Ústečtí Lvi nad síly SK Kadaň

Miroslav Janíček, Miroslav Lučan | 30.09.2006 | |

Ústečtí Lvi nad síly SK Kadaň

Ú s t í n/L - K dalšímu těžkému utkání zajíždělo "A" mužstvo SK Kadaň do Lví arény v Ústí nad Labem. Kadaňští dlouho drželi naději na dobrý výsledek, první třetinu prohráli nejtěsnějším rozdílem a dokonce ústečtí mohli děkovat za tento stav brankáři Zikmundovi. Zlom nastal zhruba v polovině utkání, kdy domácí využili dvě přesilové hry a vytvořili si dostatečný náskok. Ve třetí třetině už hře dominovali a ještě přidali další branky, jedinou branku černožlutých vstřelil Petr Derfler. Lvi tak zaslouženě vyhráli 5:1.

 
7.kolo, sobota 30.9.2006
HC Slovan Ústí nad Labem - Sportovní klub Kadaň  5:1  (1:0, 2:0, 2:1)
Branky a nahrávky: 7. Antoš, 26. Vítek (Evan, Houdek), 31. Antoš (Grof, Nádašdi), 46. Klimt (Ivan), 49. Evan (Bauer, Přeučil) – 47. Derfler (Pulpán, Postl). Rozhodčí: Kubeš – Podrazil, Žídek. Vyloučení: 8:9, navíc Slipčenko (KAD) 10 min. (NESP). Využití: 2:1. Diváci: 2800. Střely na branku: 43:27. Průběh utkání: 4:0, 4:1, 5:1.
HC Slovan Ústí nad Labem: Zikmund - Nádašdi, Grof, Kolafa, Hořava, Zápotočný, Houdek, Evan, Kudrna Jan - Hulva, Klobouček, Antoš - Janků, Martinec, Vítek - Ivan, Slížek, Klimt - Bauer, Přeučil, Jiří Kudrna.
Sportovní klub Kadaň: Slipčenko - Staněk, Spitzer, Pospíšil, Pulpán, Hlubuček, Hlavatý, Lašek, Trojovský - Žák, Defler, Postl - Zika, Stehlík, Metlička - Polanský, Vrtek, Kajer - Pražák, Hobl, Krpenský.

Komentář k zápasu

Domácí hokejisté si první větší šanci vytvořili již po půlminutě hry. I poté si udržovali převahu. Hosté se osmělili až v 5. minutě. Z protiútoku ohrozil Zikmunda Stehlík, ale domácí brankář se překvapit nenechal. Poté domácí nechali trestuhodně mezi kruhy najet a vystřelit bez povšimnutí Vrtka, naštěstí pro ně Zikmunda nepřekonal. V 7. minutě se vytvořil závar před brankou na druhé straně. Nejlépe se zorientoval domácí kapitán Antoš a protlačil kotouč až do branky - 1:0. Hostující brankář Slipčenko tak vehementně reklamoval postavení útočícího hráče v brankovišti, až vyfasoval desetiminutový trest. V 9. minutě, v oslabení, ujel Antoš, ale na Slipčenka nevyzrál. Do brejku se ve 14. minutě, opět v oslabení, vydal i Bauer, ale po zákroku hostujícího obránce skončili spolu se Slipčenkem v brance místo kotouče.

Na začátku druhého dějství domácí hokejisté opět vytvořili dvakrát za sebou před Slipčenkem závar, ale žádný z pokusů se neujal. Následoval hodně úporný hokej, chvílemi to byl spíš boj. Ve 26. minutě hráli Lvi přesilovku. Houdek napříč po modré nabil Evanovi, jehož bombu těsně před brankářem tečoval Vítek - 2:0. Brzy nato si přesilovku zahráli i hosté, ale ujel jim Vítek a Hlubuček musel na poslední chvíli hasit počínající požár. Brzy poté si k němu na trestnou lavici přisedl ještě Hobl a domácí měli 40 vteřin výhodu dvou mužů v poli. Tu sice nevyužili, ale prakticky s naskočením prvního hříšníka na led si Antoš mazácky počkal, naznačil střelu, položil brankáře na led a vymetl horní růžek jeho svatyně - 3:0. Ve 34. minutě předložil Vítek kotouč před branku Janků, ten však z první trefil jen přesouvajícího se brankáře. Ve 37. minutě měli výhodu dvojnásobné přesilovky i hosté, během níž si Zikmund připsal sice pouze jeden zákrok, zato však na jedničku. Skórem mohl ještě v poslední minutě druhé třetiny pohnout Hulva, jeho pokus z brejku šel ale nad.

Ve 45. minutě nahodil od modré Zápotočný, kotouč cinkl o horní tyč, dopadl před brankovou čáru a vyjel ven z brankoviště. Co se nepovedlo jemu, povedlo se o minutu později Klimtovi. Po zmatku před Slipčenkem se kotouč dostal právě k najetému útočníkovi Lvů, který tvrdou střelou zvýšil už na 4:0. O necelou minutu později usedl na trestnou lavici domácí obránce Houdek. Před Zikmundem stínil Derfler, který navíc Pulpánovu střelu, kterou domácí brankář zřejmě neviděl, ještě tečoval - 4:1. Ani domácí nezůstali pozadu a na začátku 49. minuty ujel po pravé straně Bauer, přes obránce nahrál na levý kruh Evanovi, který z voleje Slipčenka překonal popáté. Domácí hokejisté byli i nadále při chuti a nutno dodat, že hostující hokejisté svého brankáře často nechávali na holičkách. V 58. minutě hráli domácí opět přesilovku, na Ivana si vyšlápl Hlavatý a zbytečně tak na konci zápasu poslal své spoluhráče do dalšího dvojnásobného oslabení. Od další nadílky ale kadaňské zachránil vynikajícími zákroky Slipčenko. Když už ho ale v poslední minutě překonal Přeučil, zastoupil ho Hlubuček a rukavicí kotouč směřující do prázdné branky vyrazil.

Miroslav Janíček

Ohlasy trenérů

Jindřich Setikovský (SK Kadaň): "V první třetině jsme měli několik slibných příležitostí a mohli jsme se dostat do zápasu. Tam se mladý Vrtek dvakrát prosadil sám až před bránu, ale ta koncovka... Ve své podstatě ten zápas rozhodly přesilovky a v přesilovkách zkušenost domácích hráčů. My jsme, samozřejmě, měli přesilovky také, rozhodčí odpískal zápas oboustranně velice slušně, ale my jsme ty přesilovky nevyužili. Při přesilovce 5 na 3 nejsme schopni ani vystřelit, natož sehrát slušnou kombinaci. Jednoznačně nejlepším hráčem byl u nás brankář Slipčenko. Máme zatím problémy s obránci. Jeden z nejzkušenějších obránců, na kterého jsme sázeli, Spitzer, patřil k nejhorším a ani ostatní obránci brankáři moc nepomohli. Pro nás by bylo bývalo paradoxně lepší, kdyby Ústí v Havlíčkově Brodě vyhrálo, protože pak by proti nám mohlo nastoupit bezstarostně. Zatímco takhle, slyšel jsem, že se to neobešlo bez "zvýšených hlasů", si na nás zgustli."
Pavel Hynek (HC Slovan Ústečtí Lvi): "Do zápasu jsme vstoupili dobře, hráli jsme aktivně, pak nás přibrzdila vyloučení a poté jsme trochu znervózněli. Byli jsme rádi, že jsme první třetinu udrželi 1:0. Ve druhé jsme přidali dva góly, odskočili jsme na 3:0 a hru jsme kontrolovali. Dobře jsme pak kombinovali, vyhrávali jsme osobní souboje a od druhé půlky už na hostech bylo vidět, že nemají tolik sil. Dnes se hrálo na těžkém ledě, bylo vidět, že kolem mantinelu to skákalo. Dnes ani rozhodčí nevylučoval za úplné hlouposti, utkání mělo takový správný průběh. Nechci říci, že hru pustil, ale prokázal správný cit pro hru. Jsme také rádi, že po tom "výkonu" v Havlíčkově Brodě jsme se zase zvedli. Co se týče zranění, tak jediný zraněný je David Pazourek a tam to vypadá na delší dobu. Uvidíme, v úterý by měl podstoupit nějaký operativní zákrok na ruce. Teď pojedeme do Hradce, mají šňůru sedmi vítězství za sebou, ale my se na to nijak zvlášť nepřipravujeme. Soustředíme se pouze sami na sebe a uvidíme, jak to dopadne."
 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM