Potrápí SK Kadaň další silný celek ?

Miroslav Lučan | 10.02.2006 | |

Potrápí SK Kadaň další silný celek ?

K utkání 48.kola 1.hokejové ligy jedou hokejisté SK Kadaň na Horácký zimní stadion změřit síly s HC Duklou Jihlava. Jihlavští doma body neztrácí, ale Severočeši již několikrát dokázali silného soupeře, favorita, zle potrápit a připravit o body. Kadaňský tým může hrát v pohodě, bez stresů, vyhl se baráži a play-off je také v oblasti teorie. V sestavě nastupuje s několika juniory, na kterých je vidět snaha se poprat o stálejší místo v sestavě. Úvodní buly bude vhozeno v sobotu 11.2. v 17:30 hodin.

 

Vzájemná bilance zápasů Kadaň – HC Dukla Jihlava

Sezóna 2003/2004

Poslední vzájemné zápasy s Jihlavou odehráli kadaňští hráči v sezóně 2003/2004. Tehdy jsme doma dokázali bodovat stavem 3:3, ale venku jsme už bod uhrát nedokázali a podlehli tak soupeři 4:2. Jihlava nakonec vyhrála celou ligu a úspěšně postoupila do extraligy na úkor Českých Budějovic. Většina zápasů s Jihlavou byla téměř vždy vyrovnaná a proto je vždy zajímavé sledovat, jak vzájemná měření sil dopadají. Výjimkou není ani letošní ročník.

Sezóna 2004/2005

Kýžený návrat do extraligy se Dukle skutečně podařil, naneštěstí pro ní, pouze na jediný rok. Cíl udržet se v nejvyšší soutěži nevyšel a Jihlava přenechala extraligu Českým Budějovicím. V nejvyšší soutěži se Dukle podařilo nasbírat 40 proher a pouhých 24 bodů.

Výkony Dukly v letošní lize

Po celou sezónu Jihlava předvádí přesvědčivé výkony, prošla sice malou podzimní krizí, která již dávno odezněla a před začátkem play-off se usadila na čtvrtém místě tabulky se ztrátou pouhých dvou bodů na druhou Kometu Brno. Celek z Vysočiny záři především na domácím stadionu, odkud si jen tak někdo ze soupeřů body neodváží. To budou chtít dokázat i v zápase s SK Kadaň, se kterou letos změřila síly již třikrát a má se Severočechy mírně horší bilanci. Na horkém kadaňském ledě prohráli 0:1 v prodloužení a v posledním zápase loňského roku 2:3, v jediném vzájemném utkání na Vysočině dokázali otočit stav z 0:1 na 3:1 a připsat si tři body.

Aktuální stav kádru

Na marodce v současné době je Rostislav Malena se zlomenou navikulárkou, Jan Šmarda, se zlomeným malíčkem, oba mají návrat na led v nedohlednu.

Statistiky

V brankářské kleci spoléhá Dukla na Jaroslava Suchana, který nastoupil ke čtyřiceti osmi zápasům. S úspěšností 92,82 % je na sedmém místě hodnocení gólmanů 1.ligy. Suchan je nejzaměstnanějším gólmanem I. ligy, v brance strávil úctyhodných 2866 minut. Zatím jen jednou se dostal krátce na led náhradník Petr Kotlík. Z jihlavských obránců to zatím nejlíp střílí Pavlu Staňkovi, který si připsal 8 branek a 10 asistencí, což jej řadí na 5. místo mezi všemi obránci 1.ligy. Staněk zatím za Jihlavu nechyběl ani v jediném zápase S jednou absencí zatím odehrál sezónu Jiří Dobrovolný. Absolutně nejproduktivnějším hokejistou Jihlavy a I.ligy zároveň je Oldřich Bakus s 58 kanadskými body. Slušnou střeleckou potenci vykazuje dále Daniel Hodek (43 bodů) a celkově čtvrté místo v 1.lize a Tomáš Čachotský (31 bodů). Zlým mužem celku je se 120 trestnými minutami Roman Hlouch, který již dvakrát dostal trest do konce utkání a obdržel již třicet dvouminutových trestů.

Poslední utkání Jihlavy

Šlágr kola představovalo utkání mezi druhou Kometou a třetí Duklou. Do hlediště si našlo cestu 7200 diváků, takovou návštěvu by mohly závidět i některé extraligové týmy. Do vedení se dostali koncem první třetiny domácí, když David Appel propálil vše, co mu stálo v cestě. Jenže Dukla se nevzdala a během druhé části dokázala skóre dvěma brankami Tomáše Čachotského otočit. Domácí ve třetí třetině, těsně před jejím koncem, vyrovnali Kališem, a zápas tak dospěl do prodloužení. V něm dominovali brankáři a oba týmy si tak získaly po jednom bodu.

Sestavy z posledních utkání

HC Dukla Jihlava: Suchan - Dobrovolný, Staněk, Duben, Pospíšil, Giba, Kuchyňa - Čachotský, Bakus, Fiedler - Rytnauer, Altrichter, Lazorišák - Říha, Hlouch, Baranyk - Polák, Havel, Vaškovič.

SK Kadaň: Hübl - Klaus, Hlubuček, Lašek, Plaček, Hlavatý, Kloz - Žák, Derfler, Postl - Zika, Valčák, Polanský - Hubínek, Stehlík, Švejda - Bušta, Tauš, Krpenský.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM