Litvínov nadělil v tréninkovém tempu Kadani šestku

Jindřich Poledna | 27.08.2004 | |

Litvínov nadělil v tréninkovém tempu Kadani šestku

Extraligový Litvínov sice ze začátku vyčkával, jak se domácí k utkání postaví a téměř nekombinoval, ovšem po sedmi minutách vedl již o dvě branky. Kadaň sice snížila, ovšem po laciné chybě odskočili hosté před koncem třetiny opět o dvě branky. Když ve druhé třetině branka nepadla a na začátku třetí se podařilo Kadani snížit, vypadal vývoj skóre pro Kadaň povzbudivě. Jenže zkušený litvínov nasázel svému prvoligovému soupeři do konce třetiny další 3 branky a zaslouženě vyhrál.

 
9.kolo, pátek 27.8.2004
Sportovní klub Kadaň - HC Chemopetrol Litvínov  2:6  (1:3, 0:0, 1:3)
Branky: 10. Kreuzman, 44. Štelcich - 6.+ 56. Gombár, 7. Kubinčák, 19. Sklenička, 45. Branda, 57. Havel. Rozhodčí: Chlupsa - Hauser, Koskuba. Vyloučení: 3:5. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 129. střely na branku: 18:36.
Sportovní klub Kadaň: J. Pospíšil, (Jež) - P. Pospíšil, Špelda, Štelcich, Hlavatý, Kameš, Vobořil, Lupač, Znamenáček - Postl, Derfler, Polanský - Hlušička, Pech, Kajer - Pelán, Jabrocký, Kreuzman - Žák, Polák, Tvrzník.
HC Chemopetrol Litvínov: Jarina, (Mařík) - Poživil, Skuhrovec, Řezníček, Hranáč, Bombic, Klobouček - Ťupa, Jeslínek, Branda - Kubinčák, Havel, Říha - Balász, Gombár, Steiner - Sklenička, Hreus, O. Novák - J. Novák.

Komentář k zápasu

Utkání mělo původně začít v 18 hodin, ale na přání hostů se začínalo už o hodinu dříve. A to dost poznamenalo návštěvnost, většina hokejových fanoušků přišla až na šestou hodinu, tedy koncem druhé třetiny.

Kadaň ohrozila litvínovskou branku hned v první minutě, Litvínov působil v prvních minutách zakřiknutě, jakoby čekal, co domácí předvedou. První šanci hostí měl Kubinčák, ale zleva Pospíšila neprostřelil. Pak si šel sednout na tresnou lavici domácí Polanský a dal Litvínovu první výhodu přesilové hry. Extraligový soupeř odehrál téměř celou přesilovku v obranném pásmu, ale ke konci se dostal k puku Studnička, přihrál Gombárovi a ten od modré dostal Litvínov do vedení. Druhá branka na sebe nenechala dlouho čekat, Kubinčák projel celou útočnou třetinou, nenechal se odstavit domácím obráncem, objel i ležícího brankáře a v pohodě zavěsil. Necelou minutu poté mohl vést Litvínov už o tři branky, odražený puk sklepával nebezpečně Říha, ale Pospíšil se překvapit nenechal. V 9. minutě dostal 2 minuty za hákování kapitán hostí Hranáč a Kadani se podařilo snížit. Kreuzman krásně zužitkoval přihrávku od Kameše a domácí se poprvé radovali. Do konce třetiny se postupně vylučovalo na obou stranách, hosté nejdřív trefili tyč a 80 sekund před sirénou se odpoutali o dvě branky - Sklenička trefil znovu tyč, a když se k němu opět odrazil kotouč, mířil už přesně.

V úvodu druhé třetiny měla Kadaň výhodu přesilovky, ale moc toho neukázala, to Litvínov si se svou následnou přesilovou hrou uměl poradit lépe, jenže nechal 3x vyniknout domácího gólmana Pospíšila. Litvínov měl vyloženou šanci v polovině utkání, v poslední chvíli vypíchl puk před dvěma dorážejícími útočníky domácí obránce Špelda. Ve 31. minutě si na domácího brankáře jel osamocený Poživil, ale jeho střelu k tyčce Pospíšil kryl. Ke konci druhé třetiny se Kadaň do šancí dostávala jen sporadicky, přerušovalo se minimálně, píšťalka rozhodčích zněla především po zákrocích domácího brankáře.

Ve 43. minutě si šel sednout na trestnou lavici Branda a Kadaň opět využila přesilovou hru. Martin Štelcich se trefil od modré, prostřelil betony brankáře Jariny. Byla to dost laciná branka, neboť Jarina puk celou dobu viděl a nepřemisťoval se. Už to vypadalo, že se domácí hráči zvednou a vyrovnají hru, ale byl to právě potrestaný Branda, který zvýšil na 4:2. Trestuhodně jej tam nechali domácí obránci 3x dorážet a právě ta třetí dorážka byla již úspěšná. Ve 46. minutě se poprvé ukázal ve slibné akci čtvrtý domácí útok, branky se ale nedočkal. V 53. minutě měl další skvělou příležitost ke skórování litvínovský Klobouček, jeho střela skončila v lapačce brankáře Pospíšila. Po vhazování se mohl blýsknout domácí útok kapitána Kajera, ale ani ten neuspěl. V 56. minutě se do kadaňské branky trefil podruhé Gombár, jeho střela mířila přesně pod brankářovu pravou ruku. Poslední branku utkání, šestou litvínovskou, vsítil přesně tři minuty před koncem Havel. Litvínov tak v tréninkovém tempu v pohodě přehrál Kadaň a v klidu se může soustředit na úterní utkání v Liberci.

Jindřich Poledna

Ohlasy trenérů

Alois Chlustina (SK Kadaň): Hráli jsme otevřený hokej, ne naši hru. Pět branek ze šesti jsme dostali po vlastních chybách. Za dnešní výkon bych chtěl vyzdvihnout jedině Martina Štelcicha.

Vladimír Jeřábek(HC Litvínov): Těch přáteláků je hodně, včera jsme hráli v Berouně, dneska v Kadani, nacháváme hrát dost hráčů, pořád se sestavou točíme. I v zápasech jde vidět, že se hraje především pro trenéry, nasazení není to pravé, jaké bude potom v extralize, ale padaly branky a to se divákům muselo líbit. My teď v úterý hrajeme s Libercem, a pak jedeme do Švýcarska, další přípravná utkání nás čekají tam, doma zůstává Trávníček, který je po operaci.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM