Ústečtí Lvi přivítají před zahájením 1. ligy celek Kadaně

Jakub Coufal | 05.09.2006 | |

Ústečtí Lvi přivítají před zahájením 1. ligy celek Kadaně

Během letošní přípravy si prvoligové kluby Ústeckého kraje naplánovaly vždy po dvou soubojích se svými regionálními kolegy. Z trojlístku Kadaň, Chomutov, Ústí zbývá odehrát poslední přípravné utkání Kadaně na ledě Slovanu. Zápas je v kalendáři zapsán na středu 6. září s hodinou startu 17:00.

 

Ústí si připsalo skalp Sparty či Chomutova

Od posledního vzájemného měření sil utekly téměř dva týdny. Během nich se činila obě mužstva.

Ústí si po remíze v Kadani spravilo chuť na extraligovém mistrovi, Spartě. Ve Lví aréně se dlouho hrálo nerozhodně bez branek, až o vítězství domácích rozhodl v 56. minutě Pazourek.

Herní pohodu prokázali Ústečtí i o pár dní později. Tentokráte přijel okusit drápy Lvů celek Chomutova. Slovan však nedal hostům příliš velkou naději. Již v 8. minutě svítil na časomíře stav 2:0. Chomutovští se sice snažili zareagovat, ale s favoritem ligy dokázali držet pouze vyrovnaný krok. Domácí nedovolili hostům přiblížit se více jak na jednobrankový rozdíl a utkání s výsledkem 4:2 si v poklidu pohlídali.

Po dvou domácích výhrách zajížděli Lvi na led Karlových Varů. V aréně Energie dokonce dvakrát vedli, ale ani to na extraligové zkušenosti Západočechů nestačilo. Klání se rozhodlo v závěrečné třetině, kterou Karlovy Vary vyhrály 2:0 a posléze celý zápas 4:2.

Kadaň jela do Dánska, poté rozstřílela Klášterec

Ani Kadaň ve zmíněné přestávce mezi vzájemnými zápasy nezahálela. Hned po souboji s Ústím zajížděla na turnaj do Dánska, ze kterého přivezla 2. místo. Po příjezdu navíc prokázala zvýšenou střeleckou chuť vítězstvím nad sousedem z Klášterce v poměru 5:0.

Aktuální stav kádru Slovanu

Jediným vzrušením přicházejícím z kádru Lvů je pár týdnů stará zpráva, která informuje o ústeckém odchovanci Adamu Šafferovi, jenž odešel na zkoušku do IFK Helsinki.
Za zmínku stojí i fakt, že k vítězství nad Spartou velmi pomohl, v Kadani dobře známý, Michal Fikrt. Proti Chomutovu sice nechytal a ve Varech dostal 4 branky, přesto má velké předpoklady stát se jedničkou Lvů v bojích o vítězství v 1. lize.

Sestavy z posledního přípravného utkání

SK Kadaň: Slipčenko - Staněk, Spitzer, Pospíšil, Růžička, Hlavatý, Hlubuček, Chotaš, Lašek, Žák, Postl, Kajer, Kreuzman, Hlusička, Metlička, Zika, Pražák, Krpenský, Hubínek, Polanský

HC Slovan Ústí nad Labem: Fikrt - Ficenc, Grof, Hořava, Houdek, Jan Kudrna, Nádašdi, Zápotočný, Suchánek - Antoš, Hulva, Ivan, Janků, Klimt, Klobouček, J. Kloz, Jiří Kudrna, Martinec, Pazourek, Slížek, Vítek

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM