Domácí remíza se silnou Jihlavou

Jindřich Poledna | 12.02.2004 | |



Ve druhém domácím zápase dokázal celek SK Kadaň, remizovat se silnou Jihlavou 3:3.

 
4.kolo, středa 24.9.2003
Sportovní klub Kadaň - HC Dukla Jihlava  3:3  (0:1, 2:0, 1:2 - 0:0)
Branky: 21. Polanský (Stavenský), 37. Dobiáš (Kuchler, Stavenský), 57. Stavenský (Kuchler) - 5. Sklenička (Jantovský, Altrichter), 42. Kaňkovský (Říha, Ševčík), 52. Altrichter (Sklenička, Čachotský). Rozhodčí: Florián - Richter, Sichrovský. Vyloučení: 5:12, navíc Morava (Jihlava) 10 min. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 800.
Sportovní klub Kadaň: Fikrt - Pospíšil, Vilášek, Klaus, Kivoň, Punčochář, Toms - Stavenský, Kuchler, Polanský - Pelán, Kreuzman, Müller - Pech, Derfler, Kreuzer - Dobiáš
HC Dukla Jihlava: Suchan - Ševčík, Staněk, Morava, Šefčík, Lupač, Duben, Kolafa - Rytnauer, Bakus, Hlouch - Jantovský, Altrichter, Sklenička - Čachotský, Kaňkovský, Říha - Cmunt

Komentář k zápasu

Skóre se na kadaňském zimním stadionu měnilo už po čtyřech a půl minutách hry. Domácí zapomněli před brankou pokrýt Zbyňka Skleničku a urostlý jihlavský útočník poslal svůj tým do vedení. 0:1. Severočeši se pak snažili ještě do přestávky vyrovnat, všechny jejich pokusy ovšem končily pouze v náručí pozorného gólmana Suchana. Ten se zřejmě nejvíce zapotil při sólu Stanislava Stavenského ve 14. minutě, ze souboje s domácí hvězdou ale protentokrát vyšel vítězně a i díky němu se tak do kabin odcházelo za stavu 0:1.

Vstup do druhé části hry měli mnohem lepší kadaňští hokejisté. Už po 23 vteřinách využil zmatku před jihlavskou brankou Tomáš Polanský a bylo vyrovnáno. 1:1. Zhruba o pět minut později pak musel předvést další dva ze svých skvělých zákroků Jaroslav Suchan. Do dvou obrovských příležitostí se totiž během několika málo vteřin dostal domácí obránce Petr Punčochář. S jeho pokusy si ještě jihlavský gólman poradit dokázal, na střelu Vladimíra Dobiáše ze 37. minuty, kdy Kadaň hrála přesilovku, už ovšem nestačil. 2:1.

Stejně jako před týdnem v Hradci Králové, předvedla Jihlava i v Kadani svůj nejlepší výkon v závěrečné dvacetiminutovce. Vše odstartoval na konci 44. minuty Petr Kaňkovský, kterému ideální gólovou přihrávku předložil při přečíslení dvou na jednoho Vladimír Říha. 2:2. Omráčení Severočeši se z vyrovnávací branky jen velmi těžko vzpamatovávali. Dukla byla v této části hry mnohem aktivnější a její převaha vyústila v 52. minutě v další gól. Před domácím brankářem Fikrtem se zjevil zcela osamocený Petr Altrichter a Jihlava podruhé v utkání vedla. 2:3. Poté vzal ale osud do svých rukou hlavní sudí Florián! Během dvou minut poslal na trestnou lavici postupně tři jihlavské hokejisty a domácím tak vyrovnání doslova daroval. Dvojnásobné přečíslení využil v 57. minutě Stanislav Stavenský. 3:3. Až do konce už se potom na stavu nic nezměnilo a na řadu tak přišlo prodloužení.

V něm se hned na začátku snažil karlovarský rozhodčí alespoň částečně umlčet svoje svědomí a na lavici hanby posadil také jednoho z domácích. Jihlava si poté v přesilovce vytvořila několik velmi dobrých příležitostí, využít je ale nedokázala a když dvě obrovské šance spálili na opačné straně i domácí, rozešly se oba týmy nerozhodně 3:3.

Eva

Ohlasy trenérů

Miroslav Novák (Kadaň): Náš cíl pro utkání bylo hlavně neprohrát. Věděli jsme, že Jihlava všechny svoje zápasy vyhrála a že má velmi kvalitní kádr. Když se teď ale ohlédnu zpátky, tak mě ta remíza trošku mrzí, protože jsme především v úvodních dvou třetinách měli víc šancí než soupeř. Vedli jsme v tu chvíli 2:1 a určitě jsme mysleli na tři body. Nakonec jsme ale rádi i za bod. Naším nejlepším hráčem byl dnes určitě Standa Stavenský.

Petr Fiala (Jihlava): S bodem určitě nejsme spokojeni. Ani my trenéři a samozřejmě ani hráči. Úplně podle našich představ hráli kluci až v poslední třetině, kdy jsme dostali domácí pod velký tlak. V závěru jsme ale měli moc vyloučených a osud zřejmě chtěl, abychom tady dnes nevyhráli. Abych řekl pravdu, tak už před zápasem, když jsme si přečetli jména rozhodčích, jsme věděli, že budeme mít hodně vyloučených.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM