Je tu prosinec a s ním i návrat Kadaně na domácí stadion

Jakub Coufal | 30.11.2007 | |

Je tu prosinec a s ním i návrat Kadaně na domácí stadion

S posledním listopadovým zápasem odešla i dlouhá série venkovních střetnutí. Kadaň si v ní nevedla špatně, přesto by potřebovala získat více bodů. Šanci vylepšit bodové konto dostane v prvním prosincovém utkání proti Olomouci, která míří do Kadaně uhájit 2. pozici v tabulce Východu. Severočeši musí zapomenout na smolně prohrané klání v Jihlavě, kde se jim nepodařilo bodovat, ačkoliv dostali pouze jedinou branku. Snaha o přemožení letos velice kvalitní Olomouce začíná v sobotu 1. prosince v 17:00 v Kadani.

 
SK KADAŇ - HC OLOMOUC
26. kolo sobota 1. prosince 2007 - 17:00
HC Olomouc 1. liga
Pořadí v tabulce Východ 2. (44 bodů)
* Celková bilance 12-3-2-8
* Bilance doma 9-1-1-2
* Bilance venku 3-2-1-6
Nejvyšší výhra 7:1 (doma se Šumperkem)
Nejvyšší prohra 7:2 (v Mladé Boleslavi)
Nejproduktivnější hráč Milan Ministr (10+16)
Nejlepší střelec Milan Ministr (10+16)
Nejvíce asistencí Richard Brančík (9+17)
Úspěšnost gólmanů Štefan Žigárdy (91,51%)
Dalibor Sedlář (89,64%)
Průměr obdržených branek Štefan Žigárdy (2,65)
Dalibor Sedlář (3,27)
* výhra - výhra prodl. - prohra prodl. - prohra

Aktuálně z kádru Olomouce

Dalo by se říci, že pokud Olomouc nehraje s favoritem, utkání většinou zvládne. Z posledních 5 klání ztratili hokejisté z Hané jen proti ambiciózním celkům z Mladé Boleslavi či Chomutova. Nebezpečně pro Kadaň vypadá zejména poslední zápas Olomouce venku. V Berouně dokázali jako hosté vychytat nulu a sami nastřílet 3 branky. O stejný počet branek vedli i v posledním domácím zápase, přesto Vrchlabí zápas zdramatizovalo. Kadaň se tak musí snažit najít účinnou taktiku na 2. celek Východu. Olomouc přeci jen v tabulce venkovních zápasů poněkud zaostává ve srovnání s ostatními tabulkovým hodnoceními, nachází se totiž až na 5. místě.

Poslední ligová klání:

21. kolo: MBL - OLO 7:2
22. kolo: OLO - MST 3:2
23. kolo: OLO - CHM 1:3 
24. kolo: BER - OLO 0:3 
25. kolo: OLO - VRC 3:2 

Poslední zápas týmu z Hané

Zápas s Vrchlabím se na ledě Olomouce vyvíjel pro domácí velice slibně. Prakticky po celé klání byla Olomouc gólově lepším týmem, přesto dokázali hosté v závěru duel zdramatizovat. Ačkoliv Vrchlabí sehrálo vyrovnanou partii, po snížení z 3:0 na 3:2 už další branku nepřidalo. Domácí se tak radovali ze zisku 3 bodů po vydřeném triumfu, který byl doprovázen ne příliš oslnivým hokejem, který často zraňovaly zejména nepřesné kombinace.
Trenér Olomouce Petr Vlk chválil především brankáře Žigárdyho, který svůj tým podržel v řadě šancí. Zároveň byl spokojen se ziskem cenných 3 bodů, neboť se jednalo o velmi těžký zápas.

Minulé vzájemné klání

Pokažený vstup do utkání byl hlavní příčinou neúspěchu Kadaně na ledě soupeře. Když už po 10 minutách střetnutí prohrávala o 3 branky, těžko se jí hledaly síly na zvrat. Domácí v dalším průběhu svůj náskok naopak nadále navyšovali. Snížení Severočechů na 3:1 tak nepomohlo, Hanáci sérii branek rozhodli o vítězi. Za stavu 7:1 se rýsoval velký debakl, přesto Kadaňští zabojovali a sympaticky upravili výsledek na konečných a přijatelnějších 7:5.

Sestavy z minulých kol

SK Kadaň: Stejskal (Hanuljak) - Hlubuček, Pospíšil, Kloz, Chotaš, Spitzer, Vaněček, Mašek - Buďa, Derfler, Duba - Polanský, Fink, Pražák - Bauer, Vrtek, Kajer - Kýhos, Veverka, Chyba

HC Olomouc: Žigárdy - Kříž, Nedbálek - Bartoň, Vyrůbalík - Všetečka, Mojžíš - Chmelíř, Ondrušek - Bouz, Ministr, Smejkal - Meidl R., Brančík, Žajgla - Zbořil, Čuřík, Meidl V. - Bordowski, Luňák, Vrdlovec

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM