Kadaň vstoupila do ligy s nesehranou obranou

Martin Bocian, Martin Gahler | 13.09.2006 | |

Kadaň vstoupila do ligy s nesehranou obranou

K a d a ň - Černožlutí svůj první zápas nové sezóny odehráli venku. Chomutov nás dobře potrápil. Ačkoli Kadaň zpočátku vedla zásluhou beka Davida Růžičky, regionální rival využil zásadních chyb naší obrany a skóroval dvakrát po sobě v rozmezí necelé půl minuty. Tým se nedokázal koncentrovat a nehlídal volné Chomutováky, kteří číhali na modré čáře. Zmatený přístup obrany, gól, který jsme si nechali dát ve vlastní přesilovce 5 na 3, a dvě velké zahozené šance Zdeňka Žáka ovlivnily celý vývoj zápasu.

 
1.kolo, středa 13.9.2006
Piráti Chomutov - Sportovní klub Kadaň  7:2  (3:1, 2:1, 2:0)
Branky a nahrávky: 16.Jíra (Kostourek), 17.Šíp (POlodna, Řezníček), 19.Kostourek (Charousek), 27.Kostourek (Charousek), 37.Polodna (Boušek, Malinský), 54.Kostourek (Černý, Polodna), 58.Havlůj (Gellner, Klaus) - 8.Růžička (Hobl), 35.Heřman (Derfler). Rozhodčí: Nečas - Mašek, Vitík. Vyloučení: 8:8, navíc Polodna (CHM) 10 minut. Využití: 2:1. V oslabení: 2:0. Diváci: 2100. Střely na branku: 32:30. Průběh utkání: 0:1, 4:1, 4:2, 7:2.
Piráti Chomutov: Horčička - Řezníček, Malinský, Révay, Trefný, Szakal, Nosek, Klaus, Černý - Boušek, Šíp, Polodna - Jíra, Kostourek, Charousek - Tauš, Mikšovic, Chyba - Gellner, Heinisch, Havlůj
Sportovní klub Kadaň: Hübl (37. Slipčenko) - Staněk, Spitzer, Pospíšil, Pulpán, Trojovský, Lašek, Hlavatý, Růžička - Žák, Postl, Kajer - Stavenský, Hlusička, Metlička - Heřman, Derfler, Polanský - Zika, Pražák, Hobl

Komentář k zápasu

Samotnému utkání předcházela slavností chvilka. Primátorka města Ing. Mgr. Ivana Řápková v krátkém projevu ujistila fanoušky o tom, že situace ohledně výstavby nového stadionu vypadá velmi dobře a v roce 2008 už by nový stánek měl stát. Poté sama vhodila čestné buly a za potlesku dvou tisíc diváků se odebrala do hlediště.

Do zápasu vstoupili domácí bez zbytečného respektu a hned po čtyřiceti vteřinách orazítkoval Polodna bekhendovou střelou břevno! Pak se ovšem utkání trochu vyrovnalo a několik dobrých příležitostí si vypracovali i kadaňští. A jednu z nich také v 8. minutě proměnili. V přesilové hře se z těsné blízkosti prosadil David Růžička - 0:1. Chomutov se v několika následujících minutách jevil poněkud zaskočený a brankář Hübl měl na delší chvíli „oddechový čas“. Ovšem pak se na vlastní kůži přesvědčil, jak relativní může být v hokeji čas. V 16. minutě tečoval také v početní výhodě Kostourkovu střelu Petr Jíra a vyrovnal na 1:1. Uběhlo pouhých 12 vteřin a domácí skórovali podruhé. Polodna z rohu našel volného Radka Šípa, jenž z první poslal puk do sítě. Dokonalý obrat pak ve vlastním oslabení dokončila spolupráce Jiřího Charouska se zakončujícím Milanem Kostourkem, který si soupeřova obránce vychutnal bekhendovou kličkou – 3:1.

Tři inkasované branky v krátkém čase hostům rozhodně na sebevědomí nepřidaly, což se podepsalo i na jejich dalším výkonu. Naopak domácí pokračovali v dobrém výkonu a gólmana Hübla zaměstnávali čím dál častěji. Nejvíce práce měl se střelou aktivního Kostourka z mezikruží, kterou zastavil až těsně před brankovou čárou. Ve 27. minutě se souboj stejných hráčů opakoval a tentokrát zvítězil Milan Kostourek. V přesilové hře pohodlně dorazil za čáru svojí vlastní střelu – 4:1. Optická převaha byla i nadále na straně Chomutově, ovšem s přibývajícím časem začali kadaňští stále více hrozit rychlými brejky. Ve 35. minutě se po jednom takovém prosadil Jan Heřman a bylo sníženo – 4:2. Ovšem netrvalo dlouho a svěřencům trenéra Setikovského se potřetí v utkání vymstila vlastní nedisciplinovanost. Vyloučení Spitzera potrestal pátým gólem Petr Polodna - 5:2. Nešťastného Jaroslava Hübla posléze nahradil Robert Slipčenko.

Do třetí třetiny vstoupili hráči Kadaně sympatickou hrou. Nevzdali se a snažili se s nepříznivý stav změnit. Snížení měl na hokejce Žák, jenže v samostatném nájezdu přestřelil. Na opačné straně se nádhernou souhrou prezentovala dvojice Jíra – Charousek, kterou se štěstím vyrazil ležící Slipčenko. Ve 49. minutě předvedl hbité ruce kadaňský Pražák, když se protáhl mezi dvojicí protihráčů, ale jeho stoprocentní šanci mu překazil opět bezchybný Horčička. Góly už padaly pouze do Slipčenkovi sítě. V 54. minutě hráli hosté přesilovku 5 na 3. Nechali však ujet Milana Kostourka, který objel vyjetého gólmana a pohodlně poslal puk do prázdné brány – 6:2. Dvě a půl minuty před závěrečnou sirénou pak v přečíslení našel Gellner Aleše Havlůje, a ten střelou po zemi upravil na konečných 7:2.

Martin Bocian, Martin Gahler

Ohlasy trenérů

Vladimír Petrovka (Chomutov):„Nezačali jsme špatně, ale dostali jsme první branku a to se projevilo v následujících patnácti minutách, kdy jsme byli zbytečně až moc nervózní a vázla nám kombinace. Hráčům bych rád poděkoval za to, že se dokázali zvednout a první třetinu vyhrát, dát tři branky a zápas tímto prakticky rozhodnout. Další branky už jen zviditelněli naši převahu.“

Miloš Pecka (Kadaň):„Výsledek je pro nás až moc krutý, ale určitě zasloužený. Začali jsme dobře, patnáct minut jsme hráli to, co jsme chtěli. Vedli jsme 1:0, potom jsme dostali tři rychlé branky a to bylo asi rozhodující. Za stavu 4:1 jsme ještě snížili, ale to bylo z naší strany vše a domácí si za stavu 5:2 již zápas pohlídali.“

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM