Brno letos nebodovalo jen jednou, jak odpoví Kadaňští?

Jakub Coufal | 05.11.2007 | |

Brno letos nebodovalo jen jednou, jak odpoví Kadaňští?

Jeden těžký soupeř za druhým si v poslední době brousí zuby na Kadaň. Sotva se Severočeši vrátili z Olomouce, 2. celku východní skupiny, přijíždí na návštěvu Kometa. Hokejisté Brna vedou skupinu, nedávno skončili sérii 11 výher v řadě a aby toho nebylo málo, v 17 zápasech za sebou bodovali. Jediná tříbodová ztráta přišla v 1. kole proti Třebíči. Na druhou stranu se Kadani nabízí možnost napodobit Beroun, který na svém ledě dokázal Brněnské zaskočit a udolat na nájezdy. Zda se Kadani podaří podobný husarský kousek, bude o něco více jasné ve středu 7. listopadu od 18:00 v Kadani.

 
SK KADAŇ - HC KOMETA BRNO
19. kolo středa 7. listopadu 2007 - 18:00
HC Kometa Brno 1. liga
Pořadí v tabulce Východ 1. (41 bodů)
* Celková bilance 11-2-4-1
* Bilance doma 5-1-2-1
* Bilance venku 6-1-2-0
Nejvyšší výhra 8:4 (doma se Prostějovem)
Nejvyšší prohra 2:4 (doma s Třebíčí)
Nejproduktivnější hráč Pavel Vostřák (9+13)
Nejlepší střelec Pavel Vostřák (9+13)
Nejvíce asistencí Pavel Vostřák (9+13)
Úspěšnost gólmanů Lukáš Hronek (94,55%)
Průměr obdržených branek Lukáš Hronek (1,44)
* výhra - výhra prodl. - prohra prodl. - prohra

Aktuálně z kádru Brněnských

Po vlažném vstupu Komety do 1. ligy došlo v týmu k zažehnutí na vyšší kosmickou rychlost, která Brno vynesla až k sérii 11 výher za sebou. Do Kadaně se tak chystá jeden z vážných favoritů 1. ligy, navíc se solidní formou. Výjimkou potvrzující pravidlo by mohly být prohry po samostatných nájezdech v nedávných kolech s Berounem a Chomutovem. Kdo se po 2 drobných zaváháních radoval z ústupu ze slávy Komety, musel se zklamat. V posledním klání Brno přesvědčivě zdolalo Vrchlabí, čímž i nadále pokračuje suverénním kralováním ve skupině Východ. Kometa se pyšní zejména kvalitní venkovní hrou, neboť na cizích kluzištích zatím vždy bodovala.

Poslední ligová klání:

14. kolo: KOM - SUM 4:2
15. kolo: MST - KOM 1:5
16. kolo: KOM - CHM 1:2sn 
17. kolo: BER - KOM 2:1sn
18. kolo: KOM - VRC 4:1

Poslední zápas Komety

Po zaváhání s Chomutovem a drobném podcenění soupeře v Berouně přišel domácí zápas s Vrchlabím. Kometa si nemohla dovolit ztratit další body v řadě a tak od úvodního buly tvrdě tlačila na pilu. Výsledkem aktivní hry bylo vedení 3:0 po 2. třetině. Nováček ze západu se v závěrečné části zmohl už jen ke snížení na 3:1, aby v posledních minutách hry Brno zpečetilo výsledek trefou na 4:1. Trenér Komety Rostislav Čada byl s předvedeným aktivním výkonem a taktikou spokojen. Po menším útlumu provázeným prohrami na nájezdy tak došlo k navrácení sebevědomí Brna, které bude chtít přivézt všechny body i z Kadaně.

Sestavy z minulých kol

SK Kadaň: Hanuljak - Spitzer, Poživil, Hlubuček, Brňák, Pospíšil, Vaněček, Chotaš, Hlavatý, Polanský, Bauer Jakub, Duba, Kýhos, Derfler, Bauer Jan, Hlusička, Veverka, Kajer, Kadlec, Vrtek, Chyba

HC Kometa Brno: Hronek - Čech, David, Mikel , Lhotský, Malena, Morava, Fojtík, Gýna - Vostřák, Padělek, Dlouhý - Appel, Barus, Staněk - Černý, Lipina, Rob - Hruška, Moskal, Zábranský

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM