Kadaňský A-tým prověří ruský Orenburg

Miroslav Lučan | 08.08.2007 | |

Kadaňský A-tým prověří ruský Orenburg

Ve středu 8.8.2007 od 18:00 hodin sehraje A-tým SK Kadaň další přípravné utkání, tentokráte na ledě soupeře. Letní přípravu v Čechách absolvuje druholigový ruský Gazprom Orenburg, svůj azyl našel v nedalekém Ostrově nad Ohří. V druhé části přípravy změří síly s několika extraligovými a prvoligovými týmy. Úvodní buly bude vhozeno v 18:00 hodin.

 
Město Orenburg leží na řece Uralu a je administrativním centrem Orenburské oblasti, v současnosti zde žije něco málo přes půl milionu obyvatel.

Ruští carové začali plánovat vybudování hraniční pevnosti na jižním Uralu v oblasti jménem Orenburg v první polovině 18. století. Orenburg se brzy stal důležitým obranným střediskem proti kazašským nájezdníkům. Po začlenění střední Asie do ruského impéria se stal Orenburg obchodním centrem na důležité železnici spojující střední Asii a Sibiř s evropským kontinentem. V současnosti je ekonomika města závislá především na těžbě a zpracování zemního plynu a ropy, o čemž mnoho vypovídá i jméno hlavního partnera místního hokejového klubu.

Samotný hokejový klub Gazprom Orenburg loni nastupoval ve Volžské zóně druhé divize (třetí nejvyšší soutěž), kde s patnáctibodovým náskokem obsadil první příčku po základní části. V nadstavbové části, hrané stále ještě ve skupině, zvýšil Gazprom svůj náskok až na 29 bodů. V play-off se uralský celek probojoval až do finále (přes Progress Glazov a Sokol Novocheboksarsk), kde podlehl v pátém rozhodujícím zápase Něftěchamsku 2:3.

Přípravné zápasy Gazprom Orenburg:
Karlovy Vary – Gazprom Orenburg 3:0
Berounští Medvědi – Gazprom Orenburg 2:3
HC Dukla Jihlava - Gazprom Orenburg 4:1

Předpokládané sestavy:
Oreburg:
Kapitolin - Volkov, Nikulin, Chajretdinov, Sozinov, Tarasov, Sokolov - Tokorev, Surgajev, Brchov - Pičkalov, Obreža, Kačkajev - Šukin, Pijavin, Mizgulin - Butorin, Dolgich, Vafin

SK Kadaň:
Stejskal - Vaněček, Mašek, Hlavatý, Kocek, Spitzer, Všetečka, Polanský, Fink, Krpenský, Hlusička, Veverka, Chyba, Kýhos, Kašpárek, Duba, Hertl

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM