Konec zkoušek, tentokrát již naostro

Míša Sládková | 12.09.2006 | |

Konec zkoušek, tentokrát již naostro

Ve středu vypukne další ročník I. ligy, na kterou se všechny týmy již nějakou chvíli připravují. Kadaň navíc nečeká žádné lehké zahřívací kolo, jelikož hned v prvním klání budou stát proti svému nedalekému rivalovi z Chomutova. Ten se netají svými vysokými ambicemi. Dá se tedy předpokládat, že schovávat si esa v rukávu na později, nebude dobrý nápad, bude nutno hrát na plný plyn. Derby začíná na ledě soupeře v 17:30.

 

Vzájemná bilance zápasů Kadaň – Chomutov

Sezóna 2003/2004

Předminulá sezóna se sice hrála systémem sudá – lichá a měla jen 40 kol, přesto se oba celky střetly čtyřikrát. Kadaň v základní části prohrála v Chomutově 1:4 a doma 2:3, v nadstavbě vyhrála nejprve v Chomutově 5:2, ale doma poté opět propadla v poměru 1:2.

Sezóna 2004/2005

V loňské sezóně se obě mužstva potkala celkem čtyřikrát. Kadaň nejdřív prohrála na svém ledě těsně 1:2, ale z Chomutova si přivezla jeden bod za remízu 2:2. Ve 39. kole se body opět dělily po divoké přestřelce 5:5 a v posledním kole si Kadaň v Chomutově s chutí zastřílela a přivezla si zaslouženou výhru 7:4, která ovšem nezměnila nic na celkovém 9.místě tabulky. Brány playoff zůstaly kadaňskému týmu opět zapovězeny.

Sezóna 2005/2006

V 10. kole se odehrálo první regionální derby na ledě ČEZ stadionu. A Kadaň začala opravdu dobře!! Koncem první třetiny se trefil kapitán Miloš Kajer a na 2:0 zvyšoval ve 34. minutě Kamil Tvrdek. Přestože domácí vzápětí korigovali na rozdíl jediné branky, Kadaň odskočila ve 44.minutě na 3:1 a zápas se pro ní vyvíjel velice slibně. Jenže 3 body si neodvezla. Po neuvěřitelných chybách domácí dvakrát skórovali a nerozhodný výsledek 3:3 zůstal i po prodloužení.
Oba soupeři se utkali podruhé ve 23. kole na kadaňském zimním stadionu. O osudu souboje rozhodla jediná branka, kterou v 15. minutě vsítil kadaňský Jiří Švejda po Taušově přihrávce. V zápase, kde dominovali oba brankáři, tak rozhodla jediná nedůslednost v obraně Chomutova.
Napotřetí se naopak konala branková přestřelka, ve které padlo celkem 9 branek. Chomutovští vyhráli 1. třetinu 4:0, čímž se nechali ukolébat a přestali se naplno koncentrovat. Kadaň ale zmobilizovala všechny své psychické a fyzické síly a během dvou zbývajících dějství dokázala vyrovnat. Přesto se hráči KLH radovali z vítězství, které bylo ohodnoceno pouze dvěma body.
Posledním vzájemným duelem s Chomutovem v tomto ročníku se černožlutí příliš pyšnit nemohou. Během 60ti minut ze své sítě lovili puk pětkrát, kdežto nedaleký rival pouze jednou a zaslouženě si odvezl z Kadaně body za vítězství.

Příprava

K prověření kvalit nového týmu před sezónou si Chomutovští pozvali převážně nelehké soupeře. Hned napoprvé se utkali s Ústím nad Labem. Mezi protivníky byla ale například i Slavie, Beroun a Mladá Boleslav. Jak již bývá tradicí, ani letos nechyběla mimorepubliková návštěva ve znamení Anyang Halla z Koreje nebo Frederikshavn White Hawks (DEN).

Ve výsledném skóre si připsali tři remízy, a to s Ústím, Berounem a Mladou Boleslaví. Pouze dvakrát odcházeli hráči z ledu se sklopenými hlavami, když neuspěli proti Slávii a Ústí. Ostatních sedm utkání skončilo ve prospěch KLH.

Aktuální stav „soupeřova“ kádru

Stejně tak jako je tomu ve všech ostatních klubech, i Chomutov obměnil kádr. Mezi příchozími do modrobílých dresů jsou zajímavá jména. Z Chemopetrolu Litvínov dorazila na hostování trojice hráčů. Útočníci Martin Heinisch a Zdeněk Tauš, jehož jméno je známé i kadaňským fanouškům, a obránce Ladislav Řezníček. Z Mladé Boleslavi přestoupil staronový muž útočných řad Milan Kostourek. A extraligová Sparta s Plzní uvolnili pro Chomutov každá po jednom obránci. Prostor před bránou budou hájit ze Sparty Ondřej Malinský a z Plzně Martin Klaus. Posilou má být i Roman Chatrnúch, kterého pustila na hostování Sareza Ostrava.

Z odchodů těžila převážně Kadaň. Z devíti hráčů, kteří začnou sezónu jinde, je jich šest, kteří ji začnou právě v dresu černožlutém. Jsou to Roman Pražák, Stanislav Stavenský, Libor Řepík, Tomáš Polanský, Miloš Kajer a na hostování přichází i Jaroslav Buchal. Do Baníku Most odešel Jan Šulc. Mladá Boleslav přivítala Kamila Koláčka a Kometa Brno obránce Petra Martínka.

Sestavy z posledních utkání

KLH Chomutov: Horčička - Řezníček, Malinský, Révay, Trefný, Szakal, Nosek, Klaus, Černý - Boušek, Šíp, Polodna - Jíra, Kostourek, Charousek - Tauš, Mikšovic, Chyba - Kýhos, Heinisch, Havlůj

SK Kadaň:Hübl - Staněk, Spitzer, Trojovský, Růžička, Pulpán, Lašek, Hlavatý, Hlubuček - Žák, Postl, Kajer - Polanský, Hlusička, Metlička - Zíka, Pražák, Krpenský - Heřman, Stehlík, Hobl.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM