Neděle 12.8.07 den D pro hráče SK Kadaň

Miroslav Lučan | 10.08.2007 | |

Neděle 12.8.07 den D pro hráče SK Kadaň

Přípravné zápasy jsou v plném proudu a týmy již musí redukovat hráče do sestavy. Nebude tomu jinak ani v týmu SK Kadaň. Trenéři Miroslav Novák s Petrem Vyskočilem v přípravných duelech zjistili, kdo se jim do týmu hodí a kdo ne. Nemají ale jednoduchou úlohu, se všemi hráči byli doposud spokojeni, ale musí devíti hráčům oznámit konec účinkování v černožlutých barvách. To se stane po tréninku v neděli 12.8.2007. Každý uslyší konečný verdikt – Ano či Ne.

 
Kadaňský tým byl před začátkem přípravných zápasů rozdělen na dvě mužstva a to tak, že zkušení hráči byli doplněni mladými nadějnými hráči. Celkem dohromady odehráli 5 utkání, podlehli doma týmu KLH Chomutov v poměru 2:5, další domácí zápas opět výsledkově nepodařený, kdy podlehli 1:2 nováčkovi soutěže HC Most, hned na druhý den odcestovali do Ostrova nad Ohří, kde absolvuje letní přípravu nováček druhé ruské ligy Gazprom Orenburg a po výborném výkonu celého týmu jej porazili 4:1, další den cestovali do Krkonoš změřit síly s dalším nováčkem soutěže HC Vrchlabí a rovněž po vynikajícím výkonu zvítězil ten druhý tým 3:2. Zatím poslední utkání odehráli kadaňští s druholigovým HC Klášterec, kdy trenéři Miroslav Novák a Petr Vyskočil nechali odpočívat zkušenější borce, kteří měli jisté místo v sestavě a nechali tvořit hru mladým, do budoucna určitě nadějným hráčům, aby se poprali o zbytek volných míst v sestavě SK Kadaň. A to, co chtěli trenéři vidět a zjistil zda někteří hráči mají na to, aby v týmu zůstali se ukázalo. S výsledkem nebyl hlavní trenér příliš spokojen, dovolil si tvrdit, že i tento mladý tým měl na to, aby druholigového soupeře porazil. Ale bohužel se tak nestalo, mladící odjeli s porážkou 2:4, když po dvou třetinách byl stav ještě nerozhodný. Rozhodla větší zkušenost soupeře. Dokázali využít dvě přesilové hry, za někdy zcela zbytečné vyloučení kadaňských hráčů.

A jak byl s přípravou spokojen trenér Miroslav Novák ?

Odehráli jsme pět kvalitních přípravných zápasů, které nám hodně napověděli, i to poslední utkání s druholigovým celkem bylo důležité, je to celek ze špice druhé ligy, takže nás dobře prověřil. Někteří hráči odehráli dvě utkání a někteří tři. Záměrně jsme měli utkání naplánované na každý den, protože jsme měli vlastně dva týmy, tak abychom mohli porovnávat. Myslím si, že máme jasno, kdo zůstane a kdo ne.

Nyní v neděli odpoledne oznámím hráčům, kdo v týmu bude pokračovat a kdo v mužstvu končí. Necháme si 9 obránců, 15 útočníků u brankářů je to jasné, máme tři. Je, ale možné, že přijde ještě nějaká posila, vše je otevřené, uvidí se jak dopadnou škrty v extraligových klubech, vše ale závisí na financích. Chceme v týmu udržet konkurenci a doufám, že vybereme dobře a sezóna bude dobrá.

O tom, kteří hráči u týmu zůstanou a kteří skončí vás budeme informovat.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM