V roce 2008 napoprvé proti Hradci

Jakub Coufal | 04.01.2008 | |

V roce 2008 napoprvé proti Hradci

Jasné novoroční předsevzetí si řekli v kabině kadaňští hokejisté v čele s novým trenérem Martinem Pešoutem. Nemůže se jednat o nic jiného, než pokusit se vybojovat play-off. Rok 2008 začne Kadaň proti těžkému soupeři z Hradce Králové. Ačkoliv získali Severočeši v letošní soutěži proti nastávajícímu soupeři 5 z 6 možných bodů, v 3. vzájemném klání nelze očekávat jasný průběh. Těžká bitva, ze které Kadaňští potřebují vytěžit jakýkoliv počet bodů, začíná v sobotu 5. ledna v 17:00 v Kadani.

 
SK KADAŇ - HC VCES HRADEC KRÁLOVÉ
33. kolo sobota 5. ledna 2008 - 17:00
HC VCES Hradec Králové 1. liga
Pořadí v tabulce Západ 3. (68 bodů)
* Celková bilance 19-3-5-5
* Bilance doma 11-2-2-2
* Bilance venku 8-1-3-3
Nejvyšší výhra 9:2 (doma s Jihlavou)
Nejvyšší prohra 3:0 (v KAD, CHM, MBL)
Nejproduktivnější hráč Martin Koudelka (12+15)
Nejlepší střelec Petr Domin (14+12)
Nejvíce asistencí Martin Koudelka (12+15)
Úspěšnost gólmanů Vladislav Koutský (93,78%)
Průměr obdržených branek Vladislav Koutský (2,07)
* výhra - výhra prodl. - prohra prodl. - prohra

Aktuálně z kádru Hradce

Tatam jsou chmury z nepovedeného vstupu do ligy. Hradec sbírá stabilně body a bezpečně pluje na 3. místě západní tabulky. Energetici tak mohou zbylá klání věnovat přípravě na play-off, ve kterém mohou zaskočit a překvapit největší favority. O velké kvalitě kádru Hradce svědčí skutečnost, že si Východočeši prakticky už ani nepamatují ztrátu všech 3 bodů najednou. Občas sice někdo Hradec pozlobí a nějaký bodík mu vezme, přesto si Energetici v průběhu soutěže počínají velice přesvědčivým způsobem. V posledním klání dokonce prokázali i velkou vnitřní sílu, když se dokázali vzpříčit nepříznivému osudu.

Poslední ligová klání:

28. kolo: HKR - OLO 4:1
29. kolo: KOM - HKR 3:5
30. kolo: HKR - PRO 6:0
31. kolo: HKR - MBL 3:2sn.
32. kolo: HKR - HBR 4:2

Poslední zápas Energetiků

Jak již bylo výše naznačeno, nebyla cesta Hradce k zisku plného počtu bodů úplně nejlehčí. Havlíčkův Brod zavítal na led Východočechů značně nažhaven a ačkoliv prohrál zahajovací dějství 1:0, dokázal v další části otočit na 1:2. Energetici nechtěli připustit další ztrátu bodů, přeřadili na vyšší rychlost a získali poslední dvacetiminutovku poměrem 3:0. Rebelové tak po prohře 4:2 odjížděli z nadějně rozehraného klání s nepořízenou.

Minulá vzájemná klání

Letos se Kadani zatím proti Východočechům vesměs dařilo. V 1. duelu využili Severočeši špatné formy soupeře a bezpečně zvítězili 3:0. Odveta měla být ze strany Hradce jasnou záležitostí, Kadaňští však venku překvapili, když i v tomto utkání dokázali získat vedení 0:3. Energetici tentokrát našli na střídačce zbylé síly a dokázali vyrovnat. Kadaň si v samostatných nájezdech přesto spravila náladu vstřelením bonusové branky na 3:4, která jí zajistila 2 body.

Sestavy z předešlých kol

SK Kadaň: Hanuljak (Stejskal) - Poživil, Spitzer, Vaněček, Hlavatý, Hlubuček, Pospíšil, Kloz - Polanský, Fink, Chyba - Buďa, Vrtek, Kajer - Pražák, Derfler, Bauer, Kýhos, Veverka, Hlusička - Kadlec

HC VCES Hradec Králové:  Koutský (Dušek) - Táborský, Protivný, Pavlů, Lesák, Pazdera, Karlíček - Fořt, Roubík, Kadlec - Sakrajda, Koudelka, Šeda - Haluza, Domin, Suchý - Kolář, Hruška

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM