Pokud budeme hrát jen 10 minut, nevyhrajeme!

Jindřich Poledna | 07.10.2006 | |

Pokud budeme hrát jen 10 minut, nevyhrajeme!

K a d a ň - Ačkoliv vstřelil kadaňský tým soupeři 5 branek, nezískal ani bod. Zdá se Vám to neuvěřitelné? Stát se to může, pokud hrajete s vedoucím týmem ligy, kupíte chyby, hrnete se do útoku, nemyslíte na zadní vrátka a dostanete tak 8 branek. O hodnocení utkání jsme požádali 4 hráče, kteří se výrazně zapsali do již zmíněného výsledku.

 
„Jako tým nemůžeme myslet na výhru, pokud místo 60 minut hrajeme jen deset. Navíc proti zkušenému celku jako je Hradec. Opět jsme dostávali branky v oslabení. Začal jsme sice hezky, brzy jsme vedli 1:0, ale zbytečné fauly v prví třetině dostaly soupeře do hry. Takový mančaft je neomylně proměňuje,“ prohlásil po utkání střelec dvou branek Petr Derfler.

Rychlé otočení skóre hned na začátku utkání mrzí i Vladislava Vrtka. „První třetina nám opravdu nevyšla. Během dvou střídání jsme dostali 2 branky, pak se nechali zbytečně vyloučit do tří, dali soupeři dlouhou přesilovku, dostali další 2 góly a bylo prakticky po zápase. Ve třetí třetině jsme se sice dotáhli na rozdíl dvou gólů, ale když v jedné vlastní přesilové hře dvakrát inkasujeme, nemůžeme pomýšlet na vítězství,“ ví Vrtek. Právě on byl střelcem čtvrté branky, kdy Kadaň snížila na slibných 4:6. „Kajer dobře vystřelil, Hylák odrazil puk je ke mně, a já ho blafákem zatáhl do branky,“ popsal situaci před svým druhým prvoligovým gólem.

Premiéru v brance Kadaně měl v čase 14:17 brankář Rudolf Tichý. Ještě v pátek vychytal nulu v dresu juniorů proti PZ Kladno, v sobotu již hájil branku A-týmu, kterou opustil Robert Slipčenko. „Přiznávám, že jsem byl ze začátku hodně nervózní. Klepaly se mi kolena, ale docela brzo jsem si šáhnul na puk, měl pár dobrých zákroků a uklidnil se. Jenže v druhé třetině jsem dostal branku a ve třetí třetině přišla nepříjemná sprcha. Dostal jsem 2 slepené góly, jednou jeli 2 soupeři sami, podruhé 2 na 1. Docela mě zklamala podpora fanoušků, podle kterých jsem zklamal. Ty poslední 2 branky byly dost nešťastné, byly v naší přesilové hře,“ dodal zklamaně po utkání Tichý. Svým výkonem ukázal, že na sobě pracuje. Nastoupil v době, kdy bylo o vítězi téměř rozhodnuto, mužstvo bylo rozhozené a on jej svými zákroky několikrát podržel. Kadaň v něm má tak příslib do budoucnosti, časem z něm může být vynikající seniorský gólman.

O zhodnocení utkání jsme požádali i bývalého kadaňského hráče Patrika Fořta. „Diváci dnes měli možnost vidět specifické utkání, které se odehraje maximálně jednou za rok. Oba týmy dostávaly laciné góly, my si mysleli, že za stav 6:1 máme utkání pod kontrolou a začali jsme dělat kraviny. Soupeř díky tomu téměř vyrovnal. Diváci byli svědky brankové nadílky, která se jen tak v první lize nevidí,“ sdělil po zápase Patrik Fořt.

A hodnocení zápasu trenérem Milošem Peckou? „Dneska jsme věděli, že hrajeme proti velmi kvalitnímu soupeři, který vede tabulku. Utkání jsme začali dobře. Místo toho, abychom čekali, až něco vymyslí soupeř, tak jsme se stále hrnuli nesmyslně dopředu. Hradec je zkušené mužstvo, které toho dokázalo v 1. třetině patřičně využít. Poté jsme hráli křečovitě. Prohrávali jsme 6:1, dokázali jsme ještě snížit na 6:4. Tehdy jsme hráli přesilovku, mohli jsme dát na 6:5 a s utkáním by se dalo třeba ještě něco udělat. Místo toho jsme inkasovali, což definitivně rozhodlo.“

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM