Kreuzmann s Vobořilem potkají staré známé

David Schlegel | 10.08.2004 | |

Kreuzmann s Vobořilem potkají staré známé

Hokejisté SK Kadaň čeká v úterním dopoledni přípravný zápas na plzeňském zimním stadionu. Od 10:30 se střetnou s hokejisty Lasselsbergeru Plzeň. Na plzeňský zimní stadion se tak opět podívá útočník Jaroslav Kreuzmann, který v době výluky NHL před deseti lety nastupoval v útoku s bratry Strakovými, v sezóně 1991/92 byl navíc autorem klíčové neuznané branky ve finále s Trenčínem. Gól tehdy nebyl uznán pro dva puky na ledě... Na plzeňský zimák se vrátí i Milan Vobořil, který byl v průběhu loňského ročníku extraligy vyměněn do Kadaně za jiného obránce Martina Klause. Vstup na utkání je zdarma.

 
Hokejisté Plzně prožili v uplynulé sezóně cestu z pekla skoro do nebe. Potáceli se na samé hranici baráže, ovšem po příchodu Romana Málka se dokázali modrobílí obdivuhodně zvednout, v rozhodujícím utkání o postup do play-off porazili Kladno a postoupili do play-off. Tam byli strůjci největšího překvapení za posledních deset let, když z osmého místa dokázali vyřadit v sedmi zápasech lídra po základní části z Pardubic. V semifinále pak Plzeň podlehla pozdějšímu vítězi ze Zlína.

Roman Málek odešel do ruského Magnitogorsku, nahradit by ho měl nejlepší nováček loňské sezóny Tomáš Duba. Největší oporou obrany by se měl stát Pavel Trnka, jenž dosud hrával na Floridě. Bohaté zkušenosti z ciziny i z reprezentace má Robert Jindřich. V útoku patří k nejzkušenějším hráčům Michal Straka, David Pospíšil a brankářská dvojka Rudolf Pejchar. Oficiální webové stránky našeho soupeře jsou www.hcplzen.cz.

Sestavy obou mužstev v posledním přípravném utkání:
HC Lasselsberger Plzeň ( x Karlovy Vary): Duba - Výtisk, Šrek - Cartelli, Výborný - Dobrovolný, Jindřich - Klaus, Nedoma -Adamský, Michal Straka, Šaffer - Vondráček, Pospíšil, Důras - Mrázek, Kracík, Havelka - od 21. navíc Paroulek, Andrašovský

SK Kadaň ( x Liberec): Jež (31. Slabý) - Pospíšil, Špelda, Štelcich, Hlavatý, Urban, Kameš, Sadloň, Tomaška, Postl, Hubínek, Polanský, Tvrdek, Hlusička, Kajer, Pelán, Jabrocký, Kreuzman, Žák, Mudra, Scherzl.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM