Tři body z Hradce a kadaňští jsou jednou nohou v předkole !!!

Miroslav Lučan | 30.01.2008 | |

Tři body z Hradce a kadaňští jsou jednou nohou v předkole !!!

V rámci 40.kola 1.ligy zavítal A-tým SK Kadaň na led HC VČES Hradec Králové. Nabití posledním vítězstvím jeli na východ Čech vyválčit nějaký bod. Od počátku utkání se hrál vyrovnaný hokej. V patnácté minutě otevřel skóre šikovnou tečí Pražák. Do šaten odcházeli veselejší hosté. V úvodu druhé části srazil do kolen Stehlík, přesnou trefou k tyči zvýšil Severočechům vedení. Hradec nevyužil ani minutovou přesilovku pěti proti třem. V poslední části kadaňští důsledně bránili a Hradec takřka k ničemu nepustili. Hanuljak měl výtečný den a zaslouženě si připsal první čisté konto. Kadaňští si tak vezou z Hradce tři body za vítězství 0:2. A po porážkách Mostu a Havlíčkova Brodu jsou jednou nohou v předkole play-off.

 
40.kolo, středa 30.1.2008
Královští lvi Hradec Králové - Sportovní klub Kadaň  0:2  (0:1, 0:1, 0:0)
Branky : 15.Pražák (Chotaš), 22.Stehlík (Fábry).
Rozhodčí: Hribik - Kis, Padevět.
Vyloučení: 4:8.
Využití: 0:0. V oslabení: 0:0.
Diváci: 1623.
Střely na branku: 26:33.
Průběh utkání: 0:0, 0:2.
Královští lvi Hradec Králové: Dušek (Koutský) - Toužimský, Lesák, Táborský, Pavlů, Pazdera, Karlíček, Burián, Seidl - Fořt, Koudelka, Kadlec - Kočan, Hruška, Šeda - Haluza, Roubík, Suchý - Jindřich, Sakrajda, Volráb.
Sportovní klub Kadaň: Hanuljak (Stejskal) - Spitzer, Kloz, Vaněček, Růžička, Pospíšil, Hlubuček, Chotaš, Mašek - Polanský, Fink, Bauer - Fábry, Stehlík, Kajer - Buďa, Kýhos, Chyba - Pražák, Derfler, Hlusička.

Komentář k zápasu

V první třetině si diváci na moc hokejové krásy nepřišli. Na první pohled bylo znát, že se oba týmy trápí jak v rozehrávce, tak v koncovce. První vážnější šance zápasu byla k vidění až ve 14. minutě, když Jan Hruška dorážel před Hanuljakem. O minutu později však udeřili hosté. Roman Pražák změnil těsně před Duškem směr letu kotouče a hosté vedli. Hradečtí měli možnost vyrovnat dvě minuty před koncem úvodního dějství, ale nabídnutou přesilovou hru nezužitkovali. Do šaten tak oba týmy odcházely za stavu 0:1.

Do prostřední části hry měli raketový nástup kadaňští. Už 98 vteřinách hry zvýšil na 2:0 Stehlík, který přesně zakončil rychlé přečíslení. Velikou šanci k navýšení svého vedení měli Severočeši o pár minut později, ale Finkova střela naštěstí pro Hradecké brankovou čáru nepřešla. Zřejmě zákrok večera si připsal kadaňský brankář Hanuljak v polovině zápasu. V přesilovce 5 na 3 už mířil Roubík do prázdné branky, ale Hanuljak obřím skokem puk vyrazil. Domácí se nedokázali prosadit ani ve zbylém času dvojnásobné přesilové hry, jejich trápení tak pokračovalo, naopak hosté často nebezpečně ohrožovali Duškovu branku.

Ve třetí třetině pokračoval převážně stejný obraz hry, hosté často hrozili z nebezpečných útoků, domácí se sice tlačili do zakončení, ale střelecká efektivita byla na nulovém bodu. Asi nejblíže ke snížení měl necelých deset minut před koncem základní hrací doby hradecký útočník Jan Šeda, ale puk pod Hanlujakovým betonem do jeho branky neprotlačil. Se samým závěrem hry měl na holi třetí branku Bauer, ale i on si vylámal zuby na pozorném hradeckém brankáři. Hradečtí hokejisté tak prohráli s Kadaní i na počtvrté v letošní sezóně, tentokrát 0:2.

Daniel Višňák, Lukáš Souček, Miroslav Lučan

Ohlasy trenérů

Pavel Pazourek (hlavní trenér Hradce Králové):
Zápas se nám nevydařil. Dvě třetiny jsme neměli prakticky žádné tempo, pak jsme přeskládali pětky a změna byla vidět. Třetí třetina z naší strany byla lepší, ale na některých hráčích je vidět, že byli dlouho nemocní a jsou nerozehraní. Je potřeba aby se trošku dali ještě do kupy, pak věřím, že se naše hra zlepší.

Milan Kašpárek (hlavní trenér Kadaně):
Utkání bylo hodně zajímavé. Kdybychom prohráli první třetinu 0:4, tak se nikdo nemohl divit, skončila pro nás ale velmi příznivě. Od druhé třetiny bylo vidět na domácích, že jim pomalu ubývající síly, plno hráčů se vrátilo do sestavy po zranění a bylo to znát. Trošku jsme s tím počítali a začali jsme postupem času přebírat nad průběhem utkání kontrolu.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM