SK Kadaň stále žije, Panteři pokořeni

Miroslav Lučan | 17.01.2007 | |

SK Kadaň stále žije, Panteři pokořeni

V utkání 37.kola přivítal celek SK Kadaň na svém domácím ledě mužstvo HC Havířov. Souboj byl velice pikantní, na lavičce hostí stál někdejší trenér a manažer Alois Chlustina. V první třetině se hrál vyrovnaný hokej se spoustou šancí, gólmani byli lepší útočníkům. Ve druhé třetině stačila jedna minuta na to, aby stanovila skóre. Nejprve Kajer využil přesilovku pět na tři a v téže minutě ještě v oslabení ujel Zdeněk a ukázkově vyrovnal. Obě mužstva měla nespočet šancí, ale brankáři byli oporami svých týmů. V poslední části diváci viděli to samé co v předchozích dvou třetinách. Útočníci nebyli schopni překonat ani jednoho brankáře. V 59.minutě však rozhodl Kašpárek, když se nejlépe zorientoval a zajistil domácím vítězství 2:1.

 
37.kolo, středa 17.1.2007
Sportovní klub Kadaň - AZ Heimstaden Havířov  2:1  (0:0, 1:1, 1:0)
Branky : 27. Kajer(Chotaš, Pospíšil), 59.Kašpárek (Freiberg, Kajer) – 28.Zdeněk (Štach).
Rozhodčí : Jeřábek – Bertlík, Hauser.
Vyloučení: 5:7, navíc Dresler 10 minut za nesportovní chování.
Využití: 1:0. V oslabení: 0:1.
Diváci: 390.
Průběh utkání: 0:0. 1:0, 1:1, 2:1
Sportovní klub Kadaň: Stejskal – Pospíšil, Chotaš, Spitzer, Staněk, Kocek, Kloz – Polanský, Fink, Krpenský – Pražák, Hlusička, Metlička – Freiberg, Kašpárek, Kajer – Derfler, Veverka, Gellner.
Trenér : Novák, Pecka.
AZ Heimstaden Havířov: Novotný – Štach, Klimeš, Galcas, Dresler, Lašek, Vavruša, Seman, Fadrný, Mikšan, Žák, Zdeněk, Rozum, Mikula, Hamrák, Brynecký.
Trenér : Chlustina, Potěšil.

Komentář k zápasu

Vyrovnaný hokej

V utkání nastoupili poprvé na domácím ledě posily Adam Kašpárek a Petr Freiberg. Hlavním sudím byl profesionální rozhodčí Antonín Jeřábek, patří k nejlepším v kategorii junior-profi a dostane příležitost v letošním play-off extraligy. Domácí nastoupili v zápasu velmi aktivně, několika pokusy prověřili Novotného v brance. V 5.minutě se k první vážnější šanci dostali i havířovští, Mikšan otřel svou střelu o vnější tyč. Krátce poté byl vyloučen havířovský Fadrný za nedovolené bránění.V obrovské šanci se po střele Kloze od modré ocitl Metlička, ale Novotný byl na svém místě. V 9.minutě se po chybě domácích na útočné modré dostali do přečíslení Fadrný s Mikšanem, který nechal vyniknout pouze gólmana Stejskala. V 11.minutě jeli dva na jednoho Metlička s Pražákem, ale ten mířil těsně vedle. Ve 13.minutě měl tři těžké zákroky po sobě gólman Stejskal. I v dnešním zápase ukazuje, že je velkou posilou. Poté havířovští měli svou první přesilovou hru, ve které se do vyložené šance dostal Hamrák, ale trestuhodně přestřelil. V oslabení ujel Hlusička, se štěstím se dostal až před Novotného a nadělal pořádný zmatek v brankovišti. Skóre se neměnilo. Kadaňští dobře napadali a oslabení bez problémů přežili. V 16.minutě po křídlo ujel Polanský, ve prostřed měl volného Krpenského, ale asi zbytečně volil střelu, jeho tvrdá rána minula pravou tyč. V 18.minutě hráli Severočeši další početní výhodu, Kocek nebezpečně pálil od modré. Krátce po tom co se hříšník vrátil na led, si mohli domácí vše zopakovat při vyloučení Vavruši. Bezbrankové skóre nezměnila ani Pražákova bomba od modré. Přesilovka se bude dohrávat v druhé části.

Chybělo jediné - góly

Přesilovka zůstala nevyužita. Kadaňští tlačili, vytvářeli si šance, branku však dobře hájil Novotný, byl velkou překážkou pro domácí hráče. Ve 26.minutě měli další přesilovku domácí hráči, uzamkli soupeře v obranném pásmu. Pálili jednu střelu za druhou, ale skóre se neměnilo. Přišel další faul hostí a kadaňští měli třicet sedm vteřin výhodu přesilové hry. Vhazovalo se před Novotným. Domácí vyhráli buly, Kloz vystřelil od modré, Novotný neudržel puk a Kajer zasunul za brankovou čáru - 1:0. Pokračovala kadaňská přesilovka, ale radost domácích netrvala dlouho, do brejku se dostal Zdeněk a obstřelil Stejskala - 1:1. Havířovští po vyrovnání ožili. Stejskal musel čelit několika střelám. Ve 33.minutě měli domácí další přesilovku, za zdržování hry byl vyloučen exkadaňský Lašek. Dostali se dvou dobrých příležitostí, ale skórovat se nepodařilo. Hrál se velice vyrovnaný hokej, čemuž odpovídalo i skóre. I hosté dostali příležitost přesilovku, ale byli ještě více bezzubí než domácí. Ve 39.minutě měl jasnou gólovku na hokejce bývalý kadaňák Zdeněk Žák, ale trestuhodně přestřelil. Skóre se již nezměnilo ani po střele Metličky.

Kašpárek zařídil vítězství

Poslední část začali domácí náporem, ale ani jedna střela se neujala. Ve 43.minutě po chybě na modré se ke střele dostal Seman a kadaňský Stejskal měl hodně štěstí. Kadaňští chtěli v tomto extra duelu zvítězit, případné vítězství by jim dávalo stále naděje na play-off. V koncovce však dnes štěstí neměli. Ve 47.minutě tvrdě pálil od modré havířovský Klimeš, s jeho střelou si Stejskal poradil. Obě mužstva měla nespočet šancí, ale brankáři byli oporami svých týmů. Ve 51.minutě mělo trio Panterů obrovskou příležitost, postupně si však vylámali zuby na výtečném Stejskalovi. Ve 54.minutě se hrálo čtyři na čtyři, Derfler se nádherně uvolnil, k zakončení se ale nedostal. Havířil vycítil obrovskou příležitost v 56.minutě, na trestnou usedl Metlička. V přesilovce od modré lehce nahazoval Vavruša a způsobil zmatek před Stejskalem, domácí se osvobodili vyhozením. Domácí se ubránili. V 59.minutě se Freiberg ocitl před Novotným, kličkou si ho položil, ale trefil pouze příložník. Tlak však pokračoval, kadaňští vybojovali puk zpět, Freiberg poslal puk před branku a Adam Kašpárek poslal svůj tým do vedení. V závěrečné minutě vytvořil Havířov v obranném pásmu domácích velký zámek. Dvě vteřiny před koncem se ocitl Klimeš sám před Stejskalem Klimeš, ale kadaňský gólman svůj tým podržel a domácí zvítězili 2:1.

Miroslav Lučan

Ohlasy trenérů

Tomáš Potěšil (trenér HC Havířov): Hodnocení je pro mne hodně těžké. Myslím si, že jsme dnes propadli po všech stránkách. Bojujeme o play-off, máme to nějak nastavené, výkon mužstva tomu rozhodně neodpovídal. Náš výkon šel oproti domácímu zápasu řekněme o 80% dolů. Ani jeden z hráčů, kromě gólmana Novotného nepodal výkon na který má. Jsme zklamáni. Tímto jsme si neříkám zavřeli cesu do play-off, ale určitě jsem si jí zkomplikovali.

Miloš Pecka (trenér SK Kadaň): Byl to pro nás hrozně těžký zápas. První třetina byla hodně vyrovnaná, skončila bez branek. Ve druhé části jsem se dostali do vedení v přesilvce pět na tři, bohužel v zápětí, když jsme dohrávali přesilovku jsme dostali vyrovávací branku, která nás psychicky hodně srazila dolu. Havířov měl spousty šancí, které naštěstí nevyužil a třetina skončila jedna jedna. Závěrečná část byla o tom, kdo dá branku To se povedlo nám, když Kašpárek šel důrazně do souboje a protlačil puk až do brány. Šli jsme štěstí hodně na proti. Play-off ještě nevzdáváme, ve hře je hodně bodů, stát se může cokoli.
 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM