Ohlédnutí za letní přípravou

Katka Hodková | 06.09.2004 | |

Ohlédnutí za letní přípravou

V květnu a červnu absolvovali hokejisté SK Kadaň letní přípravu – jezdili na kole, tvrdě pracovali v posilovně, a tak se udržovali v kondici na nadcházející sezónu. Nic se ale nesmí přehánět, proto tým dostal v červenci také třítýdenní dovolenou, aby si užil volna, rodiny a zábavy. Jak říkali již staří Řekové, k dosažení dobrých výsledků je nutná kalokagathie, kdy je jednota ducha a těla v rovnováze.

 

Na konci prvního prázdninového měsíce se pak všichni sešli na kadaňském koupališti. Zde se rozhodovalo, kdo se stane pomyslným „železným mužem“. Titul získali hned dva hráči najednou Kamil Tvrdek a Petr Derfler. Svým způsobem byl však oceněn i celý kádr. Před začátkem srpna se hokejisté poprvé podívali na led. Pak začal teprve správný kolotoč...

Tým SK Kadaň se v létě rozrostl až na 40 hráčů. Vybrané tréninkové zápasy měly ukázat, kdo bude muset z kola ven. Předposlední červencový den zamířila Kadaň do Kladna, aby zde ve svém prvním přípravném utkání změřila síly s tamním celkem. Trenéři postavili téměř vše, co měli k dispozici, protože byli zvědaví, co ukáží hlavně mladí hráči bojující o místo v základní sestavě. Místo solidních výkonů si však všichni domů přivezli děravé skóre. Kladno nadělilo Kadani sedm branek a samo uhájilo čisté konto.

Kadaň zvolila pro letní přípravu opravdu zdatné soupeře, krom Kladna se střetla také s Libercem, Plzní a dvakrát okusila litvínovskou extraligu. Nikoho z vyšší třídy sice neporazila, ale alespoň se hráči mohli sehrát a poučit se z některých chyb. Tréninkovým partnerem měl být také dánský klub Rødovre Mighty Bulls, ale ten své utkání v Čechách na poslední chvíli odřekl. Kadaňský tým měl původně v hledáčku i dalšího zahraničního soupeře, norský Lillehammer, ale kvůli kolizi termínů se toto utkání také neodehrálo.

Celkově v jedenácti zápasech Kadaň nadělila svým soupeřům 35 branek a jen o jednu více obdržela do své sítě, tedy 36. V přípravných zápasech se tak sice nepyšní aktivním skóre, ale je nutno dodat, že inkasovala především od extraligových soupeřů, s nimiž sehrála 5 zápasů. Naopak kadaňské útočné řady ve čtyřech utkáních nadělovaly svým druholigovým kolegům. Od nikoho z nižší ligy se Kadaň převálcovat nenechala. Jediným rovnoceným soupeřem ze stejné soutěže byl Kadani ve dvou zápasech vůbec poprvé v přípravě Chomutov. Kadaň proti němu předvedla vyrovnané výsledky - venku uhájila remízu a doma zvítězila dokonce 5:3.

Jako nejlepší útočná řada se ukázalo být trio Postl, Derfler, Polanský. Společně stáli u zrodu osmi branek. Po návratu Stanislava Stavenského do kádru však vypadl Martin Postl. V sezóně tedy uvidíme snad také produktivní trojici Polanský, Derfler, Stavenský. Mezi úspěšné střelce se dvěma a více góly se ještě do pomyslné síně slávy řadí Polák, Kreuzman, Jabrocký a Pech.

O zhodnocení týmu jsem požádali také trenéra pana Aloise Chlustinu. Dle jeho slov je brankář spolehlivý, útok vyrovnaný a obrana také začíná předvádět dobrou práci. K proběhnuvším přípravným utkáním se vyjádřil takto: „Proti loňsku se přípravné zápasy hodně zkvalitnily. Sáhli jsme po lepším výběru do extraligy. S druholigovými kluby jsme hráli jen proto, aby kluci dostali sebedůvěru. Zápasy s Chomutovem byly také velmi kvalitní.“

Jistě jste již velmi zvědaví, kdo všechno tedy nastoupí za černožluté barvy. Bohužel kompletní soupisku pro sezónu 2004/2005 vám budeme moci přinést až po zápase v Olomouci. Vedení SK Kadaň bude ještě o některých hráčích jednat s Litvínovem, který se teprve dnes vrací ze svého soustředění ve Švýcarsku. Proběhnou tudíž ještě takzvaná škatulata. Klub potřebuje potvrdit celoroční působení Stavenského, Zdeňka Žáka, Jaroslava Hübla. Všichni již mají v Kadani podepsanou smlouvu, ale čeká se na vyjádření extraligového Chemopetrolu Litvínov.

Alespoň předesíláme, že do branky se jako jednička postaví Petr Jež a záda mu budou krýt Pospíšil a Hübl. Dále se jedná o Jiřím Jelínkovi, Ladislavu Řezníčkovi a Martinu Kivoňovi.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM