Kadaň ukořistila v hnízdu Jestřábů bod

Jakub Coufal | 06.02.2006 | |

Kadaň ukořistila v hnízdu Jestřábů bod

V dohrávce 44. kola zavítala Kadaň na led Jestřábů z Prostějova. Kadaň se po překvapivé výhře v Mladé Boleslavi dočkala bodů i tentokrát. Ambice na vítězství naznačili Severočeši již v 1. třetině, ve které Martin Postl rozesmutnil prostějovské ochozy. Radost z vedení ale netrvala dlouho. Hned v úvodu prostředního dějství vyrovnal na 1:1 Kruliš. Ve vzájemné přetahování pokračovali hokejisté až do konce normální hrací doby, avšak bez vstřelené branky. A když ani prodloužení o vítězi nerozhodlo, připsaly si oba tábory po bodu za remízu 1:1.

 
44.kolo, pondělí 6.2.2006
LHK Jestřábi Prostějov - Sportovní klub Kadaň  1:1p  (0:1, 1:0, 0:0 - 0:0)
Branky a nahrávky: 22.Kruliš (Rajnoha) - 16.Postl (Žák). Rozhodčí: Mikula - Hlavatý, Koliba.. Vyloučení: 9:14, navíc Říha (PRO) 5 + OK. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 700. Průběh utkání: 0:1, 1:1.
LHK Jestřábi Prostějov: Hamrla - Sedlák, Chvojka, Kameš, Rajnoha, Doseděl, Švrček - Polák, Piecha, Žibrita, Vymazal, Zbořil, Čech, Saluga, M. Čech, Kučírek, Sabela, Říha, Bařica
Sportovní klub Kadaň: Hübl - Klaus, Hlubuček, Lašek, Plaček, Kloz, Hlavatý, Loučka, Žák, Derfler, Postl, Zika, Valčák, Polanský, Stehlík, Hubínek, Švejda, Tauš

Komentář k zápasu

K dohrávce 44. kola přijel na prostějovský led celek SK Kadaň. Utkání nabídlo divákům nepříliš pohledný hokej s velkým množstvím osobních soubojů, vyloučení a minimem gólových šancí na obou stranách. Prvním vyloučeným v zápase byl, ve třetí minutě, prostějovský Kruliš, kterému rozhodčí přiznal dvouminutový trest za hrubost. Po 20 vteřinách přesilovky vyzkoušel pozornost domácího gólmana Hrazdíry Žák, ale ten se překvapit nenechal. Další šance Kadaně přišla až na samém sklonku přesilovky, to pálil od modré Loučka, Tauš se snažil jeho střelu tečovat, ale na pozorného Hrazdíru si nepřišel. V sedmé minutě se vylučovalo pro změnu na straně hostí, proti pravidlům se sekáním provinil Švejda. Z prostějovské přesilovky uběhlo pouhých 33 vteřin a síly na ledě se srovnaly, když si za hákování šel na trestnou lavici sednout domácí Piecha. Hra ve čtyřech přinesla pěknou střelu Jestřába Poláka, který však trefil pouze tyč Hüblovy branky. V deváté minutě rozhodčí všem aktérům na ploše naznačil, že jím nasazený metr bude v dnešním zápase opravdu přísný a poslal na trestnou lavici hostujícího Žáka za krosček. Prostějovští si však vytvořili jedinou šanci Rajnohou, který pálil sice nebezpečně, nicméně pouze do masky hostujícího gólmana. Čtyři vteřiny před návratem vyloučeného Žáka si k němu šel přisednout ještě Hubínek za držení. Za další necelé dvě minuty putoval na trestnou další z hostujících hráčů, Hlavatý za podražení a nabídnul Jestřábům 12 vteřin trvající přesilovku pět na tři. Těsně před jejím skončením pálil nebezpečně od modré Rajnoha, ale těsně minul. Za necelou půlminutu stejný hráč přihrál Krulišovi, ale ani jeho jedovka ze stejného místa si cestu mezi tyče nenašla. Sotva se síly na ledě srovnaly, ukázal rozhodčí oběma celkům, že dnes si přijel pořádně zapískat a ve čtrnácté minutě vyloučil Kučírka za hákování. Když už se zdálo, že i tahle přesilovka skončí stejně jako ty předchozí, přišla střela od modré čáry, kterou Hrazdíra jen s námahou vyrazil, puk se dostal k Žákovi, ten přiklepl Postlovi, jenž v poklidu dopravil puk za bezmocně ležícího Hrazdíru - 0:1. V šestnácté minutě si šel vyzkoušet kvalitu trestné lavice hostující Plaček za hákování. Jedinou šancí, která se v přesilovce domácích zrodila, byla „tutovka“ Zbořila, který však zcela nepochopitelně trefil gólmana Hübla. V devatenácté minutě si vysloužil trest domácí Vymazal za napadení a těsně před koncem třetiny jej na trestné doplnil ještě hostující Hlavatý za sekání.

Druhou třetinu dohrávali domácí přesilovku a za 55 vteřin ji využili Krulišem, kterému na jeho pověstnou „dělovku“ od modré přihrával Říha - 1:1. Ve třetí minutě se opět vylučovalo, domácí Chvojka dostal trest za hákování. V přesilovce vyslal zdánlivě neškodnou žabku od modré čáry hostující Klaus, ale Hrazdíra s ní měl plné ruce práce. V páté minutě všem přítomným zatrnulo, když po souboji u mantinelu zůstal na zemi ležet Jestřáb Žibrita, kterému se jeho hlava dostala do presu mezi mantinel a soupeřovo tělo, ale jak se nakonec ukázalo, jednalo se pouze o otřesení domácího hráče. Šestá minuta přinesla další ze série vyloučení, Kruliš dostal trest za držení. Kadaň domácím zle zatápěla, když je uzamkla v jejich obranném pásmu, skórovat však nedokázala. V plném počtu se hrálo jen necelou minutu a rozhodčí opět zasáhnul do hry, za nedovolené bránění šel pykat hostující Plaček. Přesilovka přinesla na domácí straně pouze šanci Kučírka, který pálil z mezikruží, ale hostující gólman jeho šanci zneškodnil. O 63 vteřin později vyloučil rozhodčí dalšího kadaňského hráče, když se mu zdála nebezpečnou jeho hra loktem. Prostějov se však prosadit nedokázal, naopak nedlouho po návratu hostujícího hráče z trestné lavice si trest vysloužil domácí Piecha za hákování a hrálo se ve čtyřech. Ale ani tahle hra, ani následná půlminutová přesilovka Kadaně změnu skóre nepřinesla. Ve čtrnácté minutě si vysloužil větší trest Jestřáb Říha, který za seknutí protihráče do oblasti krku dostal trest pět minut + do konce utkání, trest si šel za něj odsedět Piecha. Za necelou minutu rozhodčí vyloučil dalšího domácího hráče, Švrček dostal dvě minuty za vražení na hrazení. Hostům se naskytla jedinečná šance v podobě dvouminutové přesilovky pět na tři. Jedinou šancí Kadaně však byla střela Kloze, jenž se snažil překonat domácího gólmana střelou od modré, ale neuspěl. V sedmnácté minutě zvednul svou hůl příliš vysoko hostující Klaus a rozhodčí opět trestal. Druhá třetina se pak víceméně dohrávala ve středním pásmu a žádná výrazná šance se neurodila.

První šanci třetí třetiny si, ve 44. vteřině, vytvořil hostující Žák, který první střelu nasměroval do Hrazdíry a z následné dorážky minul domácí klec. Další šancí pro Kadaň byla, ve druhé minutě, střela Hlavatého, který se snažil využít zakrytého výhledu domácího gólmana a od modré se jej snažil prostřelit, ale ten mu jeho šanci ke skórování překazil. Třetí minuta přinesla šanci i na domácí straně, Polák přihrál Salugovi, ale tomu se bekhendem nepodařilo přehodit Hübla. V této části hry si prostějovští vytvořili velký tlak, ale změny skóre se diváci nedočkali. V průběhu sedmé minuty se opět vylučovalo, Stehlík putoval za katr pro nedovolené bránění. O necelou minutu později přišlo další vyloučení, když hostující Kloz dostal 2+2 minuty za hru vysokou holí. Prostějovská přesilovka pět na tři trvala 74 vteřin, domácí během ní pálili jednu ránu za druhou na kadaňskou branku, žádná z nich se však neujala. V desáté minutě našel přihrávkou zpoza brány Filip Čech před brankou Bařicu, ale ten zblízka přestřelil hostující svatyni. V patnácté minutě předvedl své kvality domácí gólman, který lapil vyloženou šanci hostujícímu Polanskému. Osmnáctá minuta znamenala další vyloučení, na lavici hanby byl nucen odejít kadaňský Žák za hákování. Přesilovka ovšem pro domácí vyzněla naprázdno a nedokázali si vytvořit žádnou vyloženou šanci. Když už se všichni přítomní chystali na prodloužení, přišlo ještě, vteřinu před koncem třetiny, vyloučení domácího Vymazala za nebezpečnou hru loktem.

Do prodloužení vstoupili lépe hosté a po 49 vteřinách se ozval zvuk tyčky po střele Hlubučka. Ve druhé minutě si rozhodčí vyhlédnul příliš volný řemínek na helmě hostujícího Ziky a vyloučil jej pro nedovolenou výstroj. Ve stále probíhající druhé minutě pálil hostující Valčák, sama střela nijak nebezpečná nebyla, ale hráč následně po střele nezaviněně upadnul a dojel k mantinelu, do kterého nepříjemně narazil. Po několika vteřinách se těžce zvednul a za potlesku tribun odjel s bolestivou grimasou na střídačku. Největší šanci ke skórování měl v samém závěru prodloužení hostující Žák, který však netrefil prázdnou Hrazdírovu branku.

Milan Brumlík

Ohlasy trenérů

Aleš Flašar (Prostějov): V tomto zápase jsme byli úplně jiné mužstvo než v Třebíči. Hráči ztratili motivaci, ale to je vůbec neomlouvá. Jsou to profesionálové a musí proto podávat odpovídající výkony. Jediní, kdo snesl tato kritéria byli Hrazdíra a Kučírek. Kluci, kteří by se měli chtít prát o místo v prvoligové sestavě, předvádí hrozné výkony. Hráči už čekají na baráž a myslí si, že už to do ní jen dokloužou. To se však musí změnit, do baráže zbývají ještě tři domácí zápasy a chci aby je odehráli dobře, ne jak dnes.

Alois Chlustina (Kadaň): My jsme sem dnes přijeli neprohrát a chtěli jsme získat minimálně bod. Mohli jsme dnes klidně i vyhrát, měli jsme několik vyložených šancí, ale nedali jsme z nich góly. Myslím si, že dnešní zápas zase nebyl tak špatný, byl zde důraz a bojovnost, chyběli jen ty góly.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM