Kadaň s juniory nestačila v Boleslavi

Miroslav Lučan | 03.02.2007 | |

Kadaň s juniory nestačila v Boleslavi

Mladá Boleslav - V rámci 41.kola 1.ligy zajíždělo "A" mužstvo SK Kadaň na horký led k BK Mladá Boleslav. Domácí byli jednoznačně favority utkání a tým kadaňských mladíků mohl jen překvapit. Sotva se diváci posadili na svá místa, Král otevřel skóre. V první části stihli ještě černožlutí vyrovnat, když se při hře ve čtyřech prosadil Mezera. Jenže za necelé dvě minuty vrátil boleslavským vedení Rýgl. V úvodu druhé části Mezera trefil tyč a takřka z protiútoku Sedlák pojistil domácím vedení. O minutu později Středočeši využili početní výhodu a Kadaň již byla pozadu o tři branky. Naději vykřesal taktéž z přesilovky Freiberg, ale definitivní zlom zápasu byl ve 28.minutě, když se domácím podařilo dokonale využít přesilovku pět na tři. V polovině utkání dovršil Ťupa svůj hattrick a stanovil tak konečné skóre na 7:2, protože v poslední třetině se diváci gólu již nedočkali.

 
41.kolo, sobota 3.2.2007
BK Mladá Boleslav - Sportovní klub Kadaň  7:2  (2:1, 5:1, 0:0)
Branky : 1.Král (Sýkora), 18.Rýgl (Paroulek, Král), 23.Sedlák (Kolda, Lipina), 24.Ťupa (Sýkora, Král), 28.Ťupa (Rýgl, Král), 28.Lipina, 32.Ťupa (Majeský) – 16.Mezera (Freiberg), 26.Freiberg (Suchánek).
Rozhodčí : Šindler - Rozlílek, Jelínek
Vyloučení: 9:8.
Využití: 3:1. V oslabení: 0:0.
Diváci: 1890.
Průběh utkání: 0:0, 1:0, 1:1, 4:1, 4:2, 7:2.
BK Mladá Boleslav: Altrichter (Švaříček) - Ťupa, Rýgl, Bauer Drábek, Jindra, Kolda, Nedoma, Majeský - Paroulek, Král (C), Sýkora, Beck, Piecha, Eiselt, Rozsíval, Lipina, Sedlák, Gombár, Zdráhal, Nouza.
Sportovní klub Kadaň: Stejskal (Hanuljak) - Hlubuček, Spitzer, Řezníček, Suchánek, Kocek, Kloz, Moro, Chotaš - Pražák, Hlusička, Bauer, Mezera, Vrtek, Freiberg, Tenkáč, Veverka, Soukup, Hubínek, Kýhos, Krpenský.

Komentář k zápasu

Domácím se povedl fantastický úvod a už po 41 vteřinách se měnilo skóre. V útočném pásmu zamíchal kotoučem Sýkora, poté v pravý čas přihrál a kapitán Král zblízka do odkryté svatyně skóroval – 1:0. Vzápětí neproměnil sólo Piecha a z těžkého úhlu pálil nebezpečně Beck. Zvýšil mohl také po chybě Kocka také Lipina, Stejskal však byl pozorný. Mezi kruhy napřáhl rovněž Nouza, ani on však skulinku v kadaňské brance netrefil. V 9. minutě pak při vyloučení Pražáka a Kocka hráli domácí 43 sekund v pěti proti třem. Ani tato výhoda ale ke gólu nevedla. Následně nepropálil hostujícího gólmana ani novic v boleslavské sestavě Rýgl. Dokonce ve vlastní oslabení napřáhl také Drábek. Tentokrát gumový projektil zastavil až zadní mantinel. A znovu ve čtyřech ujel Lipina, nahrával Královi a tomu jen za cenu faulu zabránil ve skórování Hlubuček. Jenže jako blesk z čistého nebe přišel úder Severočechů. Nehlídaný zůstal před brankou Mezera a nadvakrát propasíroval puk do sítě. Stalo se tak v 16. minutě. Naštěstí pro domácí v 18. minutě po přihrávce Paroulka a Krále spíše nahazoval puk od modré Rýgl a Stejskal zareagoval až v okamžiku, kdy se rozsvítilo červené světlo za jeho zády – 2:1. Stejný hráč se dostal i do další šance, tentokrát ale Stejskal vyrážel nad. Navíc Král ideálně uvolnil Paroulka a ten tváří v tvář Stejskalovi nenašel dostatek klidu pro přesnou koncovku.

Druhou třetinu otevřel průnik Sýkory, bekhendová koncovka a úspěšný zákrok Stejskala. Postřeh ovšem ukázal i Altrichter, to když vytěsnil do bezpečí střelu, kterou na něj vyslal Vrtek. Na začátku 23. minuty se ovšem znovu mohla Zlatopramen Aréna radovat. Střelu Koldy od modré tečoval za Stejskalova záda Lipina – 3:1. O minutu později domácí při přesilovce dokonale vyšachovali hostující obranu a po přihrávce Krále skóroval do odkryté branky Ťupa – 4:1. Jenže hosté nerezignovali a také oni využili početní převahu. Nemýlil se Freiberg – 4:2. Další přesilovka, pro změnu opět u domácího celku, byla dvojnásobná a trvala 69 vteřin. Po Suchánkovi putoval „za katr“ také Kocek, když z obranné třetiny vyhodil puk mimo kluziště.A tuto možnost zvýšit náskok si Středočeši ujít nenechali. Ťupa si vyměnil puk s Rýglem a pak od modré nechytatelnou bombou upravil na 5:2. To už bylo moc na nervovou soustavu Stejskala a přepustil své místo Hanuljakovi. Ten ovšem vydržel s čistým štítem pouhých dvacet sekund. Na konci spolupráce s Koldou a Jindrou stál Lipina a po ledě „zavěsil“ – 6:2. Poté servíroval puk před hostující svatyni Paroulek a Hanuljak se štěstím kryl. To přitom bylo při další kadaňské přesilovce. Ve 32. minutě pak vyslal Lipina do brejku Ťupu, jeho první pokus ještě Hanuljak vyrazil, ale boleslavský obránce to zkusil znovu a obloučkem zkompletoval hattrick – 7:2. S chutí hrající domácí se dostávali i do dalších šancí. Například Sedlák se ocitl sám před Hanuljakem, tentokrát se neprosadil. Totéž platí i o Sýkorovi. Z levé strany pak mířil mimo Eiselt.

Také závěrečnou část začali domácí náporem. Přeci jen už to ale nebylo v takovém tempu, jako v předchozích dvou třetinách. Proto se ke slovu dostávali také hosté. Se sólem Krpenského si však spolehlivě chytající Altrichter poradil. Toto dějství ale vzhledem k jasnému stavu už příliš vzrušení nepřineslo. Každopádně boleslavští dál drželi taktovku zápasu ve svých rukou a utkání dovedli l jasnému vítězství.

Miroslav Lučan, Pavel Petr

Ohlasy trenérů


Jiří Režnar (BK Mladá Boleslav): „Kadaň přijela s mladým mančaftem a proti takovému týmu se těžko hraje. Dobře bruslí. Proto je důležité vstřelit rychle jeden nebo dva góly. Nám se sice podařilo ten první gól vstřelit, možná ale potom přišlo malinko takové uspokojení. Z toho, že to přišlo tak rychle a snadno. Tam jsme se zabrzdili, než jsme zase naskočili do druhé třetiny. V kabině jsme si něco řekli a začali hrát jednodušeji. Nakonec jsme tuto část vyhráli 5:1. V závěrečné části jsme se znovu vrátili k takové lehkovážnější hře. Už jsme nehráli na sto procent.“

Miroslav Novák (SK Kadaň): „Za normálních okolností by z tak vysoké porážky byl člověk hodně špatný. Na druhou stranu Kadaň se dala na cestu do budoucnosti. Také to asi bylo vidět. Prohráli jsme prakticky s extraligovým mužstvem a tak to také musíme brát. Máme v kádru hráče, které opravdu zkoušíme spíše s výhledem do dalších sezon. Samozřejmě to potřebuje čas. Věřím, že zápas od zápasu budou tihle mladí kluci lepší a lepší.“
 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM