Vyjádření k potyčce mezi fanoušky a pořadatelskou službou

Jindřich Poledna | 21.02.2006 | |

Vyjádření k potyčce mezi fanoušky a pořadatelskou službou

Po skončení pondělního utkání mezi celky Kadaně a Ústí nad Labem došlo k nemilé události. Zástupce fanklubu hostí přeskočil přes zídku za střídačkou do prostoru mezi střídačkami, kde se chtěl po posledním utkání základní části pozdravit s hráči hostujícího týmu. To se však nelíbilo jednomu z pořadatelů, který měl dohlížet na svěřený prostor, který hodlal "s nasazením života" bránit.

 
Podle informací z tábora hostí se dotyčný fanoušek v žádném případě nechtěl prát a po té, co dostal ránu do obličeje se strhla mela. Několik jeho dalších kamarádů jej seskočilo bránit a sápali se na oba pořadatele, kteří byli na místě přítomní. "Podle informací, které se ke mně dostaly, byli fanoušci hostí posilněni alkoholem. Když viděli, co se stalo, chtěli kolegu bránit," shrnul hlavní pořadatel Antonín Vaněk. "Pak kopali do všeho, co jim přišlo do cesty, chovali dost nepřiměřeně. V prostoru mezi střídačkami nemají fanoušci co dělat, je tam vstup do šaten, které pořadatelská služba hlídá, předcházíme tak krádežím. Navíc z tohoto místa je nejsnadnější přístup na ledovou plochu, kam občas fanoušci hostujících celků vniknou a pořadatelé mají jednoznačné příkazy tomuto zabránit. Včerejší incident mě dost mrzí, dle našeho interního vyšetřování vyplývá, že zřejmě náš pořadatel v první chvíli jednal nepřiměřeně, použil fyzického násilí v okamžiku, kdy to zřejmě nebylo ještě potřeba, a tím se odstartovala celá mela, která dopadla tak, jak dopadla," dodal Vaněk.

"Fanouškům hostujících celků bych rád vzkázal, že pokud před zápasem přijdou a domluví se, že by se po utkání chtěli se svými hráči pozdravit, umožníme jim to. Jenže v Kadani nemůžeme tolerovat přeskakování ochranných zón, tohle setkání s hráči se uskuteční jedině vstupem zezadu, kam Vás pořadatelé po domluvě pustí. Byli bychom neradi, kdyby měly fankluby dojem, že jim v Kadani někdo hází klacky pod nohy, ale nejde překračovat pravidla, která tu máme," řekl ještě Vaněk. A dodal: "Na utkání dorostu se s oním pořadatelem určitě již nesetkají, proto bych byl nerad, aby fanoušci Ústí přijeli jen s cílem se poprat. Přehnanou horlivost jednoho člověka by nemělo odnášet x dalších lidí."

Redakce i vedení klubu doufá, že fanoušci Ústí i jiných fanklubů chápou situaci, která nastala, poučil se z ní i kadaňský klub. Doufáme, že se již na našem zimním stadioně nebude nic podobného opakovat.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM