Kadaň touží vyrabovat hnízdo Jestřábů

Jakub Coufal | 13.10.2006 | |

Kadaň touží vyrabovat hnízdo Jestřábů

Souboj dvou celků nabuzených vítězstvími nabízí duel v Prostějově. Jestřábi v posledním kole senzačně zvítězili v Ústí nad Labem a svůj výborný výkon chtějí potvrdit i před domácím publikem. Přímý konkurent v boji o play-off, proti kterému se každý bod násobí dvěma, ztrácí na Kadaň 2 body. Severočeši, pokud chtějí myslet na vyřazovací boje, musí přivážet cenné skalpy i z venkovního prostředí. V sobotu 14. října od 17:00 se fanoušci dozví, zda-li se jim to povede právě proti nenasytným Jestřábům.

 

Vzájemná bilance zápasů Kadaň – Prostějov

Sezóna 2005/2006

První vzájemné měření sil po návratu Jestřábů zpět do 1. ligy se odehrálo v Kadani. Úvod klání byl poněkud váhavý, všechny útoky se v koncovce jevily jako bezzubé, a tak se i v druhé dvacetiminutovce začínalo s čistým štítem na obou stranách. Jedničku si ke svému skóre připsali domácí, kterým vidina vítězství dala sílu vytvářet ještě větší tlak. Pět minut před závěrečným hvizdem se ještě projel obranou Jestřábů hráč v černožlutém a zvýšil tak vedení Kadaně na konečných 2:0.
Severočechům se v době druhého vzájemného utkání venku příliš nedařilo. V podvědomí všech ale určitě žila vidina úspěchu, zvláště po prvním úspěšném souboji. Jenže se nedařilo. Prostějov do zápasu vkročil tou správnou nohou a brzy se ujal vedení. Ve druhé třetině jim kadaňská obrana dovolila vstřelit ještě další branku. A poslední dějství znamenalo hotový debakl. 93 vteřin dokonce stačilo Jestřábům na tři góly. Kadaň tak odjížděla s prohrou 0:7.
Třetí klání, tentokráte na ledě Kadaně, se hrálo ve svižném duchu. Severočeši hráli ve stále se zlepšující náladě. Po řadě pěti proher přicházela série nová, vítězná. Případný tříbodový zisk proti Jestřábům by znamenal třetí výhru za sebou a po celém měsíci také domácí triumf. A skutečně se tak stalo. Klíčovým číslem se opět stala trojka. V pohledném zápase zvítězila Kadaň solidním poměrem 3:0.
V posledním zápase již Severočechům o nic nešlo. Zbývalo asi 6 kol, play-off bylo v nedohlednu. Bez starostí tak odjížděli do hnízda Jestřábů s cílem uloupit body a zvýšit si čest a prestiž. Kadaň chuť po výhře předvedla hned v 1. třetině, kterou vyhrála zásluhou Postla 1:0. Prostějov dokázal v prostředním dějství vyrovnat, a protože další branky nepadly, odjížděli kadaňští hokejisté domů s bodem za remízu 1:1.

Kadaň         -     Prostějov       2:0
Prostějov     -     Kadaň           7:0
Kadaň         -     Prostějov       3:0
Prostějov     -     Kadaň           1:1

Výkony Jestřábů v letošní lize

Hned v úvodu ligy se Prostějov blýskl domácím vítězstvím nad Berounem 3:2. Poté přišla dlouhá série proher, která trvala celých 6 kol. Průlom přišel v domácím klání s trápící se Jihlavou. Jestřábi sice vyhráli, ale pouze za 2 body, když prokázali své umění při samostatných nájezdech. Po nažhavení úspěchem přišlo opětovné vystřízlivění. Prostějov nestačil v Ostravě a podlehl 5:1. Mnohem nebezpečněji pro Kadaňské vypadají poslední dvě utkání. Létající dravci si nejprve doma smlsli na Olomouci, poté zaklesli své drápy do bezbranně působících Lvů. Přivést body z Ústí se letos asi jen tak někomu nepovede, což svědčí o současné velké síle Prostějova.

Aktuální stav prostějovského kádru

Marodka Jestřábů je na první pohled neobvykle početná. Hned 8 hráčů laboruje s různými zraněními. Dlouhodobě jsou mimo hru Emil Hrazdíra, Petr Suchý a Jiří Piluša. Co nejdříve by měl na led naskočit Róbert Pukalovič, který měl podvrtnutý kotník. Do konce října by se měli zotavit Igor Bobček, Michal Bartošek, Martin Janeček a Bořek Sláma.

Statistiky

Hrozbou všech obran a gólmanů je třetí muž kanadského bodování 1. ligy, Lukáš Říha. V jedenácti zápasech nasbíral stejný počet branek, čímž se zároveň stal nejkrutějším katem soutěže. Po přidání 5 asistencí se jeho bodový účet zastavil na nynějších 16 bodech.

Mezi tyče se postavila již trojice brankářů. Nejúspěšnější z nich, Martin Vojtek, hájil svatyni Jestřábů v 7 soubojích. Průměr pod 3 branky na zápas a téměř 93% úspěšnost je kvalitní vizitkou kadaňským útočníkům.
Záda mu kryjí Jaroslav Jágr a Štefan Žigárdy. První jmenovaný chytal čtyřikrát, druhý si připsal o zápas méně.

Sestavy z posledních utkání

Prostějov: Vojtek - Poživil, Sedlák, Jindra, Flašar, Bartoň, Doseděl, Podešva - Pavelek, Říha, Vymazal - Čech, Piecha, Bařica - Minařík, Mikšovský, Korčák - Grofek, Vrba, Škatula.

Kadaň: Slipčenko - Staněk, Spitzer, Pospíšil, Chotaš, Hlubuček, Hlavatý, Trojovský, Polanský, Derfler, Postl, Stavenský, Stehlík, Metlička, Zika, Pražák, Kajer, Žák, Vrtek, Krpenský.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM