středu 9. ledna od 18:00 v Havlíčkově Brodě." />

Na ledě Rebelů si Kadaň zkusí zahrát o "6 bodů"

Jakub Coufal | 08.01.2008 | |

Na ledě Rebelů si Kadaň zkusí zahrát o

Souboj dvou přímých adeptů o příčky zajišťující předkolo play-off se chystá v rámci 34. kola mezi Havlíčkovým Brodem a Kadaní. Rebelové v poslední době hledají ztracenou formu, na domácím ledě nepatří zdaleka k nejlepším celkům. Naopak Kadaň, nažhavená výhrou nad Hradcem Králové, zajíždí na led nováčka ligy s cílem zisku jakéhokoliv počtu bodů. Zápas ponese tradiční označení "6 bodový", neboť případná výhra Severočechů by zvýšila náskok na bezmála 10 bodů, naopak prohra by zapříčinila velice těsné bodové dotažení soupeře v tabulce. Jak jeden z důležitějších zápasů dopadne, bude více jasné ve středu 9. ledna od 18:00 v Havlíčkově Brodě.

 
HC REBEL HAVLÍČKŮV BROD - SK KADAŇ
34. kolo středa 9. ledna 2008 - 18:00
HC Rebel Havlíčkův Brod 1. liga
Pořadí v tabulce Západ 6. (38 bodů)
* Celková bilance 11-2-1-19
* Bilance doma 5-2-1-9
* Bilance venku 6-0-0-10
Nejvyšší výhra 1:5 (v Berouně)
Nejvyšší prohra 7:0 (Havířov a Třebíč)
Nejproduktivnější hráč Daniel Hodek (16+12)
Nejlepší střelec Daniel Hodek (16+12)
Nejvíce asistencí Vladislav Kubeš (5+15)
Úspěšnost gólmanů Stanislav Neruda (88,66%)
Jaroslav Suchan (88,42%)
Průměr obdržených branek Stanislav Neruda (3,21)
Jaroslav Suchan (2,91)
* výhra - výhra prodl. - prohra prodl. - prohra

Aktuálně z kádru Havlíčkova Brodu

Již 6 zápasů trvá série proher Rebelů. Nováček soutěže prožívá v současnosti těžší období, bodový půst přišel v době, kdy se začíná rozhodovat o postupujících do play-off. Pokud hráči Brodu chtějí udržet pozici zajišťující vyřazovací boje, musí neprodleně začít opět bodovat. Severočeši by mohli využít i nepříliš pohledné vizitky domácích zápasů Rebelů, kteří se v této statistice nacházejí až na posledním místě tabulky. Za vzor si Kadaň může vzít například celek z Mostu, který v přímém boji o postupové příčky zvítězil na ledě Havlíčkova Brodu 0:3.

Poslední ligová klání:

29. kolo: PRO - HBR 4:2
30. kolo: HBR - HAV 1:2
31. kolo: HBR - MST 0:3
32. kolo: HKR - HBR 4:2
33. kolo: HBR - MBL 2:4

Poslední zápas Rebelů

V 33. kole zavítal na led Brodu ambiciózní klub z Mladé Boleslavi. Favorit měl po většinu klání mírně navrch, domácím dovolil pouze vyrovnat na 1:1 v úvodní třetině. V prostřední části už však kraloval pouze tým z města automobilů, když se dostal do vedení 1:3. Rebelové se nechtěli vzdát, ve snaze odvrátit další prohru v řadě stihli ještě snížit na 2:3, ale rozhodující úder opět zasadila Boleslav. Konečný triumf hostů 2:4 způsobil pokračování smolné série domácích i v novém roce. Trenér Havlíčkobrodských, Petr Novák, si stěžoval hlavně na individuální chyby, které rozhodují zápasy. Mladí hráči podle něj ne vždy snesou na ně vyvíjený tlak. Nezbývá tak nic jiného, než pořádně trénovat a doufat, že se vše k dobrému obrátí.

Minulá vzájemná klání

Naprosto vyrovnanou bilanci mají oba celky, které vždy na domácím kluzišti zvítězili poměrem 4:1. Ve dvojici dosud odehraných kláních zatím vždy vedli Rebelové 1:0, Kadaň na oplátku pokaždé vyrovnala. Pak už se vývoj lišil pouze tím, že další 3 branky přidávali už jen domácí. Jak se tedy rozvine 3. vzájemný duel, zůstává až do středečního večera otázkou.

Sestavy z předešlých kol

SK Kadaň: Hanuljak (Stejskal) - Spitzer, Mašek, Vaněček, Brňák, Pospíšil, Hlubuček, Kloz, Hlavatý - Kadlec, Fink, Chyba, Buďa, Vrtek, Kajer, Pražák, Bauer Jan, Bauer Jakub, Kýhos, Veverka, Hlusička

HC Rebel Havlíčkův Brod: Suchan (Neruda) - Vyhlídal, Jelínek A., Procházka, Šulc, Jebavý, Borůvka, Soldán - Hodek, Čermák, Borovanský - Kubeš, Jelínek P., Němec - Endál, Dušátko, Varga - Třetina, Stromko, Ondráček

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM