Junioři ostudně prohráli v J. Hradci

Jan Wirkner, Miroslav Lučan | 12.03.2006 | |

Junioři ostudně prohráli v J. Hradci

V rámci 4.kola baráže o extraligu juniorů zajížděli na led druhého v dosavadní barážové tabulce KLH Vajgar Jindřichův Hradec. Kadaňští chtěli Jihočechům oplatit domácí porážku. Do zápasu nastupovali s velkým odhodláním. Zápas pro hosty nezačal dobře. Již v první minutě byl vyloučen Kopáč a domácí hned výhodu využili a nasměrovali vývoj utkání. Dvě třetiny se hrál vyrovnaný hokej s velkým počtem vyloučených na obou stranách. Po třetí brance domácích se kadaňští už na obrat nezmohli a v závěrečné části zcela odpadli a prohráli vysokým rozdílem 7:1.

 
4.kolo, neděle 12.3.2006
KLH Vajgar Jindřichův Hradec - Sportovní klub Kadaň  7:1  (2:1,1:0,4:0)
Branky : 2. Nedbálek, 10. Murgaš (Černý), 29. Kolář, 42. Murgaš (Černý), 54. Kretěna (Černý), 57. Hanzal, 59. Sluštík (Kratěna) - 16. Moro (Hrdlička). Rozhodčí : Pešina - Dančišin, Matějček. Vyloučení: 12:15, navíc Chrt (JHR), Koblitz a Loučka (oba KAD) 10 min. OT a Tenkač (KAD) do konce utkání. Využití: 3:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 168. Průběh utkání: 2:0,2:1,7:1.
KLH Vajgar Jindřichův Hradec: Štůrala -- Nedbálek, Chrt, Švec, Kolář, Mrázek, Zapletal, Zimmel, Hruška, Kamír, Davidek, Černý, Sluštík, Kratěna, Navrátil, Dolina, Hanzal, Murgaš.
Sportovní klub Kadaň: Tichý -- Koblitz, Kopáč - Charoussek, Loučka - Unger, Vaněk - Tenkač, Stehlík, Kadlec - Hrdlička, Moro, Hartman - Mazánek, Neprášek, Schönauer - Žemlička, Paul, Toman
Trenér: Wágner František

Komentář k zápasu

Po necelé půlminutě hry se do šance dral domácí Jan Kamír, ale ve vyložené šanci byl zastaven nedovoleným zákrokem. Z početní výhody neuběhla ani půlminuta a domácí se radovali poprvé. Michal Nedbálek na modré čáře napřáhl až pod osvětlení a tečovaná bomba skončila v brance - 1:0. Domácí měli i nadále více ze hry, ale žádnou vyloženou šanci si nevypracovali. Naopak na druhé straně prověřil Štůralovu lapačku hostující Martin Kadlec. V osmé minutě se dvakrát do šance dostal Martin Neprášek. Nejprve střílel švihem z mezikruží, o chvilku později jel sám jeden proti jednomu, ale i tento jeho pokus skončil v lapačce Tomáše Štůraly. Na konci 10. minuty hlavní rozhodčí Pešina signalizoval trest pro jednoho z hostů, Černý našel Jaroslava Murgaše před odkrytou brankou - 2:0. V polovině 15. minuty se navzájem osekávali Kratěna s Tenkačem, kterému se nelíbilo jeho vyloučení a za nesportovní okomentování tohoto vyloučení musel předčasně pod sprchy. Na sklonku 16. minuty využili hosté dvojnásobnou přesilovku. Bekendovou střelou zblízka se trefil kapitán hostů Miroslav Moro - 2:1.

Hned v úvodu měl Vajgar možnost čtyřminutové přesilovky, kvůli krvavému faulu Martina Kopáče na Jana Kamíra. Jihočechům se však vůbec nepovedla. Murgaš sice v polovině přesilovky orazítkoval tyč, ale další šance si domácí nevytvořili. Ve 26. minutě musel před Štůralou faulovat Jakub Dolina a v oslabení si domácí vše ohlídali. Výjimkou byla střela Martina Kadlece, která mířila jen těsně mimo. V samotném závěru oslabení ujel 1 na 1 Ivo Kratěna, ale gólman hostů Rudolf Tichý byl tentokrát pozorný. V 32. minutě opět dobře hrající Kadlec kousal ve vlastním oslabení, kdy svým pokusem nechal vyniknout Štůralu. V minutě 37. měli domácí dvě obrovské šance. Lukáš Hanzal mířil jen těsně nad a o pár okamžiků později rozezvoněl levou tyčku Martin Davídek. Sto vteřin před druhou sirénou se s pukem na holi vydal před Tichého obránce Jan Kolář, statická hostující obrana mu moc pozornosti nevěnovala a vytáhlý bek švihem překonal Tichého - 3:1.

Ve 42. minutě ujížděl na Tichého domácí Lukáš Hanzal, ale z úhlu brankáře mezi betony nepřekonal. O pár vteřin později to bylo již o tři branky. Kolář zavezl puk do skrumáže, přihrál zcela volnému Jaroslavu Murgašovi a ten svým druhým gólem rozjásal nepočetný zástup domácích fanoušků - 4:1. O dvě minutky později hráli domácí další z mnoha přesilovek. Její děj se však odehrával před domácí brankou, až v její polovině ujeli dva domácí na osamoceného obránce Kadaně, který si opět pomohl nedovoleným způsobem. Vajgar si tak mohl zahrát v pěti proti třem dlouhých 88 vteřin. Ivo Kratěna v tutovce mířil nad, Michal Nedbálek div nerozpáral Tichého lapačku, ale branku domácí nedali. Závěr utkání se již nedohrával v plném počtu, vždy alespoň jeden z hráčů byl na trestné lavici a plný počet hráčů byl opravdu spíš jen výjimkou. Ve 49. minutě mohl Ondřej Sluštík proniknout podél mantinelu, ale byl nedovoleně zastaven Miroslavem Koblitzem, který se nehodlal s dvouminutovým trestem smířit. Za následné protesty musel i on předčasně do kabiny. V následující minutě jel Ivo Kratěna sám na Tichého, jehož zákrok by mohl být žhavým kandidátem na Zlatou helmu. V 54. minutě hráli domácí další dvojnásobnou přesilovku. Tomáš Černý zpoza branky nádherně našel Iva Kratěnu, který se z mezikruží trefil - 5:1. O tři minuty vyrobila hostující obrana ve vlastní přesilovce obrovskou minelu, když zapomněli kotouč před svým gólmanem. Ke kotouči se lehce dostal Lukáš Hanzal, zkušeně si položil gólmana Tichého a prakticky do prázdné branky přidal šestý gól Vajgaru - 6:1. V předposlední minutě uzavřeli domácí hosty před jejich svatyni. Kombinací se kotouč dostal až k Ondřeji Sluštíkovi, který si střelou pod víko vychutnal Rudolfa Tichého - 7:1. Tuto situaci neunesl kadaňský Pira, který se s nabitými pěstmi vrhl na autora branky. Jeho vyloučení však již na vývoji utkání vliv nemělo a Vajgar tak vybojoval další dva body do barážové tabulky.

Miroslav Lučan, Jan Wirkner
 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM