Největší slabina je obranná hra celého týmu

Miroslav Lučan | 20.10.2006 | |

Největší slabina je obranná hra celého týmu

Je za námi první čtvrtina soutěže 1.ligy. Nejen proto jsme vyzpovídali před touto sezónou nového manažera „A“ týmu SK Kadaň pana Františka Wágnera, aby nejen z jeho, ale i z pohledu celého vedení SK Kadaň zhodnotil uplynulou první část, po které se tým drží se čtrnácti body na nelichotivé jedenácté pozici, ale za to s pouhou dvoubodovou ztrátou na místo sedmé.

 

1.liga má za sebou první čtvrtinu, jak hodnotíte úvod sezony z pohledu SK Kadaň?

No, myslel jsem si, že dosáhneme na dvacet bodů, o těch šest bodů víc, jenže je to sport, někdo má štěstí, někdo ne. Jinak bych řekl, že ten začátek není tak špatný, není tragický, i když to jedenácté místo nevypadá dobře, ale odstup na sedmé místo jsou pouhé dva body. Je pořád o co hrát, můj názor je, že to v celé soutěži bude pořád takové. Že rozdíl mezi sedmým a posledním místem bude dva maximálně pět bodů. Bude se o poslední dvě místa co zaručují play-off hrát až do konce. Bude to hodně zajímavé pro diváka a snad s dobrým a šťastným koncem pro nás.

Co vás v uplynulých 13 kolech nejvíce překvapilo ?

Když to budu brát z hlediska celé soutěže, tak určitě hra Hradce Králové. A z hlediska SK Kadaň ? ......junior Petr Chotaš, hraje dobře a podává velmi slušné výsledky.

A co nejvíce zklamalo nebo naštvalo ?

Nejvíce mě zklamala prohra v Ostravě, měli jsme to dobře rozehrané a svou nedisciplinovaností jsme si to prohráli sami. A největším mým zklamáním je odchod Jardy Hübla do Litvínova.

Myslíte, že tým má takovou tvář, kterou jste mu před sezonou chtěli vtisknout?

Tak určitě takovou tvář nemá, ale myslím si, že v průběhu sezóny jí určitě dostane.

Co je podle vás největší slabinou, na čem je potřeba nejvíce zapracovat?

Největší slabina je jak všichni vidíme, obranná hra celého mužstva, a potom proměňování šancí, máme jich dost, ale nedokážeme je využít.

Myslíte si, že současně poskládaný tým má na to, aby bojoval konečně o play-off?

Myslím si, že určitě ano !

Co by bylo považováno za úspěch této sezóny ?

Jednoznačně play-off, nic si nebudeme nalhávat.

A naopak neúspěch ?

Jakékoli horší než osmé místo, zaručující play-off.

Která z letních posil vás nejvíce překvapila?

Jednoznačně obránce Lukáš Pulpán a hodně mě překvapil Standa Stavenský jak letos hraje. Dalším hráčem je Robert Slipčenko, chytil svou šanci a náležitě toho využívá. Chytá velmi slušně.

Spousta lidí tvrdí nebo o tom jen hovoří, že v letošní sezóně prakticky těm menším klubům o nic nejde. Favorité jsou přece jasní, ti si to rozdají o první místa a zbytek nehraje o nic. Jaký je váš názor?

Myslím si, že to není pravda. Vždycky jde o prestiž, vždy jde o co nejlepší umístění, navíc ve hodně klubech je zapojeno spousta mladých hráčů, kteří bojují o své další angažmá, takže nikdy nejde říct, že o nic nejde. Každý chce hrát play-off i když se nepadá, nikdo nechce hrát na posledním místě. Už jenom kvůli veřejnosti.

Jaký je Váš osobní tip na vítěze 1.ligy ?

Můj osobní tip na vítěze ? ..... ..... Mladá Boleslav.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM