Kadaň prověří prvoligového "nováčka"

Katka Hodková | 03.10.2006 | |

Kadaň prověří prvoligového

Kadaň - Severočeši se tentokrát vydají na led týmu, který letos po sedmi letech strávených ve 2. lize postoupil do druhé nejvyšší hokejové soutěže. Zápas proti Havlíčkovu Brodu začíná ve středu 4. října v 18 hodin. Tým z Vysočiny si během prvních zápasů vybudoval pověst celkem zkušeného a silného mužstva. A není se čemu divit, Havlíčkův Brod je po sedmi kolech v tabulce na sedmém místě se ziskem jedenácti bodů.

 

První sezóna v 1. lize

Výkony Rebelů v posledních kolech budí zasloužený respekt. Havlíčkův Brod zatím získal skalp ostravské Sarezy (2:0), v prodloužení porazil doma Olomouc (4:3p), a venku Prostějov (2:3) a dokonce si poradil i s jedním z favoritů první ligy, ústeckým Lvům nedal šanci a doma získal plný počet bodů za výhru (4:3). Na nováčka zatím vyzrála jen brněnská Kometa, která si díky podpoře domácího publika vydobyla vavříny pro sebe (4:2) a Havířov, který také na domácí půdě odolal a zvítězil (5:3).

Výsledek sedmého kola

Poslední zápas hrál Rebel u nás na severu Čech, z Chomutova si odvezl vysokou porážku 10:4, ale ani přes gólový nášup to havlíčkobrodští nevzdali a celé utkání statečně bojovali. Byl to právě Rebel, kdo poprvé skóroval, už v páté minutě se do chomutovské sítě trefil útočník Petr Kukla. Pak se ale hosté nechali zaskočit a domácí je drželi v šachu až do třetí třetiny. Teprve v závěru se Havlíčkův Brod chytil a potupný výsledek alespoň korigoval.

Trenér Kamil Pokorný ale nadšený nebyl a pro www.klhchomutov.cz po zápase řekl: "Po domácím vítězství nad Ústím byli hráči ve velké euforii, kterou neustáli. Vůbec jsme nehráli hru, která nám přinesla v minulých kolech body. Nastoupili jsme jako profesoři a domácí nás přejeli. Po patnácti minutách nebylo o co hrát. Nakonec jsme rádi, že jsme výsledek alespoň zkorigovali, protože po úvodním dějství to vypadalo na šílenou ostudu."

Ale ani vysoká prohra v Chomutově nemění nic na tom, že Rebel na domácí půdě ještě neprohrál. Na Kadaň tak čeká těžký boj.

Na koho si dát pozor

Tabulku klubových statistik vedou po sedmi kolech tři útočníci - Vladislav Kubeš, Petr Jelínek a Petr Kukla. Všichni mají na svém kontě tři góly a nějakou asistenci. Nejvyšší počet asistencí si ale zatím připsal obránce Michal Roháčik, rovných pět.

Sestavy z posledních utkání

HC Rebel Havlíčkův Brod: Neruda (12. - 27. Hamarič) - Kolář, Roháčik, K. Charousek, Vašíček, Procházka, Šulc, Jelínek - Kreuzer, Polák, Kubát - Havel, Varga, Endál - Jelínek, Kukla, Čermák - Juza, Karaučuk, Hadrava

SK Kadaň: Slipčenko - Staněk, Spitzer, Pospíšil, Pulpán, Hlubuček, Hlavatý, Lašek, Trojovský - Žák, Defler, Postl - Zika, Stehlík, Metlička - Polanský, Vrtek, Kajer - Pražák, Hobl, Krpenský.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM