Předposlední přátelák sehraje A tým s Kláštercem

Katka Hodková | 28.08.2006 | |

Předposlední přátelák sehraje A tým s Kláštercem

Kadaň - Tým okolo trenéra Jindřicha Setikovského má před sebou poslední dva přípravné zápasy. Jeden sehraje v úterý 29. srpna od 18:00 s druholigovým Kláštercem, konečné přípravné utkání pak až příští týden, kdy se Kadaň představí v ústecké Lví aréně. Zápas s Kláštercem přichází na řadu poté, co se Kadaň vrátila z Dánska, kde vyhrála dva ze třech zápasů a vysloužila si stříbrné medaile.

 

Klášterec hrál s Chomutovem lépe než Kadaň

Hráči Klášterce zatím odehráli sedm přípravných zápasů, dvakrát vyhráli nad druholigovým celkem Řisut (doma 7:0, venku 0:4). Jedinou remízu udrželi s mosteckým Baníkem (4:4). Prohry mají na kontě čtyři s Děčínem (4:3), Baníkem Most (4:3), Českou republikou "18" (4:7) a Chomutovem (5:1).

Právě s chomutovským kádrem Klášterec sehrál lepší skóre než Kadaň, která nedávno prohrála v Chomutově bez jediné vstřelené branky (6:0). Klášterečtí chvíli dokonce vedli díky dorážce Martina Kocka, který se trefil ve druhé minutě.

Klášterec už doma vyhrál, Kadaň čeká

Hokejisté Klášterce pod vedením trenéra Petra Mikeše pocítili během přípravných zápasů hořkost porážky, ale také sladkou chuť vítězství. Zato Kadaň na první výhru, pokud nepočítáme turnaj v Dánsku, stále čeká.

Do Klášterce loni přišlo hodně mladých hráčů. Letos si klub vytyčil jako hlavní cíl stabilizovat kádr, ve kterém nechybí zkušení hráči jako Václav Kotrouš, Milan Babka a Radek Nerad. Vedení klubu pomýšlí minimálně na postup do play off.

Příchody a odchody

Do Klášterce přišlo z Chomutova hodně hráčů na hostování - konkrétně obránci Václav Kohoutek, Daniel Šmec, Miroslav Kuncl a Martin Iterský. Dále útočníci Milan Hahn, Jan Hauner, Libor Řepík a Ondřej Šedivý. Z extraligového Litvínova přišel na hostování útočník Jiří Panocha.

Zpátky se vrátili také mladí hokejisté, kteří neuspěli v Kadani, ale v kláštereckém dresu se jim zatím daří. Jde o Libora Řepíka a loňské juniory Lukáše Tenkače a Jiřího Vyžďuru. Po zranění se na led vrací také Jan Stehlík.

Hned tři hokejisté ukončili kariéru. S kláštereckým stadionem se rozloučil bek Přemysl Unger a útočníci Lukáš Bartyzal a Jan Stýblo. Do Chomutova se pak vrátil forvard Roman Pražák s Janem Soukupem a beci Kamil Černý s Kamilem Charouskem. Hostování skončilo také taborskému útočníkovi Tomáši Prštickému a lounskému Jaroslavu Veverkovi.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM