Chomutov překvapení nedopustil

Jakub Coufal, Martin Gahler | 03.08.2007 | |

Chomutov překvapení nedopustil

Ve znamení derby se nesl úvodní přípravný zápas mezi Kadaní a Chomutovem. Ačkoliv hra postrádala přesnost, o náboj nouze nebylo. Chomutov měl po většinu zápasu navrch, což se odrazilo i v konečném výsledku 2:5. Kadaň se předvedla zejména v prostřední části, kdy se jí podařilo stáhnout a vyrovnat dvoubrankový náskok. Ačkoliv v tu chvíli pevně svírala otěže duelu, vedoucí branky se nedočkala. Zápas také ozdobil hattrickem chomutovský Kostourek.

 
1.kolo, pátek 3.8.2007
Sportovní klub Kadaň - Piráti Chomutov  2:5  (0:2, 2:1, 0:2)
Branky a nahrávky: 25. Kašpárek, 32. Kýhos (Spitzer) - 7. Kostourek (Bombic), 9. Kostourek (Bombic, Jíra), 39. Révay (Palubjak, Stehlík), 41. Kostourek (Jíra, Mikšovic), 56. Stehlík (Freiberg). Rozhodčí: . Vyloučení: . Využití: . V oslabení: . Diváci: . Střely na branku: . Průběh utkání: 0:2, 2:2, 2:5.
Sportovní klub Kadaň: Stejskal - Vaněček, Mašek, Hlavatý, Kocek, Spitzer, Všetečka, Polanský, Fink, Krpenský, Hlusička, Veverka, Chyba, Kýhos, Kašpárek, Duba, Hertl.
Piráti Chomutov: Horčička - Bombic, Trefný, Šulc, Malínský, Chatrnúch, Březina, Revay, Palubjak, Jíra, Kostourek, Mikšovic, Tauš, Heinisch, Havlůj, Jeslínek, Charousek, Hašek, Ton, Stehlík, Freiberg.

Komentář k zápasu

Chomutov v poklidu držel otěže klání

Tradiční rozbruslení namísto kvalitních kombinačních akcí na úvod přípravných zápasů neminulo kadaňský stadión ani letos. Se snahou o oživení hry přišel rozhodčí v 5. minutě, kdy vyloučil po jednom z hráčů na každé straně.
Hra 4 na 4 lépe sedla hokejistům KLH. Po závaru před Stejskalem dorážel šikovně v čase 6:19 Kostourek po přihrávce Bombice, 0:1.
Čas 8:58 a další změna skóre. Při chuti hrající Kostourek zvýšil po pohledném rozebrání domácí obrany na 2:0. Úspěšné asistence si připsali Bombic a Jíra.
I začátek 2. desetiminutovky se nesl ve znamení převahy hráčů v modrobílém. Chomutov byl spokojený s náskokem a čekal na bíložluté, co předvedou. Protože se Kadani ani nadále příliš nedařilo, začali opět hrozit hosté. V závěru třetiny si Stejskal připsal několik kvalitních zákroků, jimiž držel naděje svého týmu. Do kabin se tak odcházelo za spravedlivého stavu 0:2.

Kadaň zvýšila tempo a na chvíli vyrovnala

Chomutov do prostřední části nasadil mladou brankářskou akvizici Štěrbu, který vystřídal bezchybného Horčičku. Ve 3. minutě hrála Kadaň oslabení. Z tlaku vytěžil Chomutov tyčku a další vyloučení domácích. Dvojnásobná výhoda k další radosti Chomutova nevedla.
Při návratu posledního domácího hříšníka Kadaň zaútočila. Po sólové akci snížil Kašpárek na 1:2 v čase 24:51. Štěrba byl krátký na tečovanou střelu z pravého mezikruží, která se cestou olízla o jednu z hokejek bránících hokejistů.
Kadaň po úspěchu výrazně ožila, zvýšený nápor vedl až k přesilové hře, nikoli však k vyrovnání. Zvýšenou aktivitu hráčů ocenili i domácí fanoušci, kteří se za pomocí bubnu ozývali stále častěji. Hokejisté se za projevenou podporu odvděčili přesilovkou 5 na 3 a několika slibnými šancemi.
Branka na sebe nedala dlouho čekat. Vyrovnání na 2:2 zařídil v čase 11:52 střelou pod víko z bezprostřední blízkosti Kýhos. Do úniku podél levého hrazení mu o chvíli dříve přihrával Spitzer.
Svoji sílu ukázal v 35. minutě i Chomutov. Při signalizovaném vyloučení zakončoval chomutovský útočník. Puk se od tyčky odrazil pouze zpět pod překonaného Stejskala. Na konci 38. minuty mohl poslat domácí do vedení Hlusička. Samostatný nájezd skončil na dobře postaveném Štěrbovi.
Nedáš dostaneš. Otřepané pravidlo platilo i dnes, přesněji v čase 38:40. Bíložlutí inkasovali v oslabení, když se pohotově na 3:2 trefil Révay. Přihrávky patřily hráčům Palubjak, Stehlík.
Chomutov si úspěšným závěrem získal vedení i po 2. třetině.

Chomutov uhlídal náskok bez větších potíží

Rychle utnuli hosté naděje Kadaňských na brzké vyrovnání. Právě reprezentanti KLH bleskově ujeli a zvýšili na 2:4. Čas 40:26 znamenal radost pro střelce Kostourka, jenž zaznamenal hattrick. Jíra a Mikšovic mu ke gólu pomohli přihrávkami.
V 43. minutě měla Kadaň jednu z posledních možností něco udělat s výsledkem zápasu. Přesilovka 5 na 3 znamenala sice nápor Kadaně, branky se však diváci nedočkali. Domácí se v průběhu posledního dějství sice snažili vykřesat jiskřičku naděje, avšak většina pokusů skončila na pohotovém Štěrbovi. Chomutov byl naopak s dvoubrankovým náskokem spokojen a příliš se do útoku nehrnul.
Když se domácím nepodařilo využít některou z mála šancí, měl poslední slovo Chomutov. Čas 55:43 znamenal změnu skóre na 2:5 zásluhou Stehlíka. Po přihrávce od Freiberga zakončil z malé vzdálenosti pod horní Stejskalovu tyč.
Hokejisté se s výsledkem smířili a konec klání dohráli v poklidu. Hosté si odvezli výhru 2:5. I přes prohru si bíložlutí vysloužili potlesk fanoušků.
Jakub Coufal, Martin Gahler

Ohlasy trenérů

Ohlasy k utkání vyšly v samostatném článku.
 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM