Kadaň i po druhé na domácím ledě poražena

Martin Gahler, Radek Doležal | 07.08.2007 | |

Kadaň i po druhé na domácím ledě poražena

K a d a ň - Ve druhém domácím utkání Kadaň opět podlehla, tentokrát Baníku Most - 1:2. Kadaň celý zápas hrála velmi vyrovnané utkání, ale hokej se hraje na góly a Baník byl o jednu branku úspěšnější. Velmi kladné bylo vystoupení domácích fanoušků, kteří se sice sešli v malém počtu, ale i tak vytvářeli hráčům domácí atmosféru.

 
2.kolo, úterý 7.8.2007
Sportovní klub Kadaň - SK HC Baník Most  1:2  (1:1, 0:1, 0:0)
Branky a nahrávky: 13. Pražák (Pospíšil, Chotaš) - 8. Metlička (Plachý), 36. Gergel (Buďa). Vyloučení: . Využití: . V oslabení: . Diváci: . Střely na branku: . Průběh utkání: .
Sportovní klub Kadaň: Hanuljak - Pospíšil, Chotaš, Klaus, Satora, Hlubuček, Sedláček, Pražák, Derfler, Tenkač, Kadlec, Vrtek, Kajer, Bauer Jakub, Bauer Jan, Postl, Gellner.
SK HC Baník Most: Baroch - Martínek, Charousek, Prošek, Nosek, Szakal, Stütz, Plaček, Zenk, Plachý, Koláček, Metlička, Buďa, Gergel, Kašťák, Urban, Baran, Zaťovič, Nekvinda, Divíšek, Karli.

Komentář k zápasu

První třetina vítěze nepřinesla

V první větší šanci utkání se ocitnul Nekvinda, ale trefil jen boční konstrukci. Po úniku dvou mosteckých hráčů v osmé minutě vstřelil první branku utkání Pavel Metlička po asistenci Plachého. Ve 12.minutě se Kadani naskytla příležitost vyrovnání, když jedenáct vteřin hrála přesilovou hru pěti proti třem. Tu využil už po sedmi vteřinách Roman Pražák, když tečoval střelu Pospíšila a tím vyrovnal stav na 1:1. V sedmnácté minutě se objevil Kašťák sám před Hanuljakem, ale trefil jen tyč. Dvě minuty před koncem prvního dějství ujížděl sám na branku domácí Kadlec, ale Baroch ho skvěle vychytal.

V druhé třetině i přes veškerou snahu domácích skóroval pouze Most

Druhou třetinu začala hrát Kadaň v oslabení, ale až na jeho konci si Most vytvořil první šanci, když najížděl po křídle hostující Urban, ale Hanuljak skvěle zasáhl. Ve 23.minutě ujížděl opět sám na domácí branku Zaťovič, ale jeho střela do prostřed branky změnu stavu nepřinesla. O dvě minuty později při přesilové hře Kadaně se v dobré pozici ocitnul domácí Vrtek, ale nedal. Ve 30.minutě vystřelil tvrdě Martínek, ale Hanuljak byl pozorný. I přes neustálé vylučování na obou stranách, v první polovině druhé třetiny gól nepadl. Ve třicáté páté minutě při přesilové hře Mostu od modré pálil Martínek, ala strážce domácí branky vyrážečkou vyrazil. S končícím trestem Tenkače poslal Most do vedení Gergel po asistenci Budi, když sám před domácím brankářem našel mezírku mezi betony - 1:2. Minutu před koncem druhé třetiny při přesilové hře domácích nebezpečně pálil Vrtek, ale Baroch jeho pokus zlikvidoval.

Baník udržel vedení i ve třetí třetině

Na začátku třetí třetiny pro změnu Kadaň hrála s jedním hráčem v poli navíc. Ve 44.minutě měl při přesilové hře šanci domácí Derfler, když ho krásnou nahrávkou u tyčky našel Pospíšil, ale bohužel pro domácí diváky vyrovnání nezařídil. O dvě minuty později měli domácí obrovskou šanci v podobě dvojnásobné přesilové hry. Po třinácti vteřinách tvrdě pálil Satora, ale Baroch se blýsknul krásným semaforem. Dalších deset minut utkání bylo tvořeno mnoha nepřesnostmi a nevyužitými přesilovými hrami.V 58.minutě při početní výhodě jen těsně minul Defler. Když Most dělilo od výhry pouhých 15 vteřin trenérská dvojice Kadaně poslala do pole šestého muže, ale k vyrovnání to bohužel nevedlo.
Martin Gahler, Radek Doležal
 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM