První liga má nový systém!

Jindřich Poledna | 08.04.2004 | |

První liga má nový systém!

Ve středu 7. dubna proběhla schůzka manažerů klubů první ligy s vedením hokejového svazu. Na schůzce se dohodl nový hrací systém pro tuto soutěž. Bude velice podobný tomu extraligovému. Sezóna 2004/2005 se bude hrát na 52 kol. Kromě soboty a středy se tak mezi hrací dny zařadí i vložená pondělí. Zmizí tedy nadstavba sudá - lichá, každý tým odehraje se všemi soupeři 2 utkání na svém kluzišti a dvě venku.

 
Prvních osm mužstev postoupí do playoff. To se bude hrát pouze na tři vítězná utkání. Pro mužstva na devátém až dvanáctém místě soutěž po 52 kolech končí, poslední dva týmy zamíří rovnou do baráže.

Hokejový svaz hledá generálního sponzora pro První ligu. Jednáním byli pověřeni 4 zástupci prvoligových klubů - pan Prorok (Havířov), pan Drda (Beroun), pan Čapek (Třebíč) a za severočeský region pan Chlustina (Kadaň). Za hokejový svaz je do této skupinky zařazen také pan Šampalík.

Všechny kluby potvrdily, že hokejovou licenci žádný neprodává, všechny současné týmy tak zůstávají, jen Jihlavu nahradily České Budějovice a místo sestupivšího Prostějova budeme hrát proti Sareze Ostrava.

Navíc byli navrženi 4 prvoligoví rozhodčí pro pískání extraligy. Jsou to pánové Kubeš, Trombík, Florián a Vampola.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM