Vobořil kapitánské céčko Kajerovi brát nechce

David Schlegel | 03.07.2004 | |



K a d a ň - Pilířem zadních řad celku SK Kadaň je šestadvacetiletý Milan Vobořil. Ten letos po několika letech absolvoval suchou část letní přípravy s Kadaní. Tvrdá dřina hokejistům minulý pátek skončila, pak nastoupili třítýdenní dovolenou. "Podle mě máme za sebou dobrou letní přípravu. Hodně jsme jezdili na kole, tvrdě jsme pracovali v posilovně. Myslím, že jsme to skouleli docela dobře," míní Milan Vobořil, který je nyní kmenovým hráčem Kadaně.

 
Nedávný obránce Plzně byl v zimě vyměněn do Kadaně za jiného obránce Martina Klause. Původně šlo pouze o hostování, to se však nyní změnilo v přestup, plzeňský odchovanec Martin Klaus s Plzní podepsal tříletou smlouvu. „Tu výměnu jsem cítil hořce. Odehrál jsem do té doby všechny zápasy. Plzni se příliš nedařilo a musela se udělat nějaká výměna. Tak jsem to odnesl já. Doufám, že ještě dostanu šanci v extralize, ale pro příští sezónu jsem podepsal smlouvu v Kadani,“ uvedl Vobořil.

Vobořila z posledních zápasů sezóny vyřadila zlomená ruka. “Měl jsem to nějak špatně zlomené. Stalo se mi to 5. února a pak jsem měl měsíc a půl sádru. Následně mi ještě dali ortézu a teprve poté jsem to mohl začít rozhýbávat. Teď už jsem ale úplně v pořádku,“ ujistil odchovanec Hvězdy Praha, který nyní patří k nezkušenějším hráčům mužstva. Po kapitánském céčku však nepošilhává. “Kapitánem je Miloš Kajer. Mám ho moc rád jako kluka, je to dobrý kapitán, v žádném případě po této funkci neprahnu,“ usmál se.

I tak se od Vobořila budou očekávat jako od největší posily kvalitní výkony. “Tlak ale necítím. Budu se snažit hrát, jak nejlépe umím. Doufám, že se to projeví i získanými kanadskými body,“ uvažuje Vobořil. Jeho hlavním cílem je probojovat se s týmem do play-off. “Je tu sice ještě docela málo hráčů a teprve uvidíme, kdo ještě přijde. V brance ale máme Petra Ježe, což je dobrý gólman. Mým osobním cílem je podávat takové výkony, abych se vrátil zpátky do extraligy,“ doplnil Vobořil. Zatím stále bydlí v Praze. „Máme tady v Kadani ale takový hotel a přechodně tu přespávám, když máme večer trénink,“ dodal Milan Vobořil, který se už těšil na dovolenou.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM