Vynikající Štelmach porážce nezabránil

Miroslav Lučan | 15.11.2006 | |

Vynikající Štelmach porážce nezabránil

Na ledě vedoucího týmu tabulky dlouho kadaňští borci vzdorovali. První branky se diváci dočkali až ve 36.minutě, kdy Roubík prostřelil vynikajícího Štelmacha v brance. Druhou branku vsítil Volráb při přesilové hře jen o dvě minuty později a vnesl tak domácím klid na hokejky. Ve 47.minutě Radek Krpenský vykřesal černožlutým naději a snížil na rozdíl jedné branky. Jenže kadaňští opět doplatili na nedisciplinovanost a rozhodující branku vstřelil Domin opět při přesilové hře. Tentýž hráč ještě čtyři minuty před koncem při zoufalé snaze hostí upravil skóre na 4:1 ve prospěch domácích. Po čtvrté za sebou tak Severočeši zvítězit nedokázali.

 
22.kolo, středa 15.11.2006
Královští lvi Hradec Králové - Sportovní klub Kadaň  4:1  (0:0, 2:0, 2:1)
Branky: 36. Roubík (Toužimský), 39. Volráb (Pazdera), 54. Domin (Toužimský), 57. Domin (Suchý) - 47.Krpenský (Pražák). Vyloučení: 9:15, navíc Metlička 10 OT, Hlavatý 5+OK (oba KAD). Využití: 2:0. Oslabení: 1:0. Střely: 53:16 Rozhodčí: Jeřábek - Prchal T., Prchal R. Diváků: 1961.
Královští lvi Hradec Králové: Hylák (Dušek) - Toužimský, Lesák, Hendrich, Pazdera, Burián, Daňo, Prosředník - Šeda, Roubík, Fišer - Volráb, Koudelka, Vondráček - Haluza, Domin, Suchý - Diviš, Šebek.
Sportovní klub Kadaň: Štelmach (Tichý) - Pospíšil, Chotaš, Spitzer, Staněk, Hlubuček, Hlavatý, Lašek, Krpenský - Kepl, Stehlík, Metlička - Žák, Derfler, Postl - Polanský, Vrtek, Kajer - Pražák, Hlušička, Hobl.

Komentář k zápasu

První třetina moc hokejové krásny nepřinesla, přesto si domácí několik šancí vypracovali. Hosté neměli příležitosti na rozdávání k tomu, aby výrazněji ohrozili branku Hyláka, protože hráli celkem sedmkrát v oslabení. Hradec mohl otevřít skóre hned ve 4. minutě, ale Pavel Suchý po přihrávce Domina minul prázdnou klec Štelmacha. V polovině úvodní části hry hráli Energetici necelou půlminutu ve dvojnásobné převaze, ale ani to nevedlo k jejich brankovému úspěchu. Stejná šance se nabídla hradeckým ještě v samém závěru první dvacetiminutovky, ale Štelmach byl k nepřekonání.

Ve druhých dvaceti minutách měli nejprve výhodu tří přesilových her v krátkém sledu hosté, ale Hyláka se jim překonat nepodařilo. Když už to vypadalo, že na východě Čech nepadne branka ani v prostředním dějství, ujel domácí kapitán Jaroslav Roubík a dlouhé čekání hradeckých fanoušků na branku ukončil přesnou střelou pod Štelmachovu lapačku. Kadaňský brankář předváděl v Hradci ale výborný výkon, byl to on, kdo držel neustále Severočechy ve hře. Ve 38. minutě nesmyslně po odpískání udeřil pěstí do obličeje domácího Lesáka Metlička a putoval na trestnou lavici, kde doplnil již předtím vyloučeného Pospíšila. V době kdy byli hosté už ve čtyřech otřel Hendrich svou dělovku o horní Štelmachovu tyč, poté se ale dostal puk před branku na hůl Daniela Volrába, který zády ke kadaňské brance rychlou střelou přidal druhou branku Energetiků.

V závěrečné třetině se Kadaň dostala hned z kraje znovu do utkání, šikovnou tečí před Hylákem vstřelil kontaktní branku na 2:1 Krpenský. Hradec se uklidnil až v 54. minutě, v době kdy měl na ledě převahu dvou mužů v poli. Nadvakrát dorazil puk za záda Štzelmacha Petr Domin a královehradecký stadion vybouchl nadšením. Ten samý hráč uzavřel v 57. minutě trošku kuriózně skóre utkání, když sebral Štelmachem přikrytý puk a zasunul ho je jeho branky – 4:1. Kadaň tak v Hradci prohrála 1:4, ale rozhodně utkání nebylo tak jednoznačné, jak by mohlo skóre napovídat.

Miroslav Lučan, Daniel Višňák

Ohlasy trenérů

Vladimír Jeřábek (hlavní trenér Hradce Králové):
Bylo to upracované vítězství. Hrozně jsme se nadřeli na góly. Předchozí zápasy rozhodovali v první třetině, dnes to bylo úplně jiné. Důležité ale je, že jsme zápas dotáhli do vítězného konce. Hosté tři utkání v řadě neprohráli, hráli v klidu a v pohodě. Naše neproměňování šancí je stavělo stále více a více na nohy. Určitě absence Mocka a pohyb Fořta chybí, jsme dost oslabení, ale s tím se musíme vypořádat.

Jindřich Setíkovský (hlavní trenér Kadaně):
Myslím si, že jsme sehráli dobré utkání. Chci pogratulovat soupeři k vítězství. Nemůžeme ale souhlasit s výroky profesionálního rozhodčího Jeřábka. Hradec má dobré mužstvo a nepotřebuje, aby mu rozhodčí takto pomáhal. Zápas se zlomil v době, kdy jsme se dostali naší brankou do utkání a poté inkasovali v oslabení.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM