Junioři doma pouze remízově

Míša Sládková | 19.02.2006 | |



Ke svému dalšímu zápasu nastoupili kadaňští junioři v neděli proti Mostu. Ačkoliv to podle vstřelených branek během úvodní třetiny vypadalo, že mají otěže zápasu pevně ve svých rukou, náskok jim do konce utkání nestačil. Klání plné vyloučení, v závěru i osobních potyček, nenašlo vítěze. Celky se po šedesáti minutách rozešly smírně za stavu 3:3.

 
33.kolo, neděle 19.2.2006
Sportovní klub Kadaň - SK HC Baník Most  3:3  (2:1,1:1,0:1)

Branky : 5. Kadlec (Unger), 15. Charousek (Krpenský), 34. Stehlík (Charousek, Krpenský)
Vyloučení: 12:10 navíc Moro (KAD) 5 + OK, Stütz, Vojčák (MOS) 10 min nesportovní chování. Využití: 1:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 210. Střely na branku: 25:27. Průběh utkání: 2:0,2:2,3:2,3:3.

Sportovní klub Kadaň: Tichý -- Koblitz, Pira - Charousek, Kopáč - Unger, Vaněk - Krpenský, Neprášek, Moro - Tenkač, Hartman, Vyžďura - Hrdlička, Stehlík, Kadlec - Mazánek, Toman, Schönauer
Trenéři : Wágner, Krpenský
SK HC Baník Most: Stütz B. -- Šulc, Stütz R. - Brožovský, Kunrt - Jíša, Leština - Hřivan, Vojčák, Urban - Kašťák, Kýhos, Šafařík - Soukup, Lhotka, Štěpán - Beránek, Hlaváček, Rabas
Trenér : Kašťák

Komentář k zápasu

První třetina

V prvních minutách byl puk vidět spíše na hokejkách hostů a ostražitost se vyžadovala před brankou Tichého. Díky tomu tak první střela směřovala k brankové čáře domácích. Stejně tak i první vyloučení bylo díky tlaku mosteckých hráčů na straně Kadaňských. Na trestnou lavici usedl Hrdlička. Jen co provinilci vypršel dvouminutový trest, zakládala černožlutá pětka slibnou akci, při níž vylétla nahoru i ruka rozhodčího, domácí se ocitli ve výhodě. Unger obkroužil bránu, u tyčky na něj čekal připravený mostecký gólman. Pokusil se tedy dostat kotouč do brány přes vzdálenější tyčku, kde již Kadlec s doklepnutím neměl těžkou práci – 1:0.

Po první brance se hrálo chvíli střídavě na obě brány. Ve 13. minutě sehráli domácí velmi dobře svou přesilovou hru. Asi nezajímavějším momentem přesilovky byla tvrdá rána z mezikruží, na kterou nemohl mostecký strážce svatyně dosáhnout. Zachránila ho horní tyčka. Patnáctá minuta opět přinesla radost do černožlutých řad. Brankář v zeleném zřejmě nic neviděl, z čehož těžili Krpenský s Charouzkem2:0. Stav, který svítil na světelné tabuli dovoloval kadaňským hokejistům hrát s poměrným klidem a na ledě si vytvořili celkovou převahu. Ale nic netrvá věčně. Dvě minuty před koncem začali Mostečtí nebezpečně vystrkovat růžky a jejich snaha vyvrcholila několik vteřin před první sirénou. Kadaň se ocitala v oslabení. Tichý si hlídal tyčku, zřejmě v blízkosti tušil puk, ale ten byl přímo na brankové čáře za jeho zády, kde ho Vojčák bez obtíží postrčil mezi tyče – 2:1.

Druhá třetina

I ve druhé třetině se k puku dostali nejprve hosté. Krátce po začátku zasahoval Tichý lapačkou, ale puk se mu odrazil za záda, kde dopadl milimetry před čáru. Naštěstí zachraňoval spoluhráč. Ale aby to nevypadalo, že domácím nějak nevychází vstup do druhé dvacetiminutovky, následovalo několik střel na klec hostů. Časomíra se zastavila na čase 23:00 a pod čísly značícími čas, svítil stav 2:2. Hostům se podařilo poprvé v tomto klání vyrovnat. Šulc nechal zakončit svého spoluhráče a Unger se mohl po devíti vteřinách vrátit z trestné lavice.

Ve chvíli, kdy se lámala půlka utkání se dařilo lépe hráčům z Mostu. Dokonce se jim podařilo v okamžiku, kdy byli Kadaňští v početní převaze ohrozit Tichého, ten však betony spolehlivě kryl. I po tom, co trest pro domácí skončil se muselo bránit domácí mužstvo. Hra se začala kouskovat množstvím vyloučených. První osobní trest si vykoledoval mostecký Špic za nesportovní chování. V 34. minutě si už druhý gól připsal Stehlík3:2. Do konce třetiny byli domácí o něco aktivnější než soupeř, což už v některých okamžicích vyvolávalo náznaky jiskření.

Třetí třetina

Tentokrát byl úvod dějství v rukou černožlutých. Ti připravili hostujícímu brankáři pernou chvilku, když musel puk zalehnout tělem a sám moc dobře nevěděl, kde ho má. A pomalu se začalo přiostřovat, osobní souboje se dohrávali až do konce. Ve 47. minutě si musel Hrdlička rvát vlasy nad svou nedokončenou akcí. Domácí si vytvořili tlak, Hrdlička se dostal ke kotouči v okamžiku, kdy se gólman nacházel v leže na ledě, ale úplně prázdnou branku minul. Hosté se k první větší akci dostali až o tři minuty později.

Od 53. minuty bylo poměrně jasné, že toto utkání se bez osobních střetů už neobejde. Brankář hostí chtěl rozehrát puk za svou bránou, ale byl dohnán a donucen puk těsnit u mantinelu. Během vteřiny se kolem utvořil chumel dalších pěti hráčů usilujících o puk. Situace nemohla dopadnout jinak než bitkou, ve které gólman přišel o masku. Bylo z toho vyloučení pro Hrdličku. Při tomto oslabení nebylo domácím ale vůbec veselo. Tichý se několikrát pokoušel zachránit puk před soupeřem skokem, ale kotouč minul. K radosti domácích však prázdná brána zívala dál. Nervozita se již nedala přehlédnout. V 56. minutě padl poslední gól utkání. Ve vlastním oslabení se podařilo Šulcovi připsat trojku i na svou stranu skóre. Kadaňským tato přesilovka rozhodně nevyšla. Po inkasované brance netrvalo ani pár vteřin a další zelený se řítil na osamoceného Tichého. Kromě tohoto brejku vysloužili domácí z této přesilovky ještě vyloučení. Moro dostal dvě minuty za napadení. Na řadu přišel první oddechový čas, který si vyžádal domácí celek. A v 59. minutě to začalo. Oddechový čas i na straně hostů. Po něm za pár okamžiků obdržela mostecký hráč s desítkou na zádech ještě jednu, osobní, v podobě trestu. Do kabin vzápětí odcházel také Moro s trestem 5+ do konce. Herně se již ale do konce utkání žádnému z celků nic nepodařilo. Konečný výsledek tedy 3:3.

Míša Sládková
 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM