Sareza přijede prověřit aktuální formu Kadaně

Jakub Coufal | 26.10.2007 | |

Sareza přijede prověřit aktuální formu Kadaně

Po úspěšně zakončené konfrontaci s prvním zástupcem prvoligového východu hodlají Severočeši zvítězit i v dalším klání. S Ostravou, 2. celkem východní tabulky, však budou mít úlohu dosti ztíženou. Šanci na úspěch Sarezy umocňuje fakt, že ve venkovních kláních neodchází příliš často bez bodového zisku. Kadani tak nezbývá nic jiného, než se v sobotu 27. října od 17:00 pokusit doma vzpomenout na občas zmiňovaný přívlastek "kadaňského Jánošíka", který bohatým bere a chudým dává.

 
SK KADAŇ - HC SAREZA OSTRAVA
16. kolo sobota 27. října 2007 - 17:00
HC Sareza Ostrava 1. liga
Pořadí v tabulce Východ 2. (28 bodů)
* Celková bilance 8-1-2-4
* Bilance doma 3-1-1-2
* Bilance venku 5-0-1-2
Nejvyšší výhra 9:0 (doma se Šumperkem)
Nejvyšší prohra 1:4 (doma s Brnem)
Nejproduktivnější hráč Pavel Šebesta (6+10)
Nejlepší střelec Daniel Boháč (10+4)
Nejvíce asistencí Pavel Šebesta (6+10)
Úspěšnost gólmanů Jakub Štěpánek (95,83%)
Průměr obdržených branek Jakub Štěpánek (1,58)
* výhra - výhra prodl. - prohra prodl. - prohra

Aktuálně z kádru Ostravských

Po povedeném startu ligy provází Sarezu v poslední době mírné zhoršení výsledků. Přesto celková bilance 9 výher k 6 prohrám vynáší Ostravě příjemné 2. místo v tabulce Východ ihned za favoritem skupiny, Kometou Brno. Velice nebezpeční jsou hokejisté Sarezy zejména na cizích kluzištích, kde na své hostitele neberou pranic žádný ohled. Právě "nájezdnické umění" se bude Ostrava snažit předvést i v Kadani. Přeci jen po cestě přes celou republiku nebudou chtít hosté odjet zpátky bez bodů. Zhoršená forma Ostravy navíc může být pouhý vizuální klam. V posledních 5 kolech sice Sareza posbírala 3 prohry, ale v posledním klání na ledě Vrchlabí naopak přesvědčivě zvítězila, což nasvědčuje k těžkému údělu Kadaně v nadcházejícím zápase, ve kterém budou chtít Severočeši získat další důležité body.

Poslední ligová klání:

11. kolo: SAR - TRE 1:2
12. kolo: SAR - PRO 4:1
13. kolo: SAR - KOM 1:4 
14. kolo: OLO - SAR 4:3pp
15. kolo: VRC - SAR 0:4

Poslední zápas Sarezy

Jak již bylo výše zmíněno, v úvodní konfrontaci sil mezi východem a západem přesvědčivě vyhrál ostravský zástupce. Nováček soutěže zmeškal zejména úvod klání, když se už po zahajovací třetině odcházelo do kabin za takřka rozhodnutého stavu 0:3 pro hosty. Když v 23. minutě přidali hosté další branku, bylo o vítězi definitivně rozhodnuto. Sareza si z Vrchlabí odvezla 3 body, výhru 0:4 a 3. čisté konto v sezóně pro ostravskou oporu v brance Jakuba Štěpánka. Jeho dosavadní statistiky by mohly být vhozenou rukavicí na led pro kadaňské útočníky. Úspěšnost přes 95% a průměr pod 1,6 branky na zápas vypovídá o velké obranné síle Ostravských.

Sestavy z minulých kol

SK Kadaň: Hanuljak - Spitzer, Poživil, Hlubuček, Brňák, Pospíšil, Vaněček, Chotaš, Hlavatý, Polanský, Bauer Jakub, Duba, Pražák, Derfler, Bauer Jan, Hlusička, Veverka, Kajer, Kadlec, Vrtek, Chyba

HC Sareza Ostrava: Štěpánek - Ovšák, Palík, Rimmel, Vnenk, Holík, Vajda, Tesařík, Suchý - Šebesta, Boháč, Hubáček - Sikora, Najdek, Řipa - Pavelek, Sochorek, Červenka - Gelačák, Novák, Gla

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM