Juniorské derby : KLH Chomutov oplatil porážku

Miroslav Lučan | 23.08.2006 | |

Juniorské derby : KLH Chomutov oplatil porážku

V odvetném přípravném utkání s celkem KLH Chomutov byli nakonec šťastnější hosté a zvítězili 3:5. Z počátku byli hosté aktivnější, kadaňští pak hru vyrovnali, dokázali snížit na rozdíl jedné branky, ale hráči z okresního města měli nakonec více štěstí.

 
6.kolo, středa 23.8.2006
Sportovní klub Kadaň - Piráti Chomutov  3:5  (0:1,1:2,2:2)
Branky : 37. Kadlec (Žemlička), 56. Toman st. (Kalinovič), 59. Paul (Toman st.) - 13. Chromý (Bureš), 29.Kopáč (Žatecký), 35. Bureš (Průcha ,Hrdlička), 47. Bečvář (Miklovič), 59.Miklovič (Žatecký) .
Rozhodčí : Wágner, Macháček, Vinopal.
Vyloučení: 8:11.
Využití: 0:1.
V oslabení: 0:1.
Diváci: 130. Průběh utkání: 0:0, 0:3, 1:3, 1:4, 3:4, 3:5 .
Sportovní klub Kadaň: Tichý (41.Klibáni) – Vošta, Pira – Svoboda, Ficker, Ryvola, Kotek, Zacharenko, Kičura – Paul, Toman st., Kalinovič – Limberg Vl., Hartman, Schönauer – Toman ml., Žemlička, Kadlec – Vokurka, Limberg A., Žilík
Trenéři : Wágner, Krpenský
Piráti Chomutov: Štěrba (32. Kaššák) – Křivka, Koblitz – Palubjak, Voborník – Kopáč, Krupka – Chromý, Kaplan – Miklovič, Bečvář, Žatecký – Bureš, Nquen, Průcha – Szakal, Fiala, Hrdlička – Španěl, Linet, Hejda
Trenér : Svitavský

Komentář k zápasu

První třetina patřila hostům

Zápas začal v rychlém tempu, ale bez vážnějších šancí. Do prvního vážnějšího zakončení se ve 3. minutě dostal Hejda po chybě Žemličky na obranné modré. Více ze hry měl zprvu Chomutov, který dostal jako první příležitost přesilové hry, když Svoboda zbytečně hákoval protihráče. Domácí bez problémů přežili. V 10.minutě od modré nebezpečně vystřelil Koblitz, ale ani po této střele se skóre neměnilo. O minutku později se ke slovu dostal Kadlec, krásně prošel přes dva hráče, ale ani on ani Žemličku hostujícího brankáře nepřekonali. Ve 12.minutě domácí obrana zapomněla na Voborník, který jel sám na gólmana, ale Tichý s přehledem kryl. Ve 13.minutě od modré střílel Kopáč a Štěrba měl plné ruce práce, aby kotouč udržel. V 15.minutě zpoza branky nahodil puk Bureš a Chromý se štěstím prostřelil Tichého – 0:1. V 16.minutě byl v obrovské šanci nikým nekrytý Kalinovič, ale mířil nad branku. V 17.minutě byl vyloučen chomutovský Bečvář za hákování, ačkoli se na dlouhou dobu domácí usadili v útočném pásmu, gól z toho nevytěžili. V 19.minutě elegantně zasahoval Tichý při vyložené šanci hostů a zaslouženě sklidil u diváků ovace.

Hra se vyrovnala, ale hosté navýšili vedení

Druhou třetinu začali chomutovští opět náporem. Domácí obrana však odolávala. Ve 24.minutě při vlastním oslabení ujel Hrdlička, když na modré tragicky zaspal Zacharenko, branku ale netrefil. Do druhé sóla ve vlastním oslabení se dostal Voborník, když vystihl Hartmanovu přihrávku na Svobodu, proti jeho střele však Tichý nemusel zasahovat. Ve 29.minutě byli za vzájemný pěstní souboj vyloučeni kadaňský Ficker a chomutovský Palubjak, ve které domácí borec jasně vyhrál na body, za což si vysloužil o dvě minuty navíc. Následnou přesilovku hosté hned využili, když přihrávku Žateckého od modré zužitkoval Kopáč0:2. Ve 31.minutě jeli dva na jednoho Paul s Janem Tomanem st. Ale posledně jmenovaný pouze vyprášil Štěrbovi betony. Ve 32.minutě nahradil Štěrbu v brance hostí Kaššák. Ve 33.minutě při přesilovce domácích Kadlec ujel obráncům, ale Kaššák ho vychytal. Po chvíli jeli dokonce tři kadaňští na jednoho obránce, ale Vokurka zbytečně volil střelu. Ve 35.minutě ukázali Nguen s Průchou jak se zakončuje přečíslení – 0:3. Ve 37.minutě se konečně domácí dočkali, Žemličkovu přihrávku nádherně pod víko zakončil Kadlec1:3. V posledních vteřinách měli obě mužstva po jedné šanci, ale stav zůstal nezměněn.

Závěrečný nápor nestačil

V poslední části nastoupil do domácí branky Klibáni. Domácí měli sérii tří přesilových her, ale byl to chomutovský Bečvář, který po hrubé chybě domácí obrany rozvlnil síť – 1:4. Ve 49.minutě měli hosté padesát šest vteřin výhodu dvou mužů v poli, ale využít ji nedokázali. V 50.minutě diváky zaujala bitka Piry s Chromým, v níž měl opět navrch domácí hráč, ale zbytečně tak oslabil svůj tým, jelikož obdržel dvě minuty navíc. Za deset vteřin byl vyloučen kadaňský Paul a Chomutov měl tak dlouhou přesilovku pěti proti třem. Nedokázal ji však využít. V 56.minutě při hře ve čtyřech efektně zakončil Toman st. přihrávku Kalinoviče střelou do levého horního rohu Kaššákovi branky – 2:4. V 59.minutě opět při hře ve čtyřech, tentokráte Paul trefil parádním blafákem pravý horní roh hostující klece - 3:4 a vykřesal ještě domácím naději. Jenže za pár vteřin udělala domácí obrana školáckou chybu a Miklovič zvýšil znovu na rozdíl dvou gólů - 3:5. V posledních vteřinách měli domácí ještě jednu šanci, ale zůstala nevyužita.

Miroslav Lučan

Ohlasy trenérů

František Wágner (Kadaň) :
V utkání jsme zkoušeli ještě nějaké varianty. Hlavně jsme chtěli vyzkoušet Zacharenka a Kičuru, kteří se vrátili z marodky a také mladého gólmana Klibániho. První třetinu nás soupeř přehrával, ve druhé jsme hru vyrovnali, ale nedokázali využít šance. Ve třetí třetině se bojovalo, ale Chomutov měl více štěstí v koncovce.
 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM