Rebelové nad síly Kadaňských

Zdeněk Rajdl, Miroslav Lučan | 19.09.2007 | |

Rebelové nad síly Kadaňských

H a v l í č k ů v B r o d - Hokejisté A-týmu SK Kadaň s posíleným sebevědomím po pondělním vítězství dnes cestovali na Vysočinu změřit své síly s HC Rebel Havlíčkův Brod, kteří zatím v soutěži podávali velice dobré výkony. Na začátku úvodní části dostali domácí příležitost přesilové hry a hned ji využili k otevření skóre, když kadaňští obránci nedokázali pokrýt dorážejícího Borůvku. Černožlutí se brzy po inkasované brance otřepali a v polovině třetiny DERFLER využil Vrtkovu přihrávku k vyrovnání skóre. Ve druhé části se nehrál příliš oslnivý hokej, ale i to stačilo domácím ke vstřelení dvou branek. Nejprve se potvrdilo pravidlo Nedáš – Dostaneš, když kadaňští pohrdli prázdnou brankou a ihned z proti útoku skóroval Kubeš. Poté ještě Rebelové využili přesilovou hru a do druhé přestávky odcházeli s dvoubrankovým vedením. Ve třetí třetině kadaňští nevyužili několik slibných příležitostí ke vstřelení kontaktního gólu a v samém závěru Holec ještě zvýšil vedení na konečných 4:1 pro hokejisty z Vysočiny.

 
4.kolo, středa 19.9.2007
Havlíčkův Brod - Sportovní klub Kadaň  4:1  (1:1, 2:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 5. Borůvka (Kubeš, Hodek), 28. Kubeš (Varga), 35. Kreuzer (Šulc), 59. Holec (Kubeš) - 12. Derfler (Vrtek). Rozhodčí: Kubeš - Guth, Špringl. Vyloučení: 4:5. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Průběh utkání: 0:0, 1:0, 1:1, 4:1.
Havlíčkův Brod: Neruda - Jebavý, Vyhlídal, Šulc, Pavlík, Staněk, Borůvka, Jelínek - Kubeš, Malát, Holec - Hodek, Čermák, Varga - Kreuzer, Dušátko, Ondráček - Borovanksý, Třetina, Němec - Florián.
Sportovní klub Kadaň: Stejskal - Poživil, Vaněček, Pospíšil, Spitzer, Hlubuček, Hlavatý, Kocek, Brňák - Polanský, Fink, Duba - Vrtek, Derfler, Pražák - Hlusička, Veverka, Kajer - Jak. Bauer, Jan Bauer, Kýhos.

Komentář k zápasu

Lépe do zápasu vstoupili domácí. Nejproduktivnější hráči rebelů si vzali své slovo hned v 5. minutě. V přesilové hře si vyměňují puk Kubeš s Hodkem, z čehož profituje vloni ještě vrchlabský obránce Jaroslav Borůvka, na kterého zívá po střele druhého jmenovaného prázdná klec - 1:0.

Z Kadaňských zlobí nejvíce litvínovská posila Vladislav Vrtek, který ve 12. minutě vyhrává buly pro svého spoluhráče Petra Derflera, jehož nenápadná střela končí v síti - 1:1.

Hra však nemá takové tempo jako v pondělním utkání a odehrává se především ve středním pásmu s málo zajímavými situacemi.

V prostřední části se obraz hry nezměnil. Ve 27. minutě nevyužívají hosté obrovskou šanci, kdy puk mířící do opuštěné svatyně zachytává na brankové čáře do rukavice obránce Šulc. A nastává čas na pravidlo nedáš - dostaneš. Rebelové se usazují v útočném pásmu a Vladislav Kubeš ve 28. minutě svou chladnokrevnou koncovkou získává vedení domácím - 2:1.

Poté několikrát severočechy pozlobili domácí útočníci, načež mírný tlak je korunován další brankou, jejímž autorem je Aleš Kreuzer - 3:1, proti jehož mazácké koncovce neměl brankář soupeře nejmenší šanci.

V záverečné části je konečně viděn v Kotlině i trochu pohledný hokej. Z kadaňských mají velké šance Bauer a Fink, z domácích kontrují neúspěšně Dušátko, Kubeš a Varga. V 53. minutě zkušení Polanský s Finkem zřejmě definitivně svou neproměněnou možností pohřbívají bodové ambice svého týmu. V závěru už se totiž hraje pouze dle not Rebelů a v 59. minutě dává výsledku definitivu po příhře Kubeše nový objev prvoligové sezony Miroslav Holec - 4:1.

V Havlíčkově Brodě se tentokrát nehrál oku lahodící match, přesto domácí trpělivým výkonem získávají další body do tabulky a celkem nečekaně se usazují hodně vysoko. Kadaňští předvedli svůj tradiční bojovný výkon, na body to ale nestačilo.

Zdeněk Rajdl

Ohlasy trenérů

Petr Vyskočil (asistent trenéra SK Kadaň): První třetina byla z naší strany v pořádku, skončila 1:1. Do desáté minuty druhé části jsme měli několik šancí, aby se to zlomilo. Potom jsme udělali chybu při střídání a najednou to bylo 3:1. Ve druhé třetině tam bylo od hráčů hodně negativního, o přestávce jsme je nabádali k tomu, aby si to srovnali v hlavách. Ve třetí třetině šel výkon znovu nahoru, šance jsme si vytvořili, ale zklamala nás koncovka. V závěru jsme pak inkasovali na 4:1.

Petr Novák (trenér HC Rebel Havlíčkův Brod): Věděli jsme, že to bude těžký zápas, protože v pondělí porazili Hradec Králové 3:0. Ale on je outsider naší skupiny, takže asi tak těžký nebyl. Hráli jsme to, co jsme chtěli. I když jsme se nevyvarovali chyb, ale ty jsme napravili naší bojovností. V koncovce jsme byli šťastnější, protože Kadaň měla taky nějaké gólovky, ale ty neproměnila. My jsme vytěžili z minima maximum.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM