Klímovi. Nejenže perfektní souhrou okouzlili každého protihráče, ale hlavně 7 gólů dali právě oni dva. Zápas nakonec skončil 0:11 (0:3, 0:4, 0:4).

Zápas se líbil jak soupeřům, tak i domácím zástupcům. Všichni Kadaňští si výjimečný svátek řádně užili. Toto klání navštívilo slušné množství diváků, kteří si nechtěli nechat ujít vidět hokejisty z druhého konce světa. Samotným hráčům pak mimo skvělého zážitku zůstane i několik dalších památek. Detroit přivezl našim hokejistům celou řadu dárků, čepice, propagační materiály hokejového týmu Detroit Red Wings, samolepky a kartičky hráčů. Ale ani soupeři neodjeli s prázdnou, od Kadaně dostali hokejové dresy do auta.

Nezbývá než doufat, že tato zajímává zkušenost pro kadaňské mládí se v budoucnu rozšíří i o mnoho dalších pestrých zážitků. I přesto, že domácí prohráli výrazným rozdílem, jsou radost a zážitky kadaňských hokejistů k nezaplacení.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM