Už je to uděláno, už je to hotovo - Kadaň je v play-off

Jakub Coufal, Martin Gahler | 02.02.2008 | |

Už je to uděláno, už je to hotovo - Kadaň je v play-off

Cíl zněl jasně. V zápase s Havlíčkovým Brodem se musí získat alespoň bod. Ačkoliv měla Kadaň často více ze hry, musel ji právě jeden bod nakonec stačit. Na vině byla především dvojnásobná přesilovka Rebelů, kterou hosté využili naplno. Kadaňští se nehodlali dobře rozehraného zápasu vzdát a ve zbytku klání tvrdě dotírali na branku červenobílých. Vyrovnání nakonec přišlo, ale další branka nikoliv. Rozhodnout musela až loterie zvaná nájezdy. Severočeši v ní propadli a tak nemohlo být divu, že si bod navíc připsal Havlíčkův Brod. Přesto se Kadaň z prohry 3:4sn. může radovat, neboť jí přinesla definitivní jistotu vyřazovacích bojů.

 
41.kolo, sobota 2.2.2008
Sportovní klub Kadaň - Havlíčkův Brod  3:4sn  (1:1, 1:2, 1:0 - 0:0 - 0:1)
Branky a nahrávky: 7. Freiberg (Derfler), 27. Mašek (Bauer Jan, Pospíšil), 51. Kajer (Fábry, Vaněček) - 11. Endál (Jelínek Petr, Procházka), 31. Hodek (Procházka), 31. Endál (Jelínek Petr, Třetina), 66. Kubeš. Rozhodčí: Wütherle - Bertlík, Vitík. Vyloučení: 5:8. Využití: 1:3. V oslabení: 0:0. Diváci: 470. Střely na branku: 37:29. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:3, 3:3, 3:4.
Sportovní klub Kadaň: Hanuljak - Spitzer, Mašek, Hlubuček, Pospíšil, Chotaš, Vaněček, Všetečka, Kadlec, Fink, Bauer Jakub, Fábry, Stehlík, Kajer, Pražák, Derfler, Freiberg, Chyba, Kýhos, Bauer Jan.
Havlíčkův Brod: Neruda - Jebavý, Jelínek Aleš, Kadlec, Pavlík, Procházka, Soldán, Šulc, Vyhlídal, Borovoanský, Dušátko, Endál, Hodek, Jelínek Petr, Kraučuk, Kubeš, Malát, Ondráček, Stromko, Třetina, Varga.

Komentář k zápasu

Kadaň od začátku aktivnější, Brod zdatně odpovídal

Úvod klání se nesl ve znamení rychlých vyloučení. Už v 1. minutě si zkusila Kadaň přesilovku, aby podobnou možnost dostali v 3. minutě hokejisté Brodu. Hra v rozdílném počtu mužů příliš zajímavého nenabídla, diváci tak museli na nebezpečnou akci čekat až do poloviny 6 minuty, kdy ujížděli domácí ve 2 proti 1. Přihrávku před odkrytou část klece zastavil Neruda hbitým vložením hole.
V čase 6:38 zamotali Kadaňští hlavu Rebelům, kteří nestíhali reagovat na rychlou kombinaci ve vlastním pásmu. Povedenou akci zakončil po přihrávce Derflera Freiberg, který z otočky překvapil Nerudu, 1:0.
Z Kadaňských po vstřelené brance čišela dobrá nálada a chuť do zápasu, což dokazovali sérií štiplavých střel. Možnost k otřepání si hráči v červenobílém vytvořili v 9. minutě, když si šel na lavici hanby odpočinout jeden ze Severočechů. V čase 10:16, když se schylovalo k návratu hříšníka, Rebelové využili zaváhání v rozehrávce Kadaně a pohotově vyrovnali na 1:1. Střelcem branky se stal Endál po přihrávkách Procházky s Vyhlídalem.
Ihned po inkasování se museli domácí bránit dalším útočným hrozbám soupeře. Netrvalo však dlouho a zaměstnáván byl také další muž s maskou Neruda. Hosté se pod tlakem nevyvarovali faulů, proto mohla Kadaň, zejména zásluhou dělovky Spitzera, v 14. minutě téměř myslet na vedoucí branku. Protože žádná další šance nepřišla, museli domácí čekat na další početní výhodu. V ní řádně zatopili hostující obraně, přesto branka nepřišla. Hrozba potrestání dorazila ze strany Havlíčkobrodských v poslední minutě třetiny. Kadaňské z náporu hostů vysvobodil zvuk sirény, větší část výhody se však přesunula do další dvacetiminutovky.

Dvojnásobná přesilovka vyšla hostům dokonale

V přesilovce na pokračování sice mířilo na Hanuljaka několik střel, přesto k největšímu ohrožení došlo před Nerudou, který nešťastně vyrazil puk přímo k odkryté kleci. Obránci dokázali za brankáře zaskočit, avšak další kombinační akci dokázali vyřešit pouze za cenu nedovoleného zákroku. Kdo by čekal drtivý nápor Kadaně, mýlil by se. Rebelové se naopak blýskli dvojící nájezdů 2 na 1.
V čase 26:21 využili Kadaňští 13 sekund trvající dvojnásobnou přesilovku. Přesně před skokem 1. hříšníka na led se trefil Mašek z bezprostřední blízkosti. Na 2:1 přihrávali Jan Bauer a Pospíšil.
Hosté odpověděli v půli klání, kdy byli vyloučeni hned 2 hráči domácích. Brodští se dožadovali i uznání branky, Hanuljak byl totiž po odpískání natlačen za brankovou čáru i s pukem v náručí. V čase 30:19 se hosté přesto dočkali. Po přízemní střele od modré se radoval Hodek, 2:2. Bod za asistenci si připsal Procházka.
Přesilovka pokračovala a s ní rovněž tlak hostí, kteří v čase 30:50 strhli vedení na svoji stranu. Na Endálovy kličky po přihrávce Jelínka Hanuljak nestačil, 2:3.
Hráčům v červenobílém stav evidentně vyhovoval. Hráli ze zabezpečené obrany a v poklidu zneškodňovali útočné snahy Severočechů. Ve zbytku prostřední části se hrálo vesměs před Nerudou, který ani tak příliš práce neměl. Až na konci 39. minuty se Kadaňští snažili doslova procpat puk do branky, avšak beton hrdiny hostů byl důrazně proti. V závěru třetiny si domácí zkusili po delší době přesilovku, která byla po vzoru z předešlé dvacetiminutovky opět přerušena zvukem časomíry.

O vítězi rozhodly až nájezdy

Řadou tvrdých střel ukazovala Kadaň, jak moc touží po vyrovnání. Rebelové se od začátku stáhli do vlastního pásma jako do své ulity a čekali, co domácí předvedou. Přesto tu a tam vystrkovali také svá tykadla. V 44. minutě hráli početní výhodu opět domácí. Hned z kraje zakončoval před ležícím Nerudou Jakub Bauer, avšak trefil pouze oporu hostů. V 46. minutě dostali Kadaňští 12 sekund dvojnásobné výhody po akci, kdy Pospíšilovu střelu nebezpečně tečoval jeden z domácích hráčů. Diváci byli rázem svědky tvrdého tlaku Kadaně, množství střel a pravděpodobně jedné tyčky.
I po návratu vyloučených pokračovala Kadaň útočnými akcemi a v čase 50:05 se pomocí velké dávky štěstí dočkala. Kajer zavezl puk až do brankoviště, kde si ho domácí smolně srazili za brankovou čáru, 3:3.
Severočeši, oživeni úspěchem, pokračovali v útočných ambicích, tentokráte však naráželi na dobře postavenou obranu. V závěru dějství působily oba celky spokojeným dojmem z vývoje, a tak se pomalu mířilo do prodloužení. Zbývalo pouze dořešit otázku prémiového bodu a nápovědu v boji o konečné 5. místo.
Krátce po buly se Rebelové dostali až k Hanuljakovi a pohotově se snažili rozhodnout. I v dalším průběhu nadstavbové části měli více ze hry hosté. Hanuljak si na nedostatek práce nemohl stěžovat, Brodští mu před samostatnými nájezdy připravili kvalitní zahřívací trénink.
Protože se domácí trio netrefilo v dovednostní disciplíně ani jednou, přišlo rozhodnutí ze strany Havlíčkova Brodu. Za Rebely se trefil po povedeném blafáku Kubeš, konečný stav 3:4sn.
Martin Gahler, Jakub Coufal

Ohlasy trenérů

Petr Novák (trenér Havlíčkův Brod): My jsme sem dnes přijeli pro body a že to jsou 2, je pro nás velice dobré. Tím, že Most prohrál, máme jistotu play-off a můžeme se na něj asi 10 dní v klidu připravovat. Musím hráče pochválit, jak to dnes odehráli. Začátek byl nervózní, ale postupem času jsme se do toho dostali. Asi nás trošku nakopl obdržený gól. Ve třetí třetině jsme hráli ze zabezpečenou obranou, ale nedokázali jsme náskok uhlídat. Přesto jsme uhráli bod, v prodloužení jsme nedali několik šancí a nájezdy už byly jen loterií.
Milan Kašpárek (trenér Kadaň): V 1. třetině jsme byli výrazně lepší, ale neprojevilo se to na skóre. V 2. části byl náš výkon nesrovnatelně horší než v 1. třetině. Víceméně celé utkání zlomilo 2 minutové oslabení ve 3, kdy jsme dostali 2 góly. Přesto jsem spokojený, že hráči dokázali vybojovat bod. Dnes jsme měli cíl, když už hodně málo, tak alespoň bod urvat. Nyní máme jistotu play-off, takže spokojenost.
 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM