Kadaň si čtyři vteřiny před koncem zachránila čest

Martin Gahler, Katka Hodková | 08.08.2006 | |

Kadaň si čtyři vteřiny před koncem zachránila čest

Mostečané během přátelského zápasu v Kadani potvrdili, že jejich ambice postoupit do první ligy letos nemusí vyjít naprázdno. Papírově silnějším hokejistům nedali nic zadarmo a po celé utkání drželi krok. Svatyni domácího týmu hlídal Robert Slipčenko, náhradník kadaňské jedničky Hübla. Ale ani on nedokázal před Baníkovci uhlídat čisté konto. Kvůli chybě obrany pak domácí inkasovali ve třetí třetině osudový gól, který je na dlouho dobu vyhodil ze sedla.

 
3.kolo, úterý 8.8.2006
Sportovní klub Kadaň - SK HC Baník Most  2:2  (1:0, 0:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 13.Loučka (Žák), 60.Stavenský (Kajer) - 23.Urban (Novák), 46.Kašík (Plaček). Vyloučení: 5:10. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 158. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 2:2.
Sportovní klub Kadaň: Slipčenko - Chotaš, Hlavatý, Klouček, Staněk, Loučka, Gajda, Lašek, Kaltenböck, Zika, Hubínek, Kajer, Stařenský, Metlička, Žák, Hlusička, Postl, Závada, Moro, Krpenský, Diviš.
SK HC Baník Most: Hanuljak - Zetek, Klement, Plaček, Stütz, Zewk, Drenčko, Jíša, Doležal, Gergel, Šulc, Kašík, Oliverius, Bartoš, Karli, Novák, Plachý, Švejda, Voják, Urban.

Komentář k zápasu

První třetina: Férovou hru pokazila dvě vyloučení

První střelu na branku domácích vyslal hned v úvodu Kašík. Most se už od začátku dral aktivně do útočného pásma. Pak se ale ke kotouči probojoval Postl, který předvedl dělovku od modré čáry. Mosteckému gólmanovi Hanuljakovi však jen zaduněly betony. Na první vyloučení nemuseli diváci dlouho čekat, na trestnou lavici dosedl už ve 3. minutě kvůli držení mostecký bek Klement. Kadaň následující početní převahu pouze testovala. Hráči neměli jasno o svých místech a hostům se podařilo několikrát vyhodit. V 9. minutě se hlavnímu rozhodčímu nelíbilo napadení tělem, co předvedl Metlička. Kadaňský forvard si odešel odpočinout na dvě minuty. Ale ani hosté svou šanci v početní výhodě nevyužili.

Ve druhé části hokejisté šlápli do pedálů. Žák přihrál do brankoviště, kde si Jakub Loučka s pukem laškovně pohrál a potom ho jen lehce doklepl za bezmocně ležícího Hanuljaka. Domácí se ujali vedení 1:0 a značně při chuti začali ostřeji dorážet na své soupeře. Baník se pokoušel ve velkém tlaku prosadit, ale až do konce třetiny se nedostal k žádné nebezpečné střele.

Druhá třetina: Kadaň propásla dvojnásobnou přesilovku

Na ledě se hrálo na obou stranách jen ve čtyřech. Svůj trest si na začátku odpykávali kadaňský bek Hlavatý a obránce hostí Zetek. Mostečan naskočil do hry jako první a následná krátká přesilovka skončila gólem v síti domácích. Tomáš Urban jednoduše přešel přes kadaňské obránce a Slipčenkovi zavěsil pod víko. Rázem se světelná tabule srovnala na stavu 1:1.

Kadaň si nechtěla pokazit image o třídu lepšího celku a i přes inkasovaný gól se vrhla zpátky do útoku. Obrana Baníku měla rázem plné ruce práce. Přesto si mostecký brankář téměř nesáhl na puk. Většina akcí skončila pořádnou strkanicí u mantinelu. Ve 32. minutě diváci sledovali poměrně svižnou hru. Stavenský si vynutil místo za mosteckou svatyní a nahrál před branku stojícímu Kloučkovi, jehož střelu nakonec srazil jeden z obránců mimo dosah branky. Poté se domácím naskytla další velká příležitost, přečíslení pět na tři. Jako jediný se ke střele na branku odhodlal Lašek. Ostatní přihrávky kadaňského týmu postrádali nápad a omezili se na udržení pásma.

Třetí třetina: Baník se ukázal jako silný soupeř

Dříve než uplynul trest, který na konci druhé třetiny vyfasoval mostecký Doležal, vyloučil hlavní rozhodčí ještě obránce Klementa. Kadaň ale nechala další asi minutové dvojnásobné přečíslení bez povšimnutí a nezužitkovala ani následující klasickou přesilovku. Baník se ve 44. minutě zachoval podle hesla „nedáš, dostaneš.“ Po chybě domácího obránce se kotouč z rohu dostal přes Plačka až na hokejku úplně volného Martina Kašíka. Most se rázem vyhoupnul do vedení 2:1.

Hosté spolu s titulem vedoucího týmu získali mnohem větší sebevědomí a herní pohodu. Zato domácí hráči se přestali ovládat a přidali špetku agresivity a důrazu. Zápas dohrávali silově, nekoncentrovaní a viditelně naštvaní. Srdce Kadaně se ozvalo až půl minuty před koncem zápasu. Celý tým předvedl nejhezčí akci celého utkání, zakotvil v útočně třetině a rozebral mosteckou obranu. Gól padl čtyři vteřiny před závěrečnou sirénou. Jeho otcem byl útočník Stanislav Stavenský, asistoval mu Kajer. Zápas skončil nerozhodně 2:2.

Martin Gahler, Katka Hodková
 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM