Zkušenější Roudnice bodovala v Kadani

Miroslav Lučan | 28.01.2007 | |

Zkušenější Roudnice bodovala v Kadani

V neděli podvečer se v rámci 18.kola krajského přeboru mužů střetl na kadaňském zimním stadionu David s Goliášem. V této sezóně suverénní HC Roudnice nad Labem přijela do podkrušnohoří pro body s domácím SK Kadaň B, který se v této se zóně spíše sehrává a připravuje na příští, kdy chce hrát na špici soutěže. To však neznamenalo, že bylo utkání předem rozhodnuté. Kadaňští již jednou v této sezóně dokázali proti lídrovi urvat cenný bod. Utkání bylo v první části velice vyrovnané, obrany byly lepší útoku. Diváci se dočkali branek až v prostřední části. Nejprve udeřili hosté, ale o minutu později Windisch vyrovnal. Zápas se lámal v polovině utkání, když kadaňská obrana dvakrát za sebou propadla a nechal si vstřelit další dvě branky. V závěrečné třetině vykřesal naději z trestného střílení Neprášek. Domácí nadále tlačili, ale vyrovnání nepřicházelo. Naopak tři minuty před koncem Žemlička zajistil za vítězství 2:4 dva body pro Roudnici.

 
18.kolo, neděle 28.1.2007
SK Kadaň "B" - HC Roudnice nad Labem  2:4  (0:0, 1:3, 1:1)
Branky : 22.Windisch (Neprášek) – 21.Zuziak Petr (Hlavička), 29.Sailer (Žemlička), 32.Vaněček (Wágner, Svoboda), 57.Žemlička (Novák).
Rozhodčí : Barna – Stulák, Hauser.
Vyloučení: 7:9, navíc Januška (KAD) 10 minut.
Využití: 1:0. V oslabení: 0:0.
Diváci: 130.
Průběh utkání: 0:0, 0:1, 1:1, 1:3, 2:3, 2:4.
SK Kadaň "B": Zajíc M. (Svoboda) - - Sláma R., Holan, Macháček, Rudý, Svoboda, Zajíc R. – Hubínek, Neprášek, Windisch, Januška, Limberg A., Chmel, Doležal, Limberg V., Suk, Kolář, Hájek. Trenér : Lukeš František
HC Roudnice nad Labem: HC Roudnice: Davídek (Stejskal) - - Šrek, Černý, Woš, Fiala, Zuziak Pavel, Zuziak Petr, Hlavička, Wágner, Svoboda, Žemlička, Novák, Sailer, Vaněček, Tintěra, Hnátek. Trenér : Pour Zbyněk

Komentář k zápasu

Diváci v úvodní části branku neviděli

Úvodní buly hodil hlavní sudí o pět minut dříve, diváci se ještě pomalu trousili do hlediště. Hned v úvodu se kadaňští natlačili do útočného pásma. Januška a po něm Chmel se dostali do slibné příležitosti, ale Davídek byl pozorný. Při tlaku si kadaňští vynutili faul a hráli přesilovku. Jenže po minutě byl vyloučen domácí Macháček a hrálo se ve čtyřech. Roudničtí ostřelovali Michala Zajíce ze všech možných pozic, převážně však stříleli mimo nebo do hrudi kadaňského gólmana. V první polovině úvodní části obě mužstva výborně bránili, do vyložených šancí se nedostávali, střílelo se převážně z větší vzdálenosti. V 10.minutě se prodíral přes útočnou modrou roudnický Wágner, ale byl tísněn domácími beky a k pořádnému zakončení se nedočkal. Ve 12.minutě vyslal na Zajíce tvrdou střelu Novák, nadělal mu hodně vrásek, ale skóre se neměnilo. Ve 13.minutě ho naopak od modré vyzkoušel Pavel Šrek, ale bezpečně puk uklidil do lapačky. Ve 14.minutě se na modré uvolnil Hubínek, našel před brankou Windische, ale ten pouze vyprášil Davídkovi betony. Po něm ještě od modré střílel Radek Sláma, Hubínek lehce tečoval, ale puk si cestu do branky nenašel. Na sklonku 15.minuty měli domácí početní výhodu, ačkoli měli neustálou převahu a odstřelovali gólmana, branku se vsítit nepodařilo. Když skákal vyloučený hříšník na led, kadaňský Radim Svoboda vyrobil neuvěřitelnou chybu na útočné modré, ujížděl Žemlička a na štěstí pro Zajíce neměl dostatečnou rychlost a volil střelu z dálky. V poslední minutě třetiny ještě zkoušel pozornost Davídka Vašek Januška, ale těsně minul pravou tyč. Skóre se tedy v úvodní části neměnilo.

Roudničtí utekli na rozdíl dvou branek

Začátek druhé třetiny se domácím nepodařil. Po pár vteřinách se nastěhovali do obranného pásma Kadaně. Vhazovalo se po levici Zajíce, roudničtí vyhráli vhazování a domácí propadli při bránění. K puku se dostal Petr Zuziak, položil si kadaňského gólmana a po zemi poslal puk do branky - 0:1. Netrvalo však dlouho a kadaňští se vrátili do hry. Po pravém křídle ujel Pavel Neprášek a přes jediného bránícího hráče předložil puk na hůl Windischovi a ten elegantně do proti pohybu vyrovnal - 1:1. Ve 24.minutě začala úřadovat první roudnická formace a brankář Zajíc se hodně potil, několikrát fantastickými zákroky uváděl soupeře k zoufalství. Vyznamenal se obzvlášť při Šrekově šanci. Ve 28.minutě měli roudničtí početní výhodu, ale domácí se statečně ubránili. Ve 29.minutě vyrobil kadaňský Hájek neomluvitelnou hrubku na obranné modré, když místo vyhození volil kličku, puku se však zmocnil Žemlička, ten předložil nikým nekrytému Sailerovi a ten bez velkých obtíží zajistil svému týmu vedení - 1:2. Kadaňští se nevzdávali, hnali se do útoku, ve 32.minutě propadl kadaňský Svoboda na útočné modré, hosté se dostali do přečíslení a Vaněček dodal klid na hokejky roudnických - 1:3. Ve 34.minutě se ukázala dvojice Hubínek – Neprášek, ale druhý jmenovaný nedokázal pořádně trefit kotouč. Ve 36.minutě měli domácí možnost dvojnásobné přesilovky. Dvě vteřiny před koncem se zatemnil mozek Richardu Žemličkovi a velmi nešetrně poslal kadaňského Macháčka hlavou proti mantinelu. Naštěstí hráč neutrpěl žádné zranění. Branku však kadaňští ani z dlouhé přesilovky dát nedokázali.

Roudnice vedení udržela

Hned v úvodu třetí třetiny se dostali do šance hosté, ale naštěstí pro Kadaň Žemlička netrefil puk před napůl odkrytou brankou. Ve 44.minutě se blýskl gólman Zajíc při šanci Vaněčka, který byl o chvilku později hákován a hosté měli možnost další přesilovky. Ve 45.minutě při hře ve čtyřech na obou stranách se do brejku dostal Václav Januška, při šanci byl zahákován a sudí nekompromisně zkřížil ruce nad hlavou, což znamenalo trestné střílení. Exekutorem se stal Pavel Neprášek, který nedal Davídkovi vůbec žádnou šanci a blafákem do pravého horního rohu snížil - 2:3. Ve 48.minutě dostali příležitost k vyrovnání hokejisté SK Kadaň, když roudničtí hodně neunášeli stav na ukazateli. Za hákování odešel Hlavička. Domácí uzamkli Roudnici před svým gólmanem a přerušení si doslova vybrečel Woš dlouhým ležením vedle hostující branky. Kadaňští nadále tlačili, v tuto chvíli byli lepším týmem. Po chybě roudnické obrany se k puku dostal Doležal, přihrával před branku, ale nenašel se nikdo kdo by usměrnil puk za Davídkova záda. V 54.minutě byl při útočném výpadu faulován obránce Macháček a domácím se naskytla další šance k vyrovnání. Do šance se skoro vůbec nedostali, čas pro ně plynul hodně rychle. Na začátku 57.minuty se Žemlička zbavil puku a do přečíslení se opět hnali Hubínek s Nepráskej, který byl při tomto výpadu faulován a při následné přesilovce měl Davídek velké štěstí před dotírajícím Alešem Limbergem. Po půl minutě přesilovky byl dost přísně vyloučen Macháček. Při hře ve čtyřech ztratil puk ve středním pásmu Radek Sláma, Novák si kličkou udělal prostor a Žemlička zkušeně pojistil vedení - 2:4. V 59.minutě se po sérii vyloučeních na obou stranách Roudnice dočkala přesilovky pěti proti třem, branku z toho nevytěžila, stav utkání se již nezměnil.

Miroslav Lučan

Ohlasy trenérů

František Lukeš (trenér SK Kadaň B): Dnes kluci podali asi nejlepší výkon za dobu co jsem u týmu. Myslím si, že je tady několik hráčů, kteří by mohli to mužstvo ještě v budoucnu hodně zvednout, hlavně ti mladí. V krajském přeboru je to silový hokej, ještě jsou kluci z juniorky na tom fyzicky o něco hůře, ale snažili se, myslím si, když s nimi budeme pracovat nadále tak to bude určitě jen lepší. Pořád hrajeme s kombinovanou sestavou, nyní je velká marodka, kluci dělají na šichty, dává se to dohromady tak jak to je. Dnes se projevila zkušenost soupeře, pokaždé nás - trochu rozházeli, čtyři chyby - čtyři góly, nedá se nic dělat tak to je.
 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM