Snadný úvod do extraligové baráže

Miroslav Lučan | 09.03.2007 | |

Snadný úvod do extraligové baráže

V prvním barážovém zápase přivítali na svém ledě junioři SK Kadaň vítěze skupiny B 1.ligy IHC Písek. Utkání začalo poklidným oťukáváním, celky se vůbec neznali, nevěděli co si mohou dovolit. S přibývajícími minutami byli domácí odvážnější a začali se prosazovat. Jako první se trefil Vrtek. Jetš nikdo na zimním stadionu, ale nečekal, že utkání bude tak snadné. Kadaňští lépe bruslili, byli lepší soupeře a dařilo se i střelecky. Po brance Mikšovského svítil na ukazateli o první přestávce stav 5:1 pro domácí a bylo již rozhodnuto. Písek v ničem na domácí nestačil a v poklidu hrající SK Kadaň v pohodě navyšovala vedení. Posledním kdo se zapsal na střeleckou listinu, byl obránce Kalečík, který završil skóre na hrozivých 11:2.

 
1.kolo, pátek 9.3.2007
Sportovní klub Kadaň - IHC Písek  11:2  (5:1, 4:0, 2:1)
Branky a nahrávky: 6. Vrtek, 8. Kýhos (Kadlec), 9. Vrtek (Hartman, Mikšovský), 15. Hrdlička (Kadlec, Loučka), 16. Mikšovský (Vrtek), 24. Kalečík (Stehlík), 28. Kalinovič (Paul, Toman), 35. Kadlec (Kýhos), 38. Krpenský (Chotaš), 45. Mikšovský (Vrtek), 55. Kalečík (Krpenský, Vrtek) - 18. Gába, 42. Pešta. Rozhodčí: Wurtherle. Vyloučení: 8:7. Využití: 2:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 311. Průběh utkání: 0:0,5:0,5:1,9:1,9:2,11:2.
Sportovní klub Kadaň: Tichý - Pira, Kopáč, Palubjak,Hratman, Kalečík, Koblitz, Chotaš, Loučka, Kalinovič, Paul, Kadlec, Mikšovský, Vrtek, Kýhos, Krpenský, Toman, Freiberg, Stehlík, Hrdlička, Kašpárek.
IHC Písek: Myslivec (15.Lukeš) - Petele, Švácha, Koloušek, Andis, Ondrejek, Jankovský, Margerta, Bican, Šimoník, Kouba, Gába, Pešta, Fořt, Kurz, Silbernágl, Ingriš, Bezouška, Růžička.

Komentář k zápasu

Výborný nástup do utkání

Kadaňští nastoupili do utkání řádně nažhaveni. Po počátečním oťukávání to byli právě oni, kdo se častěji pokoušel o otevření skóre. V 5.minutě se před Tichým zjevil Růžička, ale netrefil ani branku. O chvilku později se Vrtek dostal kličkou za obránce a pod ležícím Myslivcem otevřel skóre - 1:0. Domácí vstřelená branka povzbudila a hnali se dále do útoku. V 7.minutě od modré vystřelil Kadlec, Myslivec pouze vyrazil před sebe, kde stál nikým neatakovaný Kýhos a trefil skulinu mezi betonem a tyčí naprosto přesně - 2:0. Kadaň v tlaku nepřestávala a než se diváci uklidnili z euforie mohli se opět radovat. Po další parádní kombinaci po přihrávkách Hartmana a Mikšovského se opět trefil Vrtek, když si opět pohrál s Myslivcem v brance Písku - 3:0. Hosté byli neškodní, Tichý v kadaňské kleci mnoho práce neměl, zasahoval spíše sporadicky. Ve 12.minutě Loučka od modré jen těsně minul. V 15.minutě při přesilovce domácích střílel Kadlec a Hrdlička tečoval za záda Myslivce - 4:0. Po této brance nahradil nešťastníka Myslivce v písecké brance Lukeš. Na trestnou byl vykázán Hartman za držení. Oslabení se kadaňským náramně vyvedlo. Dobře napadali a v obranném pásmu vyrobil neskutečnou hrubku písecký Bezouška a namazal Vrtkovi, který se spolu s Mikšovským dostal do přečíslení dvou na jednoho, volil chytrou přihrávku a druhý jmenovaný přesnou střelou do horního rohu branky upravil na 5:0. Kadaňští předváděli skvělý hokej. Ale i oni si vybrali slabší chvilku, kolem levého mantinelu projel Gába, který se dostal až před Tichého a trefil přesně do rohu - 5:1. Skóre se již do přestávky nezměnilo.

Kadaňští navyšovali skóre

V úvodu druhé části nabídl písecký Švácha domácím přesilovku a Lukeš měl spousty práce. Když vyloučený skákal na led zachytil puk na modré Kalečík popojel na hranici krůhu a trefil přesně pod lapačku - 6:1. Scénář z první třetiny se opakoval i na začátku druhé. Ve 28.minutě kadaňští doslova rozebrali Písek a nádhernou kombinaci celého útočného tria zakončoval Kalinovič - 7:1. Ve 30.minutě hráli hosté přesilovku, domácí obránci udělali chybu a vše musel napravit až gólman Tichý, který dobře holí vystihl přihrávku zpoza branky. Sedm vteřin po návratu Freiberga na hrací plochu obdržel Hartman dvou minutový trest a Písek pokračoval v přesilovce. Domácí čtveřice se úspěšně bránila, dokonce i ohrozila gólmana Lukeše. Ve 33.minutě měli početní výhodu kadaňští. Vytvořili si několik dobrých příležitostí, ale střely Krpenského, Kalečíka a ani Chotaše se neujaly. Když ale písecký Petele skočil do hry, zpoza branky nahrál Kýhos před Lukeše a Kadlec trefil dobře - 8:1. Ve 38.minutě domácí hráli další početní výhodu, Chotaš našel na levém kruhu Krpenského a ten se nemýlil - 9:1. Desítka se již do konce druhé části dát nestihla.

Sebevědomí domácí v klidu dohráli zápas

Hned po deseti vteřinách poslední části byl vyloučen domácí Paul a Písek dokázal přesilovku využít, Pešta vystřelil a Tichý zřejmě nebyl dosti koncentrován a nepříliš vydařenou střelu nechal projít do sítě - 9:2. Ve 43.minutě byl vyloučen další domácí hráč. Písečtí byli hodně nepříjemní, ale k vyloženým šancím se nedostali. Naopak ještě v oslabení se domácí dostali do útočného pásma, kde si Vrtek vyměnil puk s Mikšovským, který kličkou obelstil i brankáře Lukeše a pohodlně poslal puk do prázdně branky - 10:2. Kadaňští si dělali s hosty doslova co chtěli, Lukeš se již nemohl dočkat konce utkání. Řešil jednu akci kadaňských za druhou. Skóre kolikrát nenarůstalo i z důvodů, že kadaňští někdy až příliš kombinovali a chtěli zakončovat až do prázdné branky. V 50.minutě si po dlouhé době zachytal i Ruda Tichý, který při písecké přesilovce řešil několik zdařilých šancí. Hosté krutě nestíhali, v 52.minutě byl za napadení vyloučen písecký Margeta. Domácí ač byli takřka po celou dobu v útočném pásmu přesilovku využít nedokázali. Kadaňského Chotaše hodně pobavil o hlavu menší Fořt, který si hodlal vyřizovat nějaké účty. Na štěstí pro něj do konverzace vstoupili čárový rozhodčí. V 55.minutě kadaňští rozehřáli diváky další povedenou akcí, na konci akce byl Kalečík, který vymíchal Lukeše a upravil na 11:2. V posledních minutách domácí šetřili síly na nedělní utkání v Mladé Boleslavi, která bude pro Kadaň určitě zajímavějším soupeřem. V 59.minutě se do šance dostal Freiberg, ale Lukeš se tentokrát vyznamenal. Kadaňský útočník se divil, ale odjížděl s úsměvem na střídačku. SK Kadaň tak porazila vítěze B skupiny 1.ligy IHC Písek vysoko 11:2.

Více naleznete zde.

Miroslav Lučan
 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM