Co chybělo na začátku, dohnali černožlutí v závěru

Martin Gahler | 10.10.2007 | |

Co chybělo na začátku, dohnali černožlutí v závěru

K a d a ň - Na kadaňském zimním stadionu se ve středu poprvé v této sezóně představil Rebel Havlíčkův Brod. První dvacetiminutovka odradila část diváků a nikdo nedoufal, že by se z prohraného zápasu mohla stát střelecká exhibice. Zlomová byla branka Veverky v závěru druhé třetiny, která dala domácím novou chuť bojovat o tři body. K výhře nemalou měrou přispěly také dvě zužitkované dvojnásobné přesilovky.

 
11.kolo, středa 10.10.2007
Sportovní klub Kadaň - Havlíčkův Brod  4:1  (0:1, 1:0, 3:0)
Branky a nahrávky: 34. Veverka (Hlusička, Kajer), 45. Pražák (Derfler, Vaněček.), 55. Vaněček (Pospíšil, Derfler), 57. Duba (Derfler) - 9. Dušátko (Šulc, Kreuzer). Rozhodčí: Wütherle - Bertlík, Šerý. Vyloučení: 5:9, navíc Borůvka (HBR) 10 minut za nesportovní chování. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 410. Střely na branku: 28:32. Průběh utkání: 0:1, 4:1.
Sportovní klub Kadaň: Hanuljak - Spitzer, Poživil, Pospíšil, Vaněček, Hlubuček, Hlavatý, Brňák, Polanský, Fink, Vrtek, Derfler, Pražák, Duba, Hlusička, Veverka, Kajer, Bauer, Kadlec, Chyba, Kýhos.
Havlíčkův Brod: Neruda - Borůvka, Drtina, Jebavý, Staněk, Šulc, Vašíček, Vyhlídal, Borovanský, Čermák, Dušátko, Endál, Hodek, Kreuzer, Kubeš, Malát, Ondráček, Sklenář, Třetina, Varga.

Komentář k zápasu

První třetina: Rebelu stačilo třicet vteřin

Vzájemné seznamovací rituály skončily až úderem třetí minuty, kdy se hosté definitivně usadili před Hanuljakem a testovali jeho pozornost. Zajímavou střelu předvedl v 6. minutě Holec, který zkoušel pálit z jízdy. Na druhé straně se prosadil Polanský, Fink a Vrtek. Jejich kombinaci zastavil až gólman Neruda, který pohotově vykryl prázdný prostor. Hráči Rebelu aktivně bruslili a byli na ledě lépe vidět než domácí, kteří spíše čekali na chyby soupeře jako odražené puky a nepřesné přihrávky. V deváté minutě přišel první trest, který si odpykal domácí Hlubuček za nedovolené bránění. Od začátku jeho vyloučení byla Kadaň uzamčena v pásmu a po třiceti vteřinách hry přišlo to, co si nikdo z domácích fanoušků nepřál. Po přihrávce Kreuzera a Šulce nahodil útočník Jan Dušátko puk před bránu a po jeho odrazu od klubka těl si připsal první bod – 0:1.

Severočeši se po inkasované brance jen obtížně probojovávali z pásma, hosté jim povolili maximálně přechod přes červenou čáru. Hlavní sudí příliš nevylučoval, v 18. minutě měl každý tým na svém kontě dva dvouminutové tresty. Divácky nepříliš atraktivní a střelecky chudá třetina tak zásluhou Dušátka skončila ve prospěch Rebelu.

Druhá třetina: Šulc zaznamenal hattrick v trestech

Led byl ještě hladce vymydlený od rolby, když se Kreuzer pokusil přelstít Hanuljaka, ale nenašel nikoho ze svých spoluhráčů, který by dorazil kotouč do brány. Stejně rychle přišlo vyloučení hostujícího Šulce za zdržování hry. Početní výhoda však rychle uplynula a domácí opět vyšli naprázdno. Ve 26. minutě vypálil Hlavatý ještě před modrou čarou na Nerudu a z následné dorážky uklidil puk do sítě. Těsně před tím však hlavní sudí odpískal přerušení a gól neuznal. V 29. minutě se dral do útoku během čtvrté domácí přesilovky Pražák, ale byl nekompromisně odzbrojen obránci Rebelu.

O dvě minuty později umožnil hlavní sudí Kadani další početní výhodu, což v ochozech rozhořelo touhu po vyrovnání. Slibnou střelu vyslal Vaněček před bránu, kde se Pražák ještě pokoušel dorážet. Ale Neruda sbalil puk do lapačky a pak jen sledoval závěrečnou potyčku útočníků s obránci. Ve 33. minutě měli domácí výhodu sedmnáctivteřinové dvojnásobné přesilovky, ale ani bleskový průnik Finka nenašel odezvu. Sotva se Havlíčkův Brod objevil zpátky ve čtyřech, byl vyloučen Vašíček za hákování. Severočeši měli další minutu a půl pět proti třem. Usilovný tlak na prořídlou obranu Rebelu vyústil střelou Hlusičky a následnou dorážkou Jaroslava Veverky k tyči - 1:1. Hosté se však nezalekli a místo stažení do ulity zvýšili střelecké pokusy mířené na Hanuljaka. Největší úspěch pak zaznamenal ve 39. minutě hostující Šulc, který si v tomto zápase již potřetí sedl na trestnou lavici – v pořadí za zdržování, sekání a nedovolené bránění.

Třetí třetina: Kadaň nabídla střelecké hody

Původně nenápadně vyhlížející závěrečná třetina se v 55. minutě zdramatizovala, když domácí Derfler nahodil na branku a puku se chopil Roman Pražák, který ho bez okolků uklidil do sítě. Severočeši se ale museli rychle probrat z euforie a bránit oslabení, které zavinil Hlubuček svým zdržováním hry. Nebezpečnou střelu na Hanuljaka vyslal od modré Vyhlídal. Po návratu potrestaného hráče Havlíčkova Brodu předvedly oba celky svižnou a dramatickou podívanou.

V 52. minutě se Rebel usadil při své páté přesilovce v útočném pásmu, ale díky pohotovosti domácích obránců puk k Hanuljakovi ani jednou nedoletěl. Že se Rebel tak snadno nevzdává potvrdil později Hodek, který vyslal tvrdou střelu přímo do náruče Hanuljaka. V 55. minutě měla Kadaň obrovskou šanci pojistit si vedení, když Fink ze samostatného nájezdu trefil tyč. Po jeho akci vyloučil hlavní rozhodčí hostujícího Staňka a Čermáka na dvě minuty za hákování a krosček.Severočechům však stačilo pouhých 38 vteřin, aby upravili skóre na 3:1 ve svůj prospěch. Filip Vaněček skóroval po asistenci Pospíšila dělovkou od modré. Tím ale debakl hostí neskončil. V čase 56:43 se těsně k pravé tyči trefil Lukáš Duba, který nejprve mazaně naznačoval, že by místo střely bránu raději objel. Asistenci za stavu 4:1 si připsal Derfler.

Martin Gahler
 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM