Zastaví Hübl ústeckou kanonádu?

Macháček Jan | 07.11.2006 | |

Zastaví Hübl ústeckou kanonádu?

Po cenné výhře z Olomouce přivítá SK Kadaň třetí celek prvoligové tabulky, HC Slovan Ústečtí Lvi. Pokud si chtějí černožlutí udržet „naději“ na dobré umístění, musí zastavit střeleckou kanonádu ústeckých lvů. O to se především pokusí brankářská jednička extraligového Litvínova Jaroslav Hübl. V reprezentační přestávce, která právě panuje v naší nejvyšší lize, tak Hübl bude moci ukázat své brankářské umění i kadaňským fanouškům. Jardu Hübla budete mít možnost spatřit v dresu SK Kadaň již ve středu 7.listopadu od 18:00 na kadaňské zimní stadionu.

 

Vzájemná bilance zápasů SK Kadaň – HC Slovan Ústečtí Lvi

Sezóna 2004/2005

V předloňské sezóně nedali ústečtí Lvi mnoho příležitostí černožlutým k zisku bodů. Navíc kadaňští nedokázali na své ledě vstřelit proti soupeři z regionu jedinou branku a ve druhém domácí souboji si nechali nadělit “bůra“. Ve lví aréně to bylo o něco lepší, ale získat body se nepodařilo.

SK Kadaň – HC Slovan Ústečtí Lvi 0:4
HC Slovan Ústečtí Lvi – SK Kadaň 1:4
SK Kadaň – HC Slovan Ústečtí Lvi 0:5
HC Slovan Ústečtí Lvi – SK Kadaň 3:2 

Sezóna 2005/2006

První zápas hraný v nedobytné Lví aréně černožlutí začali velmi dobře. Díky Vobořilovo brance se dostali do vedeni. “Zuřiví“ Lvi tříbrankovou šňůrou vývoj utkání otočili ve svůj prospěch. Utkání skončilo 4:2. Druhý zápas v tomto ročníku se odehrál pod střechou kadaňského zimního stadionu. Ústí si během utkání nedělalo násilí a během každé třetiny zvýšilo své vedení o jeden gól. Lvi kromě své síly potvrdili také svou schopnost využívat přesilovky. Třetí vzájemné měření sil proběhlo 11.ledna. Kadaň po první třetině udržela bezbrankový stav, ale v dalších dostala po dvou brankách, a protože žádnou nedokázala vsítit, odjela z Arény po prohře 0:4. V poslední měření sil se rozhodlo již v první třetině která skončila 1:3, v následujících třetinách gól nepadl.

HC Slovan Ústečtí Lvi – SK Kadaň 4:2 
SK Kadaň – HC Slovan Ústečtí Lvi 0:3 
HC Slovan Ústečtí Lvi – SK Kadaň 4:0
SK Kadaň – HC Slovan Ústečtí Lvi 1:3 

Sezóna 2006/2007

V prvním měření sil v této sezóně kadaňští dlouho drželi naději na dobrý výsledek, první třetinu prohráli nejtěsnějším rozdílem a dokonce ústečtí mohli děkovat za tento stav brankáři Zikmundovi. Zlom nastal zhruba v polovině utkání, kdy domácí využili dvě přesilové hry a vytvořili si dostatečný náskok. Ve třetí třetině už hře dominovali a ještě přidali další branky, jedinou branku černožlutých vstřelil Petr Derfler. Lvi tak zaslouženě vyhráli 5:1.

Výkony „soupeře“ v letošní lize

Úvodní dva zápasy Ústí vyhrálo, v Mladé Boleslavy vysoko 6:8 a doma s Třebíčí 3:2. V Jihlavě došlo až na samostatné nájezdy, ve kterých byli úspěšnější ústečtí Lvi. Ostravu ve své Lví aréně doslova “roztrhali“ 5:1 a v Olomouci zvítězili jen těsně 2:3. První prohrané utkání bylo až v šesté kole, kde podlehli Havlíčkovu Brodu 4:3. Poté Lvi nasadili k atakování nejvyšších příček prvoligové tabulky a odnesli to celky Kadaně, Hradce Králové, Berouna, Havířova, Komety Brno, Mladé Boleslavi, Třebíče a Jihlavy. Jen Prostějov a Chomutov dokázal Lvi v jejich vítězném tažení porazit. V posledních dvou duelech se ústečtí Lvi značně rozstříleli a Olomouci nadělili osmi gólovou nadílku a zvítězili 8:1. Havlíčkův Brod si do Ústí přijel také pro pořádný “ranec“, ze severu Čech odjížděl s nula body a sedmi inkasovanými brankami.

Statistiky

Klubovým statistikám vévodí obránce Jakub Grof s 20. kanadskými body za devět gólů a jedenáct asistencí, zároveň okupuje šestou pozici ve statistikách celé 1.ligy. V patách mu je Jakub Hulva, který má na své kontě 6+11. S odstupem je jistí dvojice útočníků Milan Antoš a Tomáš Martinec oba se 14. kanadskými body. Ústeckou svatyni střeží Jiří Zikmund, který si drží průměr 1,46 obdržené branky na zápas a vede tak ve statistikách gólmanů 1.ligy.

Sestavy z posledních utkání

HC Slovan Ústečtí Lvi: Přikryl - Grof, Nádašdi, Houdek, Jan Kudrna, Zápotočný, Hořava, Pojkar, Kolafa - Hulva, Ivan, Antoš - Klobouček, Slížek, Vítek - Janků, Martinec, Klimt - Přeučil, Kloz, Jiří Kudrna.

SK Kadaň: Slipčenko - Pospíšil, Chotaš, Lašek, Kloz, Hlubuček, Hlavatý, Staněk, Krpenský, Stavenský, Stehlík, Metlička, Kepl, Derfler, Postl, Polanský, Vrtek, Kajer, Žák, Pražák, Hobl. p>

Porovnání týmů

6-1-1-11 celková bilance 12-1-0-2
2-1-0-7 zápasy venku 5-2-0-1
4-0-1-4 zápasy doma 12-1-0-2
11. postavení v tabulce 3.
21 získané body 42
53:69 skóre 73:37
0 utkání bez vstřelené branky 0
1 utkání s nulou 3
6:0 (Havířov) nejvyšší výhra 8:1 (Olomouc)
5:8 (Hradec Králové) nejvyšší prohra 2:4 KLH Chomutov)
P.Derfler; 18 (8+10) nejproduktivnější hráč J. Grof; 20 (9+11)
P.Derfler; 8 nejlepší střelec J. Grof; 9
P.Derfler; 10 nejvíce asistencí J. Grof; 11
S.Stavenský; 62 nejtrestanější hráč J.Klobouček; 62
R.Slipčenko – 91,01% úspěšnost brankáře J.Zikmund – 95,07%
R.Slipčenko – 3,23 průměr inkas. branek J.Zikmund – 1,46
 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM