Kadaňští v Hradci nemůžou nic ztratit

Jakub Coufal | 28.01.2008 | |

Kadaňští v Hradci nemůžou nic ztratit

Po vydařeném veledůležitém zápase se musí jet dále. Tentokráte budou Severočeši válčit na ledě Hradce Králové, který má jistotu bronzové pozice v tabulce. Bez stresu hrající celek se doma často nemýlí, přesto letos dokázala Kadaň z tamního stadiónu přivézt již 2 body. Dalších 6 si připsali černožlutí v domácí tvrzi. Energetici tak budou chtít v posledním vzájemném duelu dokázat, že se jednalo pouze o náhodu. Poslední lednový zápas bude proto okořeněný zajímavou příchutí. Zda-li Kadaň na oplátku odpoví tím, že ukáže Hradeckým, jak ráda s nimi letos hraje, se ukáže ve středu 30. ledna v 18:00 v Hradci.

 
HC VCES HRADEC KRÁLOVÉ - SK KADAŇ
40. kolo středa 30. ledna 2008 - 18:00
HC VCES Hradec Králové 1. liga
Pořadí v tabulce Západ 3. (79 bodů)
* Celková bilance 22-3-7-7
* Bilance doma 13-2-2-2
* Bilance venku 9-1-5-5
Nejvyšší výhra 9:2 (doma s Jihlavou)
Nejvyšší prohra 8:1 (v Mladé Boleslavi)
Nejproduktivnější hráč Jaroslav Roubík (15+16)
Nejlepší střelec Jaroslav Roubík (15+16)
Nejvíce asistencí Jiří Kadlec (9+18)
Úspěšnost gólmanů Vladislav Koutský (93,66%)
Průměr obdržených branek Vladislav Koutský (2,09)
* výhra - výhra prodl. - prohra prodl. - prohra

Aktuálně z kádru Energetiků

Prakticky jisté 3. místo v  tabulce dodává Hradeckým před play-off dostatek pohody. V těžké sérii 3 venkovních zápasů dokázali Energetici hned ve 2 duelech vybojovat samostatné nájezdy, které z pohledu hostů dopadly vždy smolně. Kaňkou na kvalitních výkonech je výsledek z horkého, ba možná až vařícího, ledu v Mladé Boleslavi. Hradec favoritovi nedokázal příliš vzdorovat, důsledkem byla vysoká prohra 8:1. Přesto si z nezdaru Hradečtí hlavu nedělali a hned v dalším kole vybojovali bod na ledě Brodu. Nyní je na jídelníčku východočeských lvů Kadaň, která po vydařeném přímém souboji o play-off potřebuje i další pojišťující body.

Poslední ligová klání:

35. kolo: BER - HKR 2:7
36. kolo: HKR - CHM 6:2
37. kolo: MST - HKR 4:3sn.
38. kolo: MBL - HKR 8:1
39. kolo: HBR - HKR 3:2sn.

Poslední zápas Hradce

Pěkně zostra se vyvíjelo klání v Havlíčkově Brodě. Domácí udeřili prakticky z 1. vážnější šance. Hosté s oslabeným kádrem dokázali rychle odpovědět. Už v 6. minutě bylo skóre nerozhodné. Smírný stav vydržel až do závěrečného dějství, ve kterém se nejprve opět radoval nováček soutěže. Energetici se nehodlali se ztrátou bodů smířit a v 56. minutě si dokázali právě 1 bod za remízu zajistit. Utkání pak dospělo až do samostatných nájezdů. Dovednostní loterii Hradec prohrál a odvezl si tak výsledek 3:2sn.

Minulá vzájemná klání

Zatím nemají Hradečtí Kadaň v přílišné lásce. V každém zápase dokázali Severočeši uhrát větší počet bodů. V úvodním měření sil v Kadani se hostům příliš nedařilo. Špatný vstup do ligy se projevil i ve vzájemném zápase. Kadaň přesvědčivě zvítězila 3:0. I v Hradci vedli černožlutí už 3:0, ale tentokrát slibný náskok rychle ztratili. Náplastí na 3 bodovou ztrátu byly vyhrané samostatné nájezdy po konečném výsledku 3:4sn. Do třetice všeho dobrého, otřepané pořekadlo se v Kadani skutečně potvrdilo. Domácí hosty nikam nepustili a po celý zápas měli mírně navrch jak hrou, tak i gólově. Oslava vítězství mohla začít po rovných 60 minutách hry, kdy časomíra ukazovala příznivý výsledek 3:1.

Sestavy z předešlých kol

SK Kadaň: Hanuljak - Spitzer, Kloz, Brňák, Vaněček, Schimdt, Pospíšil, Chotaš, Mašek, Polanský, Fink, Jakub Bauer, Fábry, Kajer, Kadlec, Buďa, Kýhos, Chyba, Stehlík, Veverka, Freiberg

HC VCES Hradec Králové: Dušek (Adamec) - Toužimský, Lesák, Prostředník, Pavlů, Pazdera, Kanov - Fořt, Koudelka, J. Kadlec - Kočan, Šeda, Hruška - Volráb, Sakrajda, Suchý - Šejnoha

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM