Severočeši zajíždějí na Hanou

Macháček Jan | 04.11.2006 | |

Severočeši zajíždějí na Hanou

V rámci 19. kola zavítají hokejisté SK Kadaň na led HC Olomouce. Severočeši již dlouho nepřivezli z ledu soupeře plný počet bodů.Na Hané se černožlutí pokusí zvítězit po čtyřech nevydařených bojích na soupeřově kluzišti. Hanáci by se tak mohli stát dobrým odrazovým můstkem za cestou do vytouženého play-off. Úvodní buly bude v hozena olomouckém zimním stadionu v pondělí 6.listopadu v 18:00.

 

Vzájemná bilance zápasů SK Kadaň – „HC Olomouc“

Sezóna 2004/2005

V loňské sezóně si oba soupeři rozdělili body rovným dílem. V prvním měření sil si Severočeši odvezli z ledu soupeře pouze bod za remízu 2:2. Na kadaňském ledě si domácí udržely svou neporazitelnost a vyprovodili Olomouc 4:1. Zato v Olomouci se černožlutým vůbec nedařilo a odvezli si domů porážku 4:2. V Kadani se oba soupeři tak jako v prvním vzájemném měření sil rozešli smírnou remízou 2:2.

HC Olomouc  – SK Kadaň   2:2
SK Kadaň    – HC Olomouc 4:1
HC Olomouc  – SK Kadaň   4:2
SK Kadaň    – HC Olomouc 2:2

Sezóna 2005/2006

V prvním vzájemném utkání rozhodly dvě špatně zahrané přesilovky, ve kterých si Severočeši nechali vstřelit a prohráli tak na domácím kluzišti 2:3.V druhém utkání na ledě soupeře podle slov trenéra Ladislava Kubáta podali černožlutí velice špatný výkon a odvezli si porážku 1:3.Jediné vítězství proti tomuto soupeři si Kadaň připsala na domácím ledě ve třetím duelu. Domácí kompletně rozebrali hru soupeře a připsali si tak zaslouženě tři body za vítězství 5:2. V Olomouci se domácí ujali vedení hned v první třetině a převahu si udržela až do konce utkání, kdy se symbolicky trefil kadaňský útočník Michal Hlusička a uzavřel tak skóre na 2:1.

SK Kadaň    – HC Olomouc 2:3
HC Olomouc  – SK Kadaň   3:1
SK Kadaň    – HC Olomouc 5:2
HC Olomouc  – SK Kadaň   2:1 

Výkony „soupeře“ v letošní lize

V prvním duelu v letošní sezóně se začátek zápasu černožlutým povedl a dvěma trefami beků se ujala vedení. Ve druhé třetině domácí nastoupili velmi lehkovážně a nechtíc připravili pro diváky infarktový průběh. V závěru utkání pojistil vítězství Severočechů Standa Stařenský. Na domácím ledě tak SK Kadaň porazila HC Olomouc 3:1. Letos je Olomouc stále na poslední příčce prvoligové tabulky, přitom úvod ligy nebyl v hanáckém podání až tak marný. V prvním souboji sice podlehli v Třebíči 3:2. Následně však doma jednoznačně „převálcovali“ jihlavskou Duklu 5:1. Během následujících třinácti kol však hanáci dokázali vybojovat pouhé čtyři body. Jeden bod vydřeli v Havlíčkově Brodě po porážce v prodloužení. Zbylé tři body získali v devátém kole před vlastním publikem s Havířovem. V dalších jedenácti kolech vyšli naprázdno. V předposledních dvou duelech si Olomouc poradila doma se Sarezou 5:3 a Havlíčkovým Brodem 3:2 v prodloužení. V posledním kole podlehli hanáci našemu sousedu ze severu Čech a odvezli si tak z Ústí vysokou porážku 8:1

Aktuální stav „soupeřova“ kádru

Olomouc nehlásí žádné marody. V brance již před utkáním v Ústí vystřídal dosavadní jedničku Tučka třinecký Štefan Žigárdy. V Ústí se však oba brankáři v brance vystřídali. V týmu panuje značná nervozita. Kádru se moc nedaří a potřeboval by se vydrápat z úplného dna tabulky.

Statistiky

Klubovým statistikám vévodí čtyřiatřicetiletý Dalibor Sochorek, který vstřelil čtyři branky a na dalších osm přihrál. Po osmy kanadských bodech mají Filip Stejskal a Martin Bouz. Nejproduktivnější obránce je prozatím s pěti body Ondřej Kříž. Mezi brankáři si stojí nejlépe Petr Tuček který má průměr 2,86 gólů na zápas.

Sestavy z posledních utkání

HC Olomouc: Žigárdy (53. - 54. Adamec) - Kříž, Jurdič, Ondrušek, Šafařík, Vyrůbalík, Švrček - Janáček, Bartoň, Smejkal - Sochorek, Kovalovský, Žajgla - Bouz, Barták, Zbořil - Hubáček, Šimo, Čuřík - Šula.

SK Kadaň:Slipčenko - Pospíšil, Chotaš, Lašek, Kloz, Hlubuček, Hlavatý, Staněk, Krpenský, Stavenský, Stehlík, Metlička, Kepl, Derfler, Postl, Polanský, Vrtek, Kajer, Žák, Pražák, Hobl.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM