S Mladou Boleslaví opět bez bodu

Marek Mikeš | 28.10.2006 | |

S Mladou Boleslaví opět bez bodu

Ani na druhý pokus se nepodařilo Kadani pokořit jednoho z favoritů první ligy BK Mladá Boleslav. Po těsné domácí prohře měl zápas na ledě soupeře průběh o poznání jasnější. Středočeši se dostali do vedení již ve druhé minutě a do šaten stihli ještě zvýšit na dvoubrankový náskok. Jiskřičku naděje vykřesal v polovině zápasu Pospíšil, ale ve své snaze na zvrat zůstal osamocen.

 
15.kolo, sobota 28.10.2006
BK Mladá Boleslav - Sportovní klub Kadaň  4:1  (2:0, 1:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 2. Zdráhal (Bauer, Gombár), 12. Všetečka (Paroulek, Hlouch), 40. Koláček (Hlouch, Kadlec), 55. Ťupa (Paroulek, Hlouch) – 27. Pospíšil (Hlubuček, Hlavatý). Rozhodčí: Hodek - Podrazil, Žídek. Vyloučení: 6:10, navíc Štrach (MBL) 10 min. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 1500. Střely na branku: 31:24.
BK Mladá Boleslav: Šindelář – Kolda, Bauer, Majeský, Štrach, Všetečka, Ťupa – Jeslínek, Sýkora, Beck – Nouza, Zdráhal, Gombár – Paroulek, Hlouch, L. Krupka – M. Krupka, Koláček, Kadlec.
Sportovní klub Kadaň: Slipčenko – Pospíšil, Spitzer, Kloz, Loučka, Hlavatý, Hlubuček, Chotaš, Lašek – Polanský, Postl, Kajer – Stavenský, Stehlík, Metlička – Žák, Husička, Hobl – Pražák, Vrtek, Krpenský.

Komentář k zápasu

Pavel Petr - Domácí vstoupili do utkání očekávaným náporem a při vyloučení Postla šli na začátku 2. minuty do vedení. Skóre otevřel střelou zblízka po přihrávce Bauera Zdráhal. Boleslav dál držela hosty v jejich obranném pásmu, jenže Všetečkův pokus od modré zlikvidoval Slipčenko a Ťupova střela se pouze otřela o tyč kadaňské branky. Až ve 12. minutě napřáhl na modré Všetečka, prostřelil vše, co mu stálo v cestě a zvýšil na 2:0. Jedinečná příležitost ke snížení se pak hostům naskytla v 17. minutě. Sudí Houdek poslal na trestnou lavici nejprve Hloucha a po něm i Štracha a Kadanští tak 58 vteřin hráli dvojnásobnou přesilovku. Gólově však tuto výhodu nezužitkovali.

Stejnou mincí ovšem opláceli i domácí na začátku druhé dvacetiminutovky. Pět na tři mohla Boleslav hrát dokonce 106 vteřin. Jenže efekt byl také nulový. Navíc druhá třetina se domácím vůbec nepovedla. Hráli zbytečně nervózně, obranná hra postrádala jistotu a vázla také přesná přihrávka. Navíc ve 27. minutě hosté udeřili. Za vyhozeným pukem spěchal z trestné lavice se vracející Pospíšil, obránce Všetečka na modré kotouč nestihl zastavit a kadaňský obránce postupoval sám na Šindeláře. Ten jeho první pokus zlikvidoval, na dorážku už ale reagovat nestačil. Severočechy gól nabudil, ale s jistotou chytajícího Šindeláře překonat nedokázali. Navíc v závěru druhého dějství si domácí přeci jen trochu většího klidu. Úspěšnou porážkou se prosadil Koláček a upravil na 3:1.

Závěrečnou část odstartoval Paroulkův pokus a Slipčenkova lapačka. Poté Šindelářem vyloučený puk nedokázal téměř do opuštěné branky dotlačit Krpenský. Kuriózně definitivní rozhodnutí pak přišlo v okamžiku, kdy domácí hráli v oslabení. To podnikli rychlý protiútok a po spolupráci s Hlouchem a Paroulkem skóroval u tyče číhající obránce Ťupa. Byla to jeho premiérová trefa v boleslavském dresu, která se postarala o tečku za sobotním zápasem.

Marek Mikeš

Ohlasy trenérů

Jindřich Setikovský (SK Kadaň): Minimálně půl zápasu jsme byli lepším týmem. Především druhá třetina byla zcela v naší režii. Domácí obránci předváděli až neuvěřitelné chyby. Jenomže místo vyrovnání jsme půl minuty před koncem třetiny inkasovali na 3:1. Věřím, že pokud bychom tuto branku nedostali, odjeli bychom alespoň s jedním bodem.

Bohužel jsme opět neproměnili šance. Hokej je o gólech a ty dával domácí tým. My se na každý velice nadřeme. V zápase nás navíc hodně srážely vyloučení. Nemám ve zvyku si stěžovat na rozhodčí, ale tentokrát se mi řízení zápasu panem Hodkem vůbec nelíbilo. Jeho výkon byl značně nevyvážený.

Jiří Režnar (BK Mladá Boleslav): První třetinu jsme odehráli zcela podle našich představ. Hráli jsme pohledný hokej plný pohybu a přesných přihrávek. Úvod druhé části jsme však zaspali a po soupeřově snížení se tým sesypal. Hráči hráli na sebe a každý chtěl být tím, kdo vstřelí třetí branku. Naštěstí jsme tuto třetinu i přes množství chyb uhráli a ještě dokázali zvýšit. Třetí třetina již byla opět solidní.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM